پخش زنده
امروز: -
محققان با ادغام گوش ملخ در یک ربات، موفق به ایجاد نوعی سایبورگ (آدم مکانیکی) شدند. این ربات توانست به صداهایی که سنسور بیولوژیکی ایجاد می کند پاسخ دهد و این اکتشاف می تواند زمینه را برای حسگرهای حساس تر و کارآمد فراهم کند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، دانشمندان به جای اینکه از ابتدا فناوری نامرغوب خود را طراحی کنند، به طور موثری در حال استفاده از نسخه های طبیعی هستند و آنها را با ربات ها یا سیستم های الکترونیکی ترکیب می کنند. به این ترتیب می توان از ملخ های سایبورگ برای استشمام مواد شیمیایی منفجره استفاده کرد! سوسک های سایبورگ می توانند مأموریت های جستجو و نجات را انجام داده و سنجاقک های سایبورگ به عنوان هواپیماهای بدون سرنشین با مانور پذیری بسیار بالا عمل کنند.
در مطالعه جدید، محققان یک حسگر بیولوژیکی - گوش ملخ - را به جای میکروفون معمول خود، به یک ربات متصل کردند و به او امکان پاسخگویی به صداها را دادند. تیم تحقیق این ارگان را از ملخ مرده خارج کرده و در دستگاه "گوش-روی-چیپ" که اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین می کند، نگهداری کرد تا زنده بماند و کار کند.
گوش ملخ در داخل دستگاه گوش-روی-چیپ
سپس سیگنال های الکتریکی این گوش-روی-چیپ تقویت شده و به ربات منتقل می شود که برای پاسخگویی به روشهای مختلف برنامه ریزی شده است. در آزمایشات، هنگامی که محققان یک بار کف می زنند، ربات به جلو می رود؛ در حالی که دو بار کف زدن باعث حرکت عقب می شود.
این تیم می گوید که این پیشرفت نشان می دهد که چگونه می توانیم از سنسورهای طبیعی بهره ببریم و دانشمندان را در توسعه یاری می کند.
نویسنده این تحقیق می گوید: "به طور كلی، سیستم های بیولوژیك هم از نظر حساسیت و هم از نظر مصرف انرژی، یك مزیت بزرگ نسبت به سیستم های مصنوعی دارند. ادغام بین رباتها و حشرات ممکن است تحولات بسیار دست و پاگیر و گران قیمت در زمینه رباتیک را ایجاد کند. "
این تحقیق در مجله Sensors منتشر شده است.