رکورد شکنی طرح زمستانه کتاب
مدیرعامل موسسه خانه کتاب ایران از رکوردشکنی طرح زمستانه سال ۹۹ خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوزه کتاب گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای ایوب دهقانکار در نشست خبری امروز گفت: نخستین بار فروش در طرحهای فصلی خانه کتاب از ۲۰ میلیارد تومان در طرح زمستانه امسال عبور کرد.
وی افزود: در این طرح ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۹۶۷ تومان کتاب خریداری شد که ۱۸ درصد آن را تهرانیها و ۸۲ درصد دیگر را شهرستانیها خریدند.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب ایران با تاکید بر اینکه ایرانیان مردمی با فرهنگ هستند گفت: کسانی که سرانه مطالعه در ایران را محاسبه میکنند به این اعداد و ارقام رسمی نیز توجه کنند.
آقای دهقانکار افزود: در این طرح ۹۳۷ کتاب فروشی از سراسر کشور شرکت کرده بودند که ۱۶ درصد آن از تهران و ۸۴ درصد دیگر از سایر استانها بودند.
وی گفت: ۴۴۰ هزار و ۲۶۷ جلد کتاب در طرح زمستانه امسال فروخته شد که ۱۶ درصد آن را تهرانیها و ۸۴ درصد آن را شهرستانیها خریدند.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب ایران با بیان اینکه این طرح تنها در مدت هشت روز اجرا شد، افزود: با وجود فاصله ۲۹ روزه با نمایشگاه مجازی کتاب امسال و همچنین نزدیکی به ایام نوروز و اولویت خرید پوشاک و خوراک، اما مردم با فرهنگ ایران در این طرح رکورد شکستند.
آقای دهقانکار افزود: در نمایشگاه مجازی امسال نیز که به سبب شیوع کرونا و همچنین ادغام موسسات برگزار شد حدود ۶۰ میلیارد تومان کتاب به فروش رسید که با احتساب ۲۰ درصد تخصیص مردم با فرهنگ و کتاب دوست ایران ۵۰ میلیارد تومان برای خرید کتاب هزینه کردند.
وی با بیان اینکه هیچ کسی منکر تاثیر منفی شیوع کرونا در صنعت نشر نیست گفت: با همکاری تمام حلقهها در صنعت نشر باید اذعان کرد که این صنعت توانست خود را در این شرایط دشوار حفظ کند.
حمایت از آثار تاریخ انقلاب اسلامی
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب هدف از برگزاری نخستین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی را حمایت از پدید آورندگان این آثار برشمرد.
آقای دکتر ایوب دهقانکار در جمع خبرنگاران گفت: شناسایی و معرفی آثار برگزیده در زمینه تاریخ انقلاب اسلامی به مخاطبان از دیگر اهداف برگزاری این جایزه کتاب تخصصی است.
وی با اشاره به ورود مؤسسه خانه کتاب به برگزاری جایزههای کتاب تخصصی افزود: با همکاری پژوهشکده تاریخ معاصر نخستین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی برگزار میشود.
رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر نیز هدف از برگزاری نخستین دوره جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی را دستیابی به روایت کامل و اصیل از تاریخ انقلاب اسلامی اعلام کرد.
آقای دکتر موسی حقانی افزود: حفاظت از حافظه تاریخی جامعه ایران نیز از دیگر اهداف برگزاری این جایزه کتاب است.
وی اضافه کرد: مقابله تحریفهای تاریخی همانند تحریف در تاریخ مشروطیت بر اساس سیاستهای جناحی و حزبی و یا دیگر اغراض نیز از دیگر اهداف برگزاری جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی است.
آقای دکتر حقانی گفت: ۴۵ استاد، پژوهشگر و متخصص در زمینه تاریخ انقلاب اسلامی آثار این دوران را بررسی و داوری کرده اند.
رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر افزود: تاریخ انقلاب اسلامی ریشه در ۱۰۰ یا حتی ۲۰۰ سال گذشته دارد، اما تاریخ نگاری انقلاب اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۴۰ سال گذشته فعال شده است.