پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت صنعت فرش دستباف کشور گفت: این صنعت یکی از صنایع مهم ایران است و وظیفه داریم با رفع موانع، از این هنر صنعت کشور صیانت و حفاظت کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، آقای جهانگیری عصر دیروز (چهارشنبه) در جلسهای در خصوص مسایل مربوط به فرش دستباف کشور با اشاره به جایگاه صنعت فرش در صادرات غیرنفتی کشور افزود: در سالهای گذشته گاهی صادرات فرش به یک میلیارد دلار میرسید که ۵۰ درصد از صادرات غیرنفتی آن سالها را تشکیل میداد، اما امروز رقم این صادرات به ۵۰ تا ۶۰ میلیون دلار کاهش یافته که موضوعی متأثر کننده است و باید تلاش کنیم تا صنعت فرش دستباف بتواند جایگاه گذشته خود را به دست آورد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به حضور رقبای جدید در صنعت فرش دستباف، اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز ملی فرش ایران و اتحادیههای مرتبط با این صنعت ضرورت دارد ضمن آسیب شناسی، راهکارهای لازم برای جبران این عقب ماندگی را ارائه کنند.
وی تصریح کرد: زندگی بخش عظیمی از مردم ایران وابسته به صنعت فرش دستباف است و نمیتوانیم نسبت به کاهش درآمد آنها و آسیب دیدن اقتصاد زندگی روستاییان و عشایر بی تفاوت باشیم، زیرا این آسیب ممکن است به مهاجرت روستاییان و پدیده حاشیه نشینی یا زندگی دشوار و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) منجر شود.
معاون اول رییس جمهور با تأکید به اینکه همه اجزای دولت از استانداران و فرمانداران و متولیان سایر دستگاهها باید موضوع فرش را تبدیل به مسأله جدی حوزه فعالیت خود کنند، گفت: همه باید در این زمینه با جدیت تلاش کنیم تا زندگی کسانی که مرتبط با این صنعت هستند، به مخاطره نیفتد.
اقای جهانگیری افزود: حتماً ستاد راهبری فرش به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت باید به طور مستمر و ماهیانه با حضور دستگاهها برگزار شود تا موانع پیش روی صنعت فرش دستباف از زنجیره تولید تا موضوع صادرات و فروش برطرف شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اظهارات یکی از حاضران در جلسه در خصوص واردات پشم و از بین بردن مواد اولیه در داخل کشور؛ از وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی خواست تا موضوع آتش زدن پشم گوسفندان در کشتارگاهها را پیگیری کند و از همه مواد اولیه لازم برای کمک به تولیدکنندگان استفاده نماید.
وی با بیان اینکه مسأله آموزش و مهارت موضوعی جدی است و نمیتوان با اتکا به آموزشهای سنتی چشم به بازارهای جهانی داشت از آموزش فنی و حرفهای کشور خواست با برنامه ریزی در این خصوص چشم انداز جدیدی پیش روی تولیدکنندگان کشور باز کند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به ضرورت ارائه تسهیلات به کارگاههای بزرگ و کوچک تولید فرش در کشور، تصریح کرد: میتوانیم با برنامه ریزی و شناخت نیازهای مصرف کنندگان به تدریج از عقب ماندگیها را در تولید و صادرات فرش کاهش دهیم.
اقای جهانگیری در ادامه با اشاره به شرایط دشوار کشور در سال ۱۳۹۹ از نظر منابع درآمدی گفت: مردم و اقتصاد کشور در شرایط سختی قرار گرفتند با این وجود ایران دارای ظرفیتهای فراوانی است به طوری که در ده ماهه سال جاری بانکهای کشور بیش از یک میلیون و چهارصد هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه کرده اند. این در شرایطی است که کل منابع مورد نیاز برای صنعت فرش دستباف کشور شاید به هزار میلیارد تومان نرسد، از وزارتخانههای تعاون کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت و نیز بانک مرکزی میخواهم که از منابع خود برای تأمین سرمایه در گردش و تسهیلات ایجاد کارگاه فرش رقم خوبی اختصاص دهند.
معاون اول رییس جمهور تأکید کرد: حتماً یکی از بازارهای بزرگ فروش فرش، بازار داخلی ایران است البته باید تقاضا در بازار را تحریک کرد، میتوان با هماهنگی نظام بانکی تسهیلات چندساله برای خرید فرش دستباف به متقاضیان ارائه کرد. اینگونه اقدامات و ایجاد انگیزه نوعی حمایت از تولید در سال جهش تولید محسوب میشود که میتواند آثار خوبی به دنبال داشته باشد.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص قوانین سختگیرانه برای صادرکنندگان و تجار در یکی دو سال اخیر گفت: دولت بعد از سال ۱۳۹۷ که تحریمهای جدی از سوی آمریکا اعمال شد برای اداره اقتصاد کشور نیازمند اتخاذ سیاستهای تجاری مناسب با اوضاع شد هر چند ما طرفدار استقرار این سیاستها نبودیم چنان که از برنامه سوم توسعه هیچ مانع اداری جز تعرفه برای واردات و صادرات وجود نداشت و این از افتخارات کشور بود.
اقای جهانگیری با بیان اینکه تلاش ما در این برهه حساس برای اداره کشور کاستن از میزان تقاضای ارز در بازار بود، گفت: مکرر گفته ام در زمان لازم در این خصوص صحبت خواهم کرد، اما عدهای با بی انصافی حرفهایی میزنند که موجب سرخوردگی مدیران کشور میشود. در جنگ اقتصادی که تلاش کرده ایم با چنگ و دندان مانع از فروپاشی اقتصاد کشور شویم برخی فرصت را غنیمت شمرده و انتقادهای ناروایی مطرح میکنند.
معاون اول رییس جمهور گفت: در این دوره واردات بیش از دو هزار پانصد ردیف تعرفهای ممنوع شد که تنها یک مورد آن خودرو بود که به تنهایی میتوانست تقاضای ارز را به شدت بالا ببرد. این یک واقعیت است که هیچ کس در این مقطع نمیتواند بگوید که ما صادرات میکنیم و مابه ازای آن را به اقتصاد کشور برنمی گردانیم.
اقای جهانگیری تصریح کرد: ممکن است این سیاستها در بخشهای دیگری فشار ایجاد کرده باشد، به ویژه زندگی مردم دشوارتر شده است، اما ما توانستیم از این مقطع سربلند بیرون بیاییم آن هم در شرایطی که آمریکاییها فکر میکردند در همان شوک اول اقتصادی قیمت ارز در ایران سرسام آور شده و اقتصاد کشور به فروپاشی میانجامد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه به آینده کشور خوشبین هستم، گفت: رییس جمهور و تیم جدیدی که درآمریکا بر سر کار آمدند فهمیده اند که سیاست فشار حداکثری سیاستی شکست خورده است و مجبور هستند در برابر ملت بزرگ ایران با زبان احترام و منطق سخن بگویند، بهتر نتیجه میگیرند.
وی تأکید کرد: سیاستهایی که در جنگ اقتصادی تنظیم و اجرا شد باید متناسب با شرایط جدید اصلاح شوند همینطور سیاستهای مرتبط با واردات و صادرات کشور تصحیح خواهد شد.
در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور داشتند وزیر صنعت معدن و تجارت با ارائه گزارشی در خصوص وضعیت فرش دستباف کشور راهکارها و اقدامات این دستگاه با کمک اتحادیههای فرش دستباف برای رونق تولید، اشتغالزایی، صادرات، بیمه فرش بافان، و خانههای فرش و شناسنامه دار کردن فرش ایرانی خبر داد.
در این جلسه محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم با ارائه گزارشی در خصوص صنعت فرش دستباف گفت: این صنعت، صنعتی استراتژیک و نماد فرهنگ و تمدن کشور است و بیش از دو میلیون نفر به طورمستقیم در آن اشتغال دارند.
همچنین رافع رییس مرکز ملی فرش ایران و برخی از روسای اتحادیه تولیدکننده و صادرکننده فرش، نظرات و دیدگاههای خود را به طور مبسوط بیان کردند.