پخش زنده
امروز: -
خرما چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ خرما درختی پایدار با 14 گونه شناخته شده در جهان است و میوه آن بسیار پرخاصیت و در کشورهای عربی به عنوان یک غذای اصلی کاربرد دارد.
درمان کم خونی، پیشگیری از سرطان، تقویت قوای جسمانی و نیروی جنسی، تقویت دید، انرژی زایی، رفع خستگی و ضعف از مهمترین خواص خرماست.
ایران یکی از اصلی ترین تولید کنندگان خرمای مرغوب است. میوه و هسته خرما هم از نظر غذایی ارزش داشته و هم در طب و درمان بیماری ها کاربرد دارد.
مهمترین خواص خرما شامل خاصیت تب بر، آرامبخش به ویژه هسته آن، ضد سرطان، محرک و تقویت کننده قوای جسمانی و نیروی جنسی است که مصرف آن ضعف، سستی و بیحالی را از بدن دور می کند.
براساس اعلام کارشناسان مواد غذایی ، خرما منبع بسیار خوبی برای تأمین مواد غذایی مورد نیازبدن مانند عناصر ضروری پتاسیم، منگنز، آهن و روی است و همچنین تأمین کننده ویتامینهای (آ)، (ای)، (ب) و (ث) است. پلی فنولها، مشتقات پیپرین، فیبرگیاهی، آنتی اکسیدانها و استرول از دیگر مواد مؤثر موجود در میوه خرماست.
یکی از مهمترین خواص خرما خاصیت خونسازی است، خرما غنی از آهن و اسید فولیک است که برای خونسازی بسیار مفید بوده و درمان مناسبی برای کم خونی ناشی از فقر آهن است. فولات موجود در خرما به عنوان یک ماده غذایی خون ساز معرفی شده است و خوردن خرما برای همه افراد به ویژه زنان باردار به دلیل سرشار بودن ازفولیک اسید مفید است.
متخصصان تغذیه می گویند: خرما دارای کربوهیدرات فراوان است و از اینرو از خاصیت انرژی زایی و بالا بردن قوای جسمانی بدن فرد برخوردار است و خوردن خرما برای ورزشکاران قبل از مسابقات بسیار مفید بوده و برای بچه ها نیز میان وعده بسیارمغذی و مفید است.
آنها عقیده دارند، میوه خرما به دلیل دارا بودن زئاکسانتین و ویتامین آ، برای سلامت چشمها نیز مفید بوده و باعث تقویت دید می شود و دارای سدیم پایین و میزان پتاسیم بالایی است و از همین جهت برای کنترل فشار خون بالا هم مفید است.
بر اساس مطالعات انجام شده،استفاده از خرما باعث تقویت نیروی جنسی شده، مصرف آن به همراه شیر بز از مهمترین تقویت کننده های جنسی طبیعی محسوب می شود و از دیگر مهمترین خواص خرما کمک به سلامت قلب و پیشگیری از سکته مغزی است و باعث دفع چربی های جداره عروق می شود و همچنین مصرف روزانه و مداوم خرما رشد باکتریهای مفید در روده را افزایش می دهد و در درمان یبوست، اختلالات روده ای و اسهال کاربرد دارد.
خرما همچنین حاوی کاروتنوئیدها یامواد رنگی است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می شود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد.
متخصصان تغذیه می گویند: این میوه بهشتی به دلیل وجود ویتامین B برای تعادل اعصاب، رفع خستگی و ضعف مفید بوده و منیزیم و فسفر موجود در آن سبب تقویت و سر زنده نگهداشتن سلول های عصبی می شود.
اما پزشکان توصیه می کنند زیاده روی درمصرف خرما، موجب آسیب به کبد و طحال،افزایش فشار خون، جوش دهان و پوسیدگی دندانها شده و چون دارای قند زیاد است، مصرف آن می تواند باعث چاقی شود.
به گفته پزشکان به دلیل قند بالای موجود در خرما، مصرف آن برای افرادی که لوزالمعده حساس دارند یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجوددارد، بایستی با احتیاط صورت گیرد.
گرم مزاجان باید در مصرف خرما احتیاط کنند چون ممکن است بر اثر مصرف خرما خصوصاً در مناطق گرم یا فصول گرم سال، دچار حرارت و عوارض ناشی از صفرای زیاد نظیر سردرد، چشم درد، جوش های پوستی، تاول یا آفت دهان، سوزش گلو و گلو درد بشوند.