پخش زنده
امروز: -
رئیس فدراسیون دوومیدانی: برای اجرای همه برنامهها و پاسخگویی به نیازها، اعتباری بین ۳۰ تا ۵۰ میلیارد تومان نیاز داریم.
هاشم صیامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اخبار ورزشی خبرگزاری صدا و سیما درباره بودجه فدراسیون دوومیدانی، گفت: بودجه کمیته ملی المپیک برای فدراسیون دوومیدانی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود که صد درصد محقق شد. بودجه وزارت ورزش برای فدراسیون هم پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده که بخشی از آن پرداخت شده است و امیدواریم با توجه به وضعیت هزینهها و افزایش نرخ دلار به طور کامل محقق شود تا مشکلات ما را مرتفع کند.
وی با بیان اینکه اعتبارات محدودی برای فدراسیون دوومیدانی پیش بینی شده است، افزود: با این اعتبارات شک نکنید، اتفاق خاصی رخ نمیدهد. برای تقسیم بودجه متاسفانه کاسه دوومیدانی را کم گرفته اند، در صورتیکه برای موفقیت ورزش اول المپیک نیاز به نگاه خاص از طرف دولت، مجلس، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش داریم.
رئیس فدراسیون دوومیدانی گفت: چند سال قبل بودجه فدراسیون با دلار چهار هزار تومانی، پنج میلیارد تومان بود و حالا با همین مقدار بودجه هزینههای بالاتری داریم، چون باید با دلار حدود ۲۶ هزار تومان هزینه کنیم، در حالی که اعتبارات فدراسیون باید پنج تا ۶ برابر شود و تغییری نکرده است.
وی با بیان اینکه فدراسیون دوومیدانی نیاز به اعتباراتی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیارد تومان دارد، افزود: برای رسیدن به موفقیت و عملکرد خوب علاوه بر مسائل مالی و ساختار مدیریتی قوی، نیاز به ارتباط خوب با کشورهای پیشرفته هم داریم.
صیامی گفت: احساس میکنم، یکی از علتی که بودجه فدراسیون دوومیدانی کم در نظر گرفته شده این است که امثال ما نتوانسته ایم، اهمیت و جایگاه این ورزش را به خوبی به مدیران بالادستی انتقال دهیم. باید توانمندی و استعدادهای این رشته را به مسئولان کشور نشان دهیم که در این صورت حتما کمک خواهند کرد.
وی افزود: از گذشته نگاه حاشیهای به این رشته وجود داشت، در صورتیکه در همه کشورها دوومیدانی ورزش اول است. تلاش ما داشتن برنامه قوی و مدون برای ۱۰ سال است تا به شرایط ایده آل برسیم و برای آن هم باید اعتبارات کافی وجود داشته باشد تا به سرانجام برسد.
رئیس فدراسیون دوومیدانی گفت: همه تلاشها این است که به دوومیدانی و رشتههای پایه نگاه خاص شود، تا اعتبارات آن بیشتر شود و فکر میکنم با رایزنی بتوان تغییرات را ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه دوومیدانی ورزش اول بازیهای آسیایی و المپیکی است، افزود: دوومیدانی ۲۴ ماده دارد که در هر ماده دو نفر میتوانند شرکت کنند. در بازیهای المپیکی ۱۴۷ مدال در آن توزیع میشود که این مقدار مدال حدود یک ششم از مدالهای المپیک است. رقابت «یوسین بولت» در المپیک که کمتر از ۱۰ ثانیه است، اما گرانترین بلیت بازیها را دارد و این نشان دهنده اهمیت دوومیدانی در بازیها است.
صیامی گفت: چین و آمریکا رده بندی خوبی در بازیهای المپیکی دارند، چون نگاه ویژهای به مدالهای دوومیدانی در المپیک دارند، بنابراین اگر به فکر ارتقا مدال و جایگاه در آسیا و جهان هستیم، باید به دوومیدانی توجه خاصی داشته باشیم.
وی به شرایط اقلیمی خوب ایران برای استعدادپروری در دوومیدانی اشاره کرد و افزود: در شمال کشور رشتههای پرتابی را داشته باشیم، مناطقی داریم که ارتفاع خوبی دارد که برای دوندههای نیمه استقامت و استقامت شرایط مناسبی است. جنوب کشور برای دوندههای سرعت و پرش ما مطلوب میشود و از این لحاظ میتوانیم استعدادهای خوبی برای آینده پرورش دهیم.
رئیس فدراسیون دوومیدانی با اشاره به نیاز دوومیدانی کاران به مربیان خارجی، گفت: پنج تا ۶ مربی خارجی جذب کرده ایم، اما هر ماده دوومیدانی نیاز به مربی تخصصی دارد، بنابراین هزینهها بالا میرود. در واقع ما ۲۴ فدراسیون هستیم که اگر به هر کدام از آنها توجه نشود با مشکل روبرو میشود.
وی افزود: همه سعی خود را میکنیم تا شرایط خوبی برای ورزشکاران ایجاد کنیم. جوانان با استعدادی داریم که نیاز به پشتیبانی دارند و ظرفیت مدال آوری در آنها وجود دارد، اما این اعتبارات محدود اصلا پاسخگوی نیاز مالی فدراسیون نیست.
صیامی به مشکلات تامین بودجه برای عوارض خروج از کشور ورزشکاران اشاره کرد و گفت: برای تامین عوارض خروج از کشور تلاش میکنیم از ظرفیت حامیان مالی استفاده کنیم و تا اندازهای موفق بوده ایم. برای از بین رفتن این مشکل نیاز به همکاری دولت است، چون تامین این هزینهها برای فدراسیون سخت است و مصوبهای میخواهیم که ملی پوشان از پرداخت آن معاف شوند.
وی در خصوص برگزاری برنامههای اردویی برای ۲ گروه از ورزشکاران، افزود: گروه اول شامل احسان حدادی، هادی پیرجهان و حسن تفتیان هستند که سهمیه المپیک گرفته اند و برای بازیها آماده میشوند و گروه دوم ورزشکارانی که شانس ورودیه المپیک را دارند و برای آنها اردوهای خارجی در نظر گرفته ایم.
رئیس فدراسیون دوومیدانی به برپایی اردوهای تدارکاتی برای ملی پوشان دوومیدانی اشاره کرد و گفت: بسیاری از ورزشکاران مثل احسان حدادی، هادی پیرجهان، حسین رسولی، کاردان، فرزانه فصیحی، بهنام شیری، حسن تفتیان، همراه با مربیانشان در اردوهای داخلی و خارجی و مسابقات موجود شرکت کردند، تا علاوه بر طی مراحل آماده سازی، شرایط برای کسب سهمیه بیشتر المپیک هم فراهم شود.
وی با اشاره به حضور چهار ساله اش در پست دبیری فدراسیون دوومیدانی، افزود: خوشبختانه به مسائل این رشته آشنایی دارم، سه و نیم میلیارد تومان خرید داشتیم که با کمک حامی مالی فدراسیون انجام شد. در ۱۰ سال گذشته فدراسیون خرید ارزشمندی نداشته است و این خریدها بین استانها تقسیم میشود.
صیامی به رایزنی برای راه اندازی آکادمی آموزشی در مشهد اشاره کرد و گفت: مجموعه امام رضا مشهد را به عنوان مرکز آموزشی و آکادمی دوومیدانی غرب آسیا و آسیایی میانه در نظر گرفته ایم و جلساتی هم در این خصوص برگزار شده است.
وی با بیان اینکه گزارشی از برنامههای فدراسیون دوومیدانی به رئیس فدراسیون جهانی ارائه شده است، افزود: توجه خاصی به بانوان داریم و برای گسترش این رشته در بین بانوان تلاش میکنیم. با دستگاههای دولتی تفاهم نامه نوشته ایم تا از ظرفیتها برای ارتقا دوومیدانی بانوان کمک بگیریم.
رئیس فدراسیون دوومیدانی گفت: برای بانوان در نظر داریم مربی خارجی صاحب سبک در موادی مثل پرتاب چکش استخدام کنیم که دختران ما در آن به مربی خوب نیازمندند.
وی افزود: تشکیل کمیتههای تخصصی با حضور نخبگان، ساماندهی ۷۰ مربی و ورزشکار در رده بزرگسالان برای اردوهای انفرادی در شهرستانها همراه با تامین اعتبارات، سمینار آموزشی، تقویم مدون تا پایان سال در خصوص آموزش و مسابقات، برپایی کارگاه آموزشی و حضور در استانها برای بررسی شرایط و ظرفیتها از دیگر برنامههای فدراسیون دوومیدانی در این مدت بوده است، چون معتقدیم برای موفقیت این رشته باید استانها پویا شوند.