به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پاسخ به این پرسش که «تغذیه چه نقشی در جلوگیری از سرطان دارد؟»، گفت: اگر مواد غذایی سالم نبوده و حاوی مواد خطرناکی مثل قارچ نان باشد، میتواند موجب سرطان شود. همچنین استفاده از شیر و گوشت دامهایی که از نانهای کپک زده استفاده میکنند میتواند موجب سرطان شود.
وی افزود:استفاده از روغنهای سرخ کردنی که در فست فودها به دلیل سرخ کردن مکرر مواد غذایی استفاده شده هم میتواند باعث ایجاد سرطان در بدن انسان شود. آجیلهایی که در کنار خیابان قرار دارند میتواند سم را وارد بدن کند و حتی سبزیجات و میوههای گندیده و له شده هم خطرناک هستند.
این متخصص تغذیه تأکید کرد: در برخی مواقع بهترین ماده غذایی را در اختیار داریم، اما نوع تغذیه ما موجب میشود تا سبزی و میوه کافی دریافت نکنیم. آنتی اکسیدانها برای بدن ضروری بوده و اسیدهای چرب به اکسیداسیونهای غیر آنزیمی بسیار حساس هستند.
آقای دکتر درستی با بیان اینکه انگور و آلو سیاه، سبزیجات سبز تیره و رنگی و گوجه فرنگی دارای آنتی اکسیدان بالایی هستند، گفت:مصرف زیاد گوشت قرمز، مرغ و چربیها سرطان زا هستند.
وی با بیان اینکه باید در هرم غذایی روزانه از هر ۵ گروه غذایی استفاده شود، اضافه کرد: برنج قهوهای، نان سبوسدار و سبزیجات در جلوگیری از سرطانهای دستگاه گوارش بسیار مؤثر هستند.
این متخصص تغذیه خطاب به مردان، گفت: برای جلوگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان پروستات، در غذاخوردن اعتدال را رعایت کنید؛ غذا خوردن زیاد باعث بادگلو و افزایش میزان اکسیدانهای بدن شده و شانس ابتلا به سرطان را بالا میبرد.
آقای دکتر درستی یادآور شد: افراد باید مواد غذایی را به صورت مناسب دریافت کنند. فعالیت فیزیکی، خواب مناسب و آرامش روحی داشته باشند و هر چند وقت یکبار توسط پزشک معاینه شوند.