به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ وزیر امور خارجه دولت نجات ملی یمن ، بر لزوم توقف حملات هوایی و پایان محاصره اقتصادی این کشور، پیش از هر نوع مذاکره سیاسی تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، هشام شرف عبدالله در مصاحبه با این شبکه، گفت: حملات هوایی در همه مناطق و جبههها باید متوقف شود و ما هم حملات خودمان را متوقف خواهیم کرد. بخش دیگر مسئله هم مربوط به محاصره اقتصادی است. باید محاصره همه بنادر و فرودگاههای ما پایان یابد تا زمینه نشستن پای میز مذاکره فراهم شود. موضوع سوم هم مربوط به رنجهایی است که ملت یمن متحمل میشوند. جنگیدن نیروهای ما در جبههها به این علت نیست که جنگ را دوست دارند، بلکه به علت آن است که ما میخواهیم رنجهای ۲۸ تا ۳۰ میلیون یمنی پایان یابد. پس از حل و فصل این مسایل، نکات اصلی در مذاکرات میتواند مطرح شود. اما این کار با تشکیل دولت فراگیر نجات ملی امکان پذیر است، نه اینکه فقط مسئله را محدود به انصارالله بدانیم و اگر روند مسایل به گونهای نبود که آنها میخواهند، انصارالله را سرزنش کنیم.
عبدالله افزود: کانالهای تماس غیرمستقیم با آمریکا توسط افراد یا کشورهایی به عنوان میانجی داریم. ما همواره دیدگاه خودمان را توسط این کانالها منتقل میکنیم و همچنین عکس العملها را دریافت میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: اسنادی وجود دارد که ثابت میکند از نوامبر سال ۲۰۱۴، برنامههای پنهان برای حمله به صنعا وجود داشته است و از قبل برای این تجاوزگری برنامه ریزی شده بود. فرماندهان بلندپایه همه کشورهای خلیج (فارس)، آمریکا، انگلیس و فرانسه به این منظور در ریاض تشکیل جلسه داده بودند. یک نماینده از نیروهای وابسته به منصور هادی رئیس جمهور مستعفی هم در این جلسه حضور داشت. آنها طرح جنگ را در ماه نوامبر سال ۲۰۱۴ آماده کردند و آن را به اطلاع دربار سعودی رساندند. عمان در آخرین لحظات از این حمله خارج شد. ما درباره واقعیتها و اسناد سخن میگوییم و این اسناد را در اختیار داریم. زمانی که به این نتیجه رسیدند که جمال بن عمر (فرستاده اسبق سازمان ملل در امور یمن)، میتواند پیشرفتی در مسئله ایجاد کند و برای راه حل تلاش میکند، طرحی را که در ماه نوامبر سال ۲۰۱۴ آماده کرده بودند، به اجرا گذاشتند و بعضی نمایندگان به واشنگتن رفتند و عادل الجبیر در آن شب منحوس آغاز عملیات نظامی را اعلام کرد. آمریکاییها و انگلیسیها از همه چیز آگاهی داشتند. کشورهای شرکت کننده در تجاوز به یمن، از همه چیز آگاهی داشتند.
وزیر امور خارجه دولت نجات ملی یمن گفت: ما تحرکات و بسیج نیروهای نظامی را در مأرب شناسایی کردیم و اقدام نظامی برای نابود کردن تروریستها در آن ضروری بود. قبایل یمنی از صلح حمایت میکنند. درباره تحریم واردات مشتقات نفتی به یمن هم میگویم، اگر به ما اجازه ندهند که بتوانیم به صورت طبیعی به زندگی خودمان ادامه دهیم نفت و گاز خودمان را از دست کسانی که آنها را غارت میکنند، خواهیم گرفت. اجازه ورود تروریستها به مناطق خودمان را نخواهیم داد. اگر ما میخواستیم به همان شیوه پیروان متجاوزان عمل کنیم، از مدتها پیش میتوانستیم وارد مأرب شویم، اما ما برای حفظ جان آوارگان تلاش میکنیم. ما میخواهیم مانع تخریب ساختمانها شویم و عملیات ما به صورت برنامه ریزی شده انجام میشود. برای اعمال فشار معیشتی و اقتصادی بر ما تلاش میکنند و به همین علت باید نفت مأرب را به کنترل خود درآوریم و آن را در داخل و خارج بفروشیم.
هشام شرف عبدالله افزود: دولت نجات ملی از انصارالله و حزب کنگره مردمی یمن تشکیل شده است، در حالی که عدهای تلاش میکنند آن را دولت یک گروه جلوه دهند. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از حزب دموکرات است که جنگ علیه یمن را آغاز کرد و امروز برای اصلاح این اشتباه تلاش میکند. دستان مان را برای صلح دراز میکنیم. اما خواهان اعتمادسازی و توقف تجاوزگری سعودی هستیم. عمان بعضی پیامهای متقابل را بین صنعا و واشنگتن منتقل میکند. مشکل تیموتی لیندرکینگ نماینده ویژه آمریکا در امور یمن آن است که جنگ را بین انصارالله و عربستان میبیند. باید با صنعا و نه فقط با طرفهایی در خارج مذاکره کنند. به نماینده آمریکا توصیه میکنم با ما تماس بگیرد. اگر او بیطرف باشد و از سعودیها جانبداری نکند، میتواند پیشرفتی ایجاد کند. دولت صنعا، دولت ملت یمن است و مذاکرات با آمریکا را هدایت میکند. مارتین گریفیتس فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن، مسایل را به گونهای مطرح میکند که به نظر میرسد فرستاده سعودیها و نه سازمان ملل است. او تاکنون هیچ حرفی علیه حملات هوایی متجاوزان نزده است.
وی خاطر نشان کرد: ما پس از این تجاوزگری، قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت، طرح شورای همکاری خلیج (فارس) و نتایج کنگره گفتگوهای ملی سال ۲۰۱۳ را دیگر به رسمیت نمیشناسیم و باید نیروهای بیگانه از یمن خارج شوند و تامین مالی گروههای شبه نظامی متوقف شود. همانطور که در بیانیه اروپاییها آمده بود. منصور هادی دیگر هیچ مشروعیتی ندارد و سفیر انگلیس و نماینده آمریکا تلاش میکنند به عنوان نماینده عالی و حاکم بر یمن برخورد کنند، اما ما چنین چیزی را نخواهیم پذیرفت. همه با گروههای یمنی و کشورهای متجاوز برای دستیابی به راه حل مسالمت آمیز، تشکیل جلسه خواهند داد.
هشام شرف عبدالله گفت: ایران کشور برادر ماست و به ما در مراحل مختلف کمک کرده است و ما قدردان ملت و رهبری ایران هستیم. عدهای تلاش میکنند پرونده یمن را به پرونده هستهای ایران مرتبط کنند تا مذاکرات پیچیده شود. ما ارتباطی به مذاکرات ایران و آمریکا و پرونده هستهای ایران که اسرائیل از آن میترسد، نداریم. تصمیمات یمنیها در یمن اتخاذ میشود. ما از کمکهای ایران تشکر میکنیم، اما کسانی که ما را به روابط با ایران متهم میکنند، به دنبال بهانههای واهی هستند. هر نوع اتهام زنی علیه ایران درباره یمن یا متهم کردن آن به طولانی کردن جنگ در یمن را رد میکنم.
وی افزود: قبال یمنی از صلح حمایت میکنند و ما زمانی که پیشروی کردیم با آنها برای تامین مناطق زندگی شان و دور نگه داشتن این مناطق از جنگ گفتگو کردیم. رهبری یمن و دولت نجات ملی، سرنوشت مأرب را مشخص میکنند و ما خواهان پایان جنگ و حفظ منابع نفتی مان هستیم. ما برای تبادل اسیران آمادگی داریم، اما متجاوزان نمیخواهند این پرونده تمام شود. سعودیها بودند که امارات و دیگر کشورها را به جنگ کشاندند و اطلاعات ما نشان میدهد که امارات به طور کامل از جنگ خارج نشده است و به آنها توصیه میکنیم پای خودشان را از این جنگ کنار بکشند. یمن یک کشور متحد و قوی است و اگر تامین مالی خارج نبود، عدهای مسایل مربوط به جدایی طلبی را مطرح نمیکردند.