معرفی هشت گروه برتر در پایان سومین جشنواره موسیقی کیش
هشت گروه برتر موسیقی در سومین جشنواره موسیقی کیش معرفی شدند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، در این مراسم گروههای موسیقی میسان ازخوزستان، سروخرامان از خراسان رضوی، چیک سای شمال خراسان، شنه شاهو ازکردستان، هامون از سیستان و بلوچستان، ایگیدلراز اردبیل، زندگی ازمازندران و زاروگه از استان هرمزگان به عنوان هشت گروه برترجشنواره معرفی شدند.
در بخش جنبی جشنواره وتجلیل از پیشکسوتان نیز از محمد فاروق کیانی پور هنرمند حرکات آیینی کشورمان و دارای عنوان جهانی بهترین بازیگرهنرهای آیینی جهان در سال ۱۳۵۶ تقدیر شد.
حمید رضا حسینی از اساتید عرصه موسیقی و یکی از اعضای هیات داوران جشنواره موسیقی کیش با اشاره به انتخاب ۳۸ اثر ازمیان ۸۷ اثر ارسالی درمرحل نخست داوری و قرائت بیانیه هیات داوران جشنواره گفت: با ارزیابی دقیق و توجه به عناصری، چون خلاقیت، کیفیت، اصالت، زیبایی در طراحی و هماهنگی در اجرا، عواطف مخاطب، بازخورد، وقاراجرا و رعایت الگوی جشنواره باصیانت و پاسداشت آثار ارسالی، در نهایت ۸ اثر برگزیده شدند.
وی افزود: آثار برگزیده با درهم آمیختن ترکیبی دیدنی از نقش، رنگ و آهنگ جلوههای زیبایی ازوحدت و همبستگی، روحیه کارو تلاش، عطر نیایش، حس نیرو گرفتن از زندگی و مفهوم هنر درتمام عرصههای زندگی را به تصویرکشیده بودند.
حسینی با تقدیر از همکاری مسئولان برگزاری این جشنواره نگاه ارزشمند مدارو همت عالی آنان را ا رج نهاد و گفت: هیات داوران جشنواره بر ادامه این راه درکشف و حضورنمادها و نشانههای هنر باستانی، هویت ایرانی، آیینهای پسندیده مردمی و انتشارپیام معنوی این تمدن بزرگ امیدوار است.
وی افزود: بدون شک پژوهشهای میدانی، مطالعات تاریخی و تحقیقات و تحلیلهای آکادمیک دراین عرصه وسیع، نگاه نسل امروز و فرزندان فردای این مرزپرگهر را به سرمایههای فرهنگ و باورهای ایرانی و اسلامی روشن و راغب میسازد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزادکیش دراین مراسم با اشاره به سختیهای برگزاری جشنواره ها درشرایط ناشی از شيوع ويروس کرونا از دقت نظر عوامل برگزاری برای رعایت ضوابط بهداشتی خبرداد.
وي گفت: در شرایطی که با انواع جهش یافته ویروس منحوس کرونا مواجه هستیم به مدد امید برخاسته از فرهنگ غنی مردمان این دیار چراغ فرهنگ و هنر در کیش خاموش نشد.
پورعلی افزود: برگزاری رویدادهای مهم اقتصادی، گردشگری، اجتماعی و فرهنگی و هنری در چند ماه گذشته درجزیره کیش نشان میدهد که درشرایط سخت هم با اتکا به فرهنگ بالای مردمان این دیار و عزم و همت آنان در رعایت ضوابط بهداشتی میتوان استوارو پرصلابت در مسیر توسعه حرکت کرد.
وی رونق کسب و کار و ازهمه مهمتر گردشگری کیش را که درسایه مدیریت موفق شرایط ناشی ازپاندمی کرونا محقق شده مرهون عناصری، چون فرهنگ بالای شهروندی، همراهی مسئولانه مردم و انسجام تمامی دستگاههای اجرایی در مقابله اصولی باکرونا و رعایت ضوابط بهداشتی برشمرد.
پور علی گفت: اميدواريم با استمرار این روند زمینه و امکان پذیرایی شایسته ازگردشگران نوروزی در کیش فراهم شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش برگزاری جشنواره موسیقی کیش را گام ارزندهای درجهت شناسایی گنجینه غنی موسیقی نواحی مختلف ایران عنوان کرد و گفت: موسیقی زبان پایداری و مقاومت و ریشه مردمان این دیاراست.
وی با بیان اینکه موسیقی استانهای مختلف از شمال تا جنوب و شرق تاغرب کشور عرصه زیبایی از سازها، نواها، ترانهها و ترنمهایی است که هر ایرانی به آن مباهات میکند از پروردگارمهربان خواست تا ایران پهناور درسایه لطف پروردگارو به همت مردم فرهنگ دوست و هنرپرور خود همواره در تمامی عرصهها بدرخشد.
دبیر هنری جشنواره موسیقی کیش برگزاری این جشنواره را حرکتی موثر براي حفظ سرمایههای ملی و فرهنگی اقوام ایران زمین و انتقال آن به نسلهای بعد برشمرد و با اشاره به استقبال گسترده هنرمندان از جشنواره موسیقی کیش گفت: از زمان اعلام فراخوان درمرداد امسال بیش از ۸۷ اثربه دبیرخانه ارسال شد که درنهایت با بهره مندی از نظرات هنرمندان، اساتید و محققان برترعرصه موسیقی کشور، ۸ گروه برگزیده شدند.
حمید هادی از ایجاد بخش جنبی در سومین دوره جشنواره باهدف تجلیل از پیشکسوتان عرصه موسیقی و هنرمندان حرکات آیینی کشورخبر داد واز تمامی مسئولان سازمان منطقه آزاد کیش و دست اندرکاران برگزاری این جشنواره برای اهمیت دادن به این رویداد فرهنگی و تلاش برای ارتقاء جایگاه هنر و ماندگاری آن تقدیر کرد.
درپایان مراسم از مسئولان و برگزارکنندگان جشنواره موسیقی کیش با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تقدیرشد.