به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در نشست
ستاد زراعت چوب گیلان گفت: برای
جلوگیری از قاچاق چوب علاوه بر
اقدامات حفاظتی و نظارتی باید نیاز صنعت چوب کشور هم از راه مجاز تأمین و تضمین شود تا انگیزه برای قاچاق کم شود.
مسعود منصور با بیان اینکه حفاظت از جنگلها مهمترین رسالت سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری است افزود: برای نظارت بیشتر جنگلها از دوربین و مانیتورینگ استفاده می شود.
وی گفت:برای حفاظت از جنگل ها، پاسگاه های حفاظتی تقویت شدند و برای هر حوزه آبخیرداری فرمانده حفاظتی تعیین شده است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه برای آمادگی نیروی های حفاظت از جنگلها مانورهای متعددی برگزار می شود افزود: برای پیشگیری و مبارزه با قاچاق چوب با دستگاه قضا نیز هماهنگی های لازم انجام شده است.
مسعود منصور گفت: اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از قاچاق چوب سبب تغییر شیوه های قاچاق و سخت شدن کار قاچاقچیان شده است اما با این حال همچنان با پدیده شوم قاچاق چوب روبرو هستیم.
وی افزود: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، نظارتها از طریق هواپیماهای سبک انجام می شود و هر 45روز گزارش عرصه، با دقت بالا به دست ما می رسد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: در درون جنگل حضور علمی، فنی و موثر کارشناسی داریم.
مسعود منصور با بیان اینکه امسال در کشور 30هزار هکتار توسعه زراعت چوب داشتیم افزود: توسعه زراعت چوب علاوه بر درآمدزایی باعث اشتغال پایدار روستایی خواهد شد.
وی گفت: بیش از یک میلیون مترمکعب از چوبهای صنوبر که در دهه70 کاشت شده بود امسال استحصال شد که سهم گیلان 180هزار مترمکعب بوده است.
استاندار گیلان نیز گفت: توسعه پایدار بدون حفظ منابع طبیعی و محیط زیست امکان پذیر نیست.
ارسلان زارع به تأمین نیاز 5میلیون مترمکعب مواد مورد نیاز صنایع سلولزی و بخشهای وابسته به آن در گیلان به عنوان قطب تولید ام دی اف و ورق های چوب اشاره کرد و گفت: به دلیل محدودیت واردات چوب و اجرای طرح تنفس جنگل، انتخاب طرح زراعت چوب بهترین مسیر برای تأمین نیازمندی ها است.
وی به پیش بینی اجرای طرح زراعت چوب در 6هزار و 600هکتار از اراضی گیلان در اسناد بالادستی و قانون برنامه ششم توسعه اشاره و خاطرنشان کرد: با تلاشهای صورت گرفته این طرح در 2هزار هکتار نیز در سال آتی اجرا می شود.
استاندار گیلان خواستار بازگشت 10درصدی عایدات ناشی از برداشت چوب به استان برای امور مرتبط با این حوزه شد و گفت: پیشنهاد ایجاد صندوق خاص برای این موضوع در دست بررسی قرار می گیرد.
ارسلان زارع افزود: استفاده از بالغ بر 5هزار هکتار اراضی مستثنیات و تحت مالکیت نهادهایی همچون ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد شهید و امور ایثارگران، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و نیروهای مسلح با تأمین نهال مورد نیاز، امکان پذیر است.
وی گفت: شرایط بررسی جانمایی و احداث اسکله در آستارا، تالش، انزلی و بندر کاسپین برای واردات چوب با پوست و رفع نگرانی های انتقال آفات و رعایت ملاحضات برای تأمین بخشی از مواد اولیه وجود دارد.
استاندار گیلان به رشد یک و 7دهم درصدی سطح زیرکشت زراعت چوب استان در اراضی مستثنیات در سال98 نسبت به سال97 اشاره کرد و افزود: این میزان در سال99 رشد 3و2 دهم درصدی و میزان استحصال نیز در همین مدت 7و6 دهم درصد رشد یافته است.َ