پخش زنده
امروز: -
مدرس سواد رسانهای: اگر همزمان با گسترش اینترنت اشیاء، شبکه ملی اطلاعات در کشور وجود نداشته باشد بیش از آن که نفع ببریم دچار خسران خواهیم شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای روح الله مومن نسب درباره اینترنت اشیاء گفت: از آنجایی که این فناوری در کشور هنوز به شکل فراگیر وجود ندارد، میتوان در این حوزه کار کارشناسی شامل جرم انگاری، قانون گذاری و از همه مهمتر فرهنگ سازی انجام داد.
وی افزود: در حال حاضر میتوان پیش از گسترش این فناوری، مرحله به مرحله، چالشهای آن را شناسایی کرد و برای آنها راهکار و حل مسئله ارائه داد تا مانند فضای مجازی دچار شوک فنی نشویم.
به عقیده این مدرس سواد رسانه ای، شوک فنی حاصل از چالشهای این فناوری بسیار شدیدتر از شوکهای پیشین خواهد بود چرا که با رشد آن، ۱۵۰ تا ۲۰۰ شی به گوشی هوشمند متصل میشود و از آنجایی که گوشی ما هم به اینترنت اتصال دارد اگر شخصی گوشی ما را هک کند میتواند مدیریت تمام این اشیاء را در اختیار بگیرد و همه آنها را مختل کند.
مومن نسب گفت: این که همه چیز از انسان هوشمندتر شود میتواند آینده اینترنت اشیاء باشد، اما این که تا چه میزان به واقعیت بپیوندد مشخص نیست. درواقع اگر یک شی که با هوش مصنوعی کار میکند با یک میلیون کاربر انسانی در ارتباط باشد به این معناست که آن شیء بیش از یک انسان هوشمند است.
وی تاکید کرد: هرچقدر که ما از منافع و مزایای اینترنت اشیاء صحبت کنیم، اگر کنترل و مدیریت تجهیزات آن بر عهده کشورمان نباشد مزیتها به ضرر تبدیل خواهد شد. به معنای دیگر اگر شبکه ملی اطلاعات و مهمتر از آن بخش مدیریتی در اختیار ما نباشد خسارت زیادی خواهیم دید.
این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: در سالهای اخیر چنین تجربهای درباره حذف ناگهانی برخی از نرم افزارها به دست آوردیم. اگر کنترل اینترنت اشیاء در اختیار کشورهای خارجی باشد میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن سیستمهای ما را دچار ختلال کنند.
آقای خسرو سلجوقی به بررسی فناوری اینترنت اشیاء و جایگاه آن در عصرهای مختلف تاریخ پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر پس از گذر از عصرهای کشاورزی، صنعتی و اطلاعات به دوره مفاهیم رسیده ایم، گرچه بسیاری بر این باورند که اینترنت اشیاء متعلق به عصر اطلاعات است، اما واقعیت این است که این پدیده برای عصر چهارم است.
وی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء را «فناوریهای برافکن» خواند و عنوان کرد: این فناوری میتواند تمام ساختارها و رفتارهای جامعه از نظر اقتصادی، سیاسی و زندگی را برهم بریزد که میتواند به هم ریختگی مثبت یا منفی باشد.
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات، برخی از کاربردهای اینترنت اشیاء را برشمرد و اظهار کرد: در حال حاضر یک سنسور میان خودروها نصب میشود که اگر یک اتومبیل تصادف کند یا در مسیر حرکتش ریزش کوه رخ داده باشد، به صورت خودکار و بدون واسط انسانی به خودروهای دیگر اطلاع داده میشود. تست این فناوری در دانشگاه شریف انجام شده است و پس از دریافت مجوز از دولت و مجلس اجرایی خواهد شد.
سلجوقی افزود: پیدا کردن افراد در میان آوارهای مناطق زلزله زده با استفاده از حسگرها یکی از کاربردهای حیاتی فناوری اینترنت اشیاست.
وی با بیان این که حسگرها در کنترل وضعیت سالمندان و بیماران نقش بسیار مهمی دارند، عنوان کرد: این حسگرها میتواند به صورت دستبند و گردنبند استفاده شود یا به بدن شخص مورد نظر تزریق شود.