تازهترین خبرهای نخستین واکسن ایرانی کرونا
کُوو ایران برکت، آماده ورود به مرحله دوم آزمایش انسانی
گروه تحقیقاتی واکسن ایرانی کرونا با نام کُوو ایران برکت از آمادگی کامل این واکسن برای ورود به مرحله دوم آزمایش انسانی خبر دادند. ۱۰ میلیون دُز تا بهار ۱۴۰۰ تولید میشود.
به گزارش گروه علمی، فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، خانم دکتر مینو محرز متخصص ناظر بر کارآزمایی بالینی واکسن کُوو ایران برکت در نشست مشترک با حضور دکتر حسن جلیلی مسئول گروه تولید واکسن کرونای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و دکتر حامد حسینی مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: نتایج قابل قبول واکسن کُوو ایران برکت بسیار عالی بوده است.
وی تصریح کرد: بعد از اتمام تزریقها و ارائه نتایج، احتمالا هفته آینده وارد مرحله بعدی و بررسی اثر گذاری خواهیم شد.
این متخصص بیماری های عفونی در خصوص وضعیت شیوع بیماری کرونا نیز گفت: این بیماری را نباید آسان گرفت و شیوه نامه های باید اجرا شوند و ضمانت اجرایی داشته باشد.
دکتر محرز ادامه داد: سختگیری ها لازم است و اگر مراقب نباشیم نمونه های جهش یافته جدید وارد کشور می شوند.
عضو کمیته علمی و مشورتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: باید جرایم برای افرادیکه نقض شیوه نامه های را انجام می دهند در نظر گرفته شود .
وی افزود: با تمام تحریم ها زیر بناهای ساخت واکسن تولید و ساخته شد و الان این مجموعه این امکانات را به وجود آورده است.
خانم محرز گفت: بعد از موسسه رازی الان دوباره به مرحله ای رسیده ایم که کشوری اجازه ندارد به ما بگوید که به شما واکسن نمیفروشیم.
وی افزود: اگر به من اجازه بدهند، در شرایطی که در سن ۷۵ سالگی هستم اما با کمال میل این واکسن را تزریق میکنم .
همزمان با آزمایش انسانی؛ زیر ساخت تولید واکسن را فراهم کرده ایم
دکتر جلیلی مسئول گروه تولید واکسن کرونای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) هم گفت: آزمایش حیوانی واکسن جدید مبتنی بر DNA نیز به پایان رسیده است و برای دریافت مجوز آزمایش انسانی به وزارت بهداشت نتایج ارسال خواهد شد.
وی تاکید کرد: در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) شش پلتفرم برای تولید واکسن کرونا دنبال کردیم که بعد از کُوو ایران برکت، مراحل آزمایش حیوانی دو پلتفرم دیگر به پایان رسیده است و بعد از تاییده وزارت بهداشت، آماده ورود به مرحله آزمایش انسانی است.
تولید ۱۰ میلیون دُز واکسن کُوو ایران برکت تا بهار ۱۴۰۰
مسئول گروه تولید واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان امام(ره) گفت: با توجه به موفقیت در مراحل تحقیقاتی و مرحله اول آزمایش انسانی تا اواخر بهار ظرفیت تولید 10 میلیون دُز واکسن کُووا یران برکت را خواهیم داشت.
دکتر جلیلی افزود: خوشحالم مرحله اول مطالعات بالینی را به خوبی پشت سرگذاشتیم، فراموش نکنید دنیا از ما جلوتر بود چون درگیر ویروس هایی چون سارس و مرس بودند و ما با یک تاخیر وارد این کارزار شدیم.
مسئول گروه تولید واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ادامه داد: به کمک جوانان این مرز و بوم کار را توسعه دادیم و خوشبختانه مراحل تحقیقاتی را به خوبی پشت سر گذاشتیم و مرحله یک با موفقیت بسیاری همراه بود.
دکتر جلیلی گفت: دغدغه اصلی ما تولید انبوه است و ما برای تولید انبوه نمی توانیم صبرکنیم تا نتایج مرحله یک، دو و سه بیرون بیاید، زیرا در دنیا هم این کار را نکردند و از زمانی که نتایج آزمایشگاهی اولیه به دست آمد، تولید انبوه را آغاز کردند.
مسئول گروه تولید واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: ما هم با توجه به مطالعات تحقیقاتی و پشت سر گذاشتن مرحله نیمه صنعتی پیش بینی تولید یک و نیم میلیون دُز واکسن کرونا در ماه را شروع کردیم.
وی تصریح کرد: در مرحله بعد نیز که تولید صنعتی است و اواخر بهار انجام خواهد شد با راه اندازی سایت ، ظرفیت تولید 10 میلیون دُز واکسن کرونا را در ماه خواهیم داشت.
مسئول گروه تولید واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان امام(ره) افزود: مرحله سوم نیز با تلاش شبانه روزی همکاران در حال اتمام است و تاکنون طرح طبق جدول زمان بندی شده به خوبی پیش رفته است.
دکتر جلیلی خاطرنشان کرد: در مرحله آزمایش انسانی در داوطلبان تزریق کُوو ایران برکت، اوج عشق به ملت ایران دیده شد.
تلفیق مراحل دو و سه آزمایش انسانی واکسن کُوو ایران برکت
اعلام نتایج نهایی مطالعات تا آخر اردیبهشت
مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا و مسئول گروه نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) نیز با اشاره به تلفیق فاز دو و سه مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت گفت: انتظار داریم آخر اردیبهشت نتایج نهایی مطالعات را اعلام کنیم و بعد در آن زمان مجوزهایی درخواست کنیم که استفاده عموم محقق شود.
دکتر حامد حسینی با بیان اینکه انجام مطالعه بالینی روی یک واکسن با این حدود و ثغور بسیار تجربه ارزشمندی بود گفت: فاز یک تمام شده و آماده ورود به فازهای بعدی هستیم. پروتکل تلفیقی فاز دو و سه را به سازمان غذا و دارو فرستاده ایم.
وی افزود: ۱۴ اسفند آخرین نمونه خون از داوطلبان گرفته و گزارش نهایی فاز یک تقدیم میشود.
دکتر حسینی با بیان اینکه در فاز دو کار را بر روی ۴۰۰ داوطلب دیگر ادامه می دهیم و اگر قانع کننده باشد وارد فاز سه می شویم که ۲۰ هزار نفر هستند گفت: امیدوارم در آینده نزدیک با ارائه محصولی ایمن و اثربخش خستگی ها از تن بیرون برود.
مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا و مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) افزود: از آنجا که مدت زمان مطالعات طولانی است دو فاز را تلفیق کردیم تا با اطمینان به نتیجه برسیم. بر این اساس جمعیت بزرگی را وارد مطالعه میکنیم و از میان آنها زیرمجموعه ای را به عنوان فاز دو و مابقی را به عنوان فاز سه مورد مطالعه قرار می دهیم.
مسئول گروه نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) افزود: با تایید نهایی ثابت خواهد شد که واکسن ایمنی داریم. در واقع باید به این نقطه برسیم که با اطمینان بگوییم واکسن در تولید آنتی بادی هم موفق است و می توان آن را در جمعیت بزرگتری امتحان کرد. تواتر تزریق هم مهم است.
دکتر حسینی با بیان اینکه احتمالا دو ماه بعد از اتمام فاز دو و سه نتایج مشخص شود که واکسن با چه دوزی و در چه فواصلی باید به صورت عمومی تزریق شود اظهار کرد: در واقع به بهینه ترین حالت می رسیم. انتظار داریم آخر اردیبهشت نتایج نهایی مطالعات را اعلام کنیم و بعد در آن زمان مجوزهایی درخواست کنیم که استفاده عموم محقق شود.
وی ادامه داد: افراد بسیار زیادی که احتمالا هیچ وقت نامشان را نمی شنویم تلاش کرده اند تا کار به این جا برسد. به صورت ویژه از داوطلبان و پیشگام ها که از لحاظ ذهنی خطر می کنند به صورت ویژه قدردانی می کنم. ما همیشه مدیون آنها هستیم.