پخش زنده
امروز: -
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: ویروس انگلیسی ۳۰ درصد کشندگی بیشتر دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما آقای علیرضا رئیسی در برنامه گفتگوی ویژه شنبه شب خبری شبکه دو سیما افزود: در یک سال گذشته ۳ خیز بیماری داشته ایم و با بررسی و رفتار شناسی ویروس کرونا اکنون زمان خیز چهارم است.
وی گفت: باتوجه به جهشهای خطرناک این ویروس اگر همه گیری بیشتر شود مرگ و میر زیادی در کشور خواهیم داشت.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تاکنون جهشهای ویروس کرونا خطرناک نبوده است افزود: ویروس انگلیسی ۳۰ درصد کشندگی بیشتر دارد و کودکان و نوجوانان را علامت دار مبتلا میکند. البته میزان مرگ و میر در کودکان و نوجوانان تاکنون تغییر نکرده است.
وی با بیان اینکه درصد رعایت شیوع نامههای بهداشتی از ۸۰ درصد به حدود ۷۰ درصد در کشور رسیده است اضافه کرد: این شیوع نامهها در برخی از شهرهای استان خوزستان به زیر ۱۰ درصد رسیده است و اگر با همین روش ادامه دهیم خیز چهارم بیماری کرونا در کشور اتفاق میافتد؛ که به علت توان سرایت بسیار زیاد ویروس انگلیسی یک موج انفجاری ایجاد میکند.
آقای رئیسی گفت: اگر شیوه نامهها را رعایت کنیم ویروس جهش یافته انگلیسی نیز نمیتواند تاثیر چندانی داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت افزود: مشکل ما درباره سفرها اسکان مسافران در خانههای اقوام یا ویلاهاست. زیرا میتوانیم بر هتلها و مهمانسراها نظارت کنیم و برپایی چادر در اماکن عمومی را نیز ممنوع اعلام کرده ایم.
وی ادامه داد: اگر شهرهای مسافرپذیر در تعطیلات نوروز به رنگ قرمز درآیند مسافرت به این شهرها ممنوع میشود.
معاون وزیر بهداشت افزود: ۱۱۱ میلیون نفر تاکنون در دنیا به کرونا مبتلا شده اند که بیش از دو میلیون و ۴۵۰ هزار نفر آنان فوت کرده اند و اکنون افزون بر آمریکا در کشورهای اروپایی نیز میزان مرگ و میر و ابتلا به شدت در حال افزایش است.
وی اضافه کرد: به علت شیوع ویروس انگلیسی در عراق ابتلا به این بیماری در این کشور خیز بسیار بلندی برداشته است.
آقای رئیسی با بیان اینکه اکنون وضع کشور با ثبات است افزود: در ۳ هفته گذشته تعداد بیماران بستری ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر در روز بوده است در حالی که در خیز سوم حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در روز بستری میشدند.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: البته با تغییر رنگ شهرهای مازندران از نارنجی به زرد تعداد بستریها در این استان کاهش داشته، اما در استان خوزستان زیاد شده است.
وی ادامه داد: بیماران سرپایی در حال افزایش هستند و اگر این روند ادامه یابد ۳ هفته دیگر میزان بستریها نیز افزایش مییابد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه روزانه ۸۰ هزار تست در کشور انجام میشود گفت: زمانی که درصد مثبت تستها از ۱۰ درصد بیشتر شود زنگ خطر به صدا در میآید که نشاندهنده گسترش بیماریست.
وی گفت: اکنون در خوزستان روزانه ۶ هزار تست انجام میشود و در این استان شیب نمودارها با تندی بالا میرود و ۴ برابر میزان عادی، بیمار مراجعه میکند.
آقای رئیسی اضافه کرد: در برخی شهرستانهای خوزستان میزان رعایت شیوه نامههای بهداشتی زیر ۱۰ درصد است.
معاون وزیر بهداشت گفت: افزایش مبتلایان به علت ویروس انگلیسی نیست بلکه کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی به وسیله خودمان است.
وی ادامه داد: تاکنون ۴ نفر در استان خوزستان از جمله دو کودک یکساله و ۹ ساله به علت ویروس انگلیسی فوت کرده اند و نخستین فرد مبتلا به ویروس انگلیسی در خوزستان با خواهر خود که به عراق مسافرت کرده بود تماس داشته است.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: توزیع سنی ویروس انگلیسی در استان خوزستان بین ۳۰ تا ۴۴ سال است و این افراد علامت دار شدند.
وی گفت: تاکنون در کشور ۶۲ مورد مبتلا به ویروس انگلیسی گزارش شده است که از این تعداد ۴ نفر در خوزستان ۲ نفر در تهران و یک نفر در قزوین فوت کرده اند.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: خوزستان، تهران، البرز، قزوین، فارس و هرمزگان تاکنون درگیر ویروس انگلیسی شده اند؛ که نشان میدهد این ویروس در کشور چرخش داشته است.
آقای رئیسی ادامه داد: اکنون ۱۱ شهر قرمز، ۵۲ شهر نارنجی، ۲۱۷ شهر زرد و ۱۶۸ شهر آبی رنگ در کشور هستند و شهرهای قرمز در استان خوزستان قرار دارند و خوشبختانه شهرهای نارنجی مازندران به ۷ شهر کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه مرزهای هوایی و زمینی کشور را برای جلوگیری از ورود مبتلایان به ویروس انگلیسی به شدت کنترل میکنیم افزود: در این ایام بیشترین مسافران از کشورهای افغانستان، عراق، ترکیه، روسیه، آذربایجان، پاکستان، ارمنستان و عمان به ایران آمدند و ۳۵ درصد مسافرتهای ایرانیان به کشورهای عراق، آذربایجان، امارات، قطر و ترکیه بوده است.
معاون وزیر بهداشت گفت: از انگلیس و ۱۰ کشور دیگر هیچ پروازی به ایران انجام نمیشود و هیچ کس نیز که از مبدأ انگلیس به سمت ایران پرواز کرده است و به عنوان نمونه وارد امارات شده است و دوباره میخواهد به ایران پرواز کند اجازه ورود به کشور را ندارد.
آقای رئیسی افزود: متاسفانه بسیاری از آزمایشهای پی سی آر مسافران جعلی بوده است و این مسئله در مرزهای زمینی بیشتر اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: برخی گفته اند که این آزمایشها را به مبلغ یک میلیون تومان در کشورهای دیگر خریداری میکنند. البته ما از همه مسافرانی که وارد کشور میشوند آزمایش میگیریم.
معاون وزیر بهداشت گفت: کنترل مرزهای هوایی آسان، اما کنترل مرزهای زمینی بسیار سخت است.
وی اضافه کرد: تاکنون حدود ۱۰۰ هزار واکسن اسپوتنیک وارد کشور شده است و امیدواریم تا پایان همین هفته ۲۵۰ هزار واکسن از چین بدست ما برسد و تا پایان اسفند نیز چهار و دو دهم میلیون دُز واکسن آسترازنکای سوئدی به کشور وارد شود.
آقای رئیسی گفت: هدفگذاری ما واکسیناسیون یک میلیون و ۳۰۰ هزارنفر از تیم درمان، افراد آسیب پذیر و سالمندان تا پایان سال است.
وی افزود: واکسن پاستور نیز که فناوری آن را از کوبا گرفته ایم پیش از واکسن برکت بدست ما میرسد البته برای واکسن برکت زیرساختهای بسیار مناسبی فراهم شده است و از تیر سال آینده ماهی ۱۵ میلیون دُز واکسن برکت تولید میشود.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: خارج از سند ملی واکسیناسیون به هیچ کس واکسن نمیدهیم.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: آنچه که در بازار سیاه درباره واکسن کرونا گفته میشود از واکسنهای داخلی نیست و ممکن است واکسنهای وارداتی در مرحله آزمایش باشند یا اصلاً واکسن نباشند و در قالب کلاهبرداری به عنوان واکسن معرفی شوند باشد.
وی ادامه داد: در سند ملی واکسیناسیون اولویت همه مشاغل برای دریافت واکسن مشخص شده است.
آقای رئیسی با بیان اینکه واکسنهایی که به وسیله سازمان غذا و دارو تایید میشود ضری ندارند البته ممکن است اثر بخشی آنها کم باشد افزود: اعلام میکنیم هر واکسنی را که سازمان غذا و دارو تایید کند برای خودم و خانواده، قطعی تزریق میکنم.
معاون وزیر بهداشت گفت: واکسنی که فاز یک را به خوبی طی کرده باشد درباره عوارض آن نگرانی وجود ندارد و اگر یک فرد مبتلا به ویروس کرونا ۳ نفر از اعضای خانواده را درگیر میکرد فرد مبتلا به ویروس انگلیسی همه اعضای خانواده را مبتلا میکند و آسیب ویروس انگلیسی به بافتها بیشتر از ویروس کرونای معمولی است.
وی اضافه کرد: باید به تردد، تجمع و تهویه مناسب توجه داشته باشیم و شیوه نامههای بهداشتی را بهتر انجام دهیم.
آقای رئیسی با بیان اینکه برای مقابله با ویروس کرونای انگلیسی استفاده از ۲ ماسک بهتر است گفت: باید از سالمندان خانوادهها بیشتر مراقبت کنیم.
آقای حامد حسینی مدیر گروه نظارت بر مطالعات واکسن کوو ایران برکت نیز در این برنامه گفت: آخر بهمن دو تزریق به ۵۴ داوطلب انجام و فرآیند ورود داوطلب به مطالعه ما متوقف شد و ۱۴ اسفند آخرین نمونه گیری خون را انجام میدهیم و گزارش نهایی را به سازمان غذا و دارو ارائه میکنیم.
وی گفت: در مرحله یک، دغدغه اصلی ما ایمنی است، اما آنتی بادیها را نیز بررسی کردیم و از نتیجه آن بسیار راضی هستیم.
آقای حسینی افزود: امروز (شنبه) شیوه نامه مطالعه مرحله دو و سه، تلفیقی به سازمان غذا و دارو به همراه گزارش اولیه مرحله یک ارائه شد؛ و اگر به ما اجازه دهند نیمه دوم اسفند مرحله ۲ را روی ۴۰۰ داوطلب در گروههای مختلف انجام میدهیم.
مدیرگروه نظارت بر مطالعات واکسن کوو ایران برکت گفت: برای مرحله دوم بیش از ۱۰۰ هزار نفر داوطلب شده اند؛ که اگر فرآیند کارشناسی و وزارت بهداشت اجازه دهد مطالعه را پیش از سال جدید آغاز میکنیم.
وی ادامه داد: تا پایان اردیبهشت آمادگی داریم وارد مرحله ۳ بشویم و مطالعات را روی جمعیتهای چند ۱۰ هزار نفر انجام دهیم.