پخش زنده
امروز: -
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر: با اجرای طرح یاریگران و همکاری وزارت آموزش و پرورش، رشد اعتیاد در میان دانش آموزان متوقف شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای اسکندر مومنی در نشست خبری گفت: طبق گزارشهای جهانی، مصرف مواد مخدر در میان بانوان و نوجوانان و جوانان رو به افزایش است، یعنی شبکه بین المللی قاچاق مواد مخدر، بانوان و نوجوانان را در کانون هدف خود قرار داده اند.
وی گفت: متأسفانه مانایی در درمان و خروجی ما در درمان معتادان پایین است و برای جلوگیری از نشت متادون و داروهای مشابه سیستم یکپارچهای را با هماهنگی وزارت بهداشت راه اندازی کردیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: ایجاد و راه اندازی سیستم تشخیص معتادان بر اساس تشخیص عنبیه یکی دیگر از کارهایی است که در زمینه شناسایی معتادان متجاهر توسط سازمان بهزیستی انجام شد.
وی با بیان اینکه تولید ماده مخدر شیشه ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، گفت: افزایش تولید مواد مخدر شیشه را تایید میکنم که مقصد این مواد افیونی کشورهای اروپایی است چرا که تولید این مواد مخدر نیاز به پیش سازها و دانش پیشرفته و تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته دارد.
مومنی درباره تولید مواد مخدر جدید نیز افزود: قاچاقچیان هراز چند گاهی مواد مخدر را با بسته بندی جدید وارد بازار میکنند، چون با شناخته شدن مواد مخدر بازار فروش آن کاهش پیدا میکند و انها از این شیوه برای فروش بیشتر استفاده میکنند.
وی درباره مصرف مواد مخدر گفت: تریاک، حشیش، شیشیه و هرویین ترتیب مصرف مواد مخدر در کشور است و البته در گذشته شیشه رتبه سوم را داشت.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: موضوع پیش سازها در همه کشورها مطرح است و کاربرد دوگانه دارد، اما جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابلهای شدیدی به ویژه در گمرکات برقرار کرد و قاچاق پیش سازها از این طریق کاهش پیدا کرد.
وی ادامه داد: از حدود دو دهه گذشته از متادون برای درمان معتادان استفاده میشود و متادون هم از تریاک گرفته میشود و ما رهگیری این داروها را در دستور کار قرار دادیم.
مومنی گفت: متاسفانه نشت متادون در بازار آزاد وجود داشت و قابل توجه بود و برای همین سامانه هویتی معتادان راه اندازی شد و همچنین با نصب هولوگرام بر روی داروها از جمله متادون و وصل آن به سامانه تیتک از نشت آن جلوگیری میشود.
وی افزود: عموما قاچاقچیان بین المللی که دستگیر میشوند و همکاری کشورهای اروپایی مناسب نیست و حتی ما تمام آمارها را به آنها میدهیم، اما برخی کشورها همکاری لازم را ندارند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه نشست خبری افزود: آمار اعتیاد در میان زنان کشور شش دهم درصد است و نسبت به جمعیت معتادان هم شش درصد میشود.
اسکند مومنی گفت: استفاده از مواد مخدر در میان زنان در دنیا رو به افزایش است که در برخی از کشورها به ۱۰ درصد نیز میرسد.
آقای مومنی گفت: اگر هم گفته میشود جمعیت معتادان زن ۹ درصد است، اشتباه است و آخرین شیوع شناسی نشان میدهد شش دهم درصد نسبت به جمعیت خود زنان است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره مبارزه با قاچاق مواد مخدر نیز گفت: مبارزه با مواد مخدر علی رغم شیوع بیماری کرونا افزایش پیدا کرده و در سال جاری سازمان ملل اعلام کرد ایران در شرایط کرونایی مقابله با قاچاق مواد مخدر را افزایش داده است و تشکر کرد در حالی که انتظار میرفت کاهش پیدا کند.
آقای مومنی همچنین درباره مانع تراشی برای تصویب قانون جدید مواد مخدر افزود: مانع تراشی وجود ندارد اکنون هر سه قوه مصمم هستند این قانون تصویب شود.
وی ادامه داد: در اواخر مجلس قبل بحثهایی در این خصوص مطرح شد و اکنون در مراحل نهایی است و کسی مانع تصویب این قانون نمیشود و مراحل نهایی تصویب را طی میکند.
مومنی درباره واکسیناسیون معتادان نیز گفت: این اولویتها دست وزارت بهداشت است که تدوین و ابلاغ شده است و فعلا کادر درمانی در اولویت هستند که مستقیم با این بیماری سر وکار دارند و بعد از آن نیز سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای در اولویت هستند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و در حوزه منطقهای یک ابتکار سه جانبه با کشورهای افغانستان و پاکستان انجام دادیم برای تغییر در الگوی کشت در حوزه بین المللی هم کمکهایی صورت گرفته است مانند تجهیزات مراقبتی و بهداشتی و دستگاههای ایکس ری، اما این کمکها در مقابل حجم عظیم اقدامات ایران برای مقابله با مواد مخدر کافی نیست.
وی به افزایش تولید شیشه در افغانستان اشاره کرد و گفت: تولید شیشه با حمایت آمریکا در افغانستان انجام میشود و صد در صد تولید آن افزایش داشته است و بخشی از مقصد این تولیدات کشورهای اروپایی است که این موضوع در مجامع بین المللی مطرح شده، اما هنوز اقدام خاصی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به مقابله هدفمند از ورود مواد مخدر به کشور گفت: حجم ترانزیت از مسیر ایران به کشورهای دیگر با مقابله هدفمند، کاهش پیدا کرده است که دستاورد بسیار بزرگی است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در دو سال اخیر، ۱۴ اردوگاه جدید برای بازپروری معتادان متجاهر، دو مرکز برای نگهداری معتادان دارای بیماریهای خاص از جمله H.I.V، هپاتیت و زخمباز، ۲۷ مرکز جامع توانمندسازی در استانهای مختلف توسط سازمان بهزیستی و دو مرکز ویژه نگهداری معتادان متجاهر زن راهاندازی شده است.