پخش زنده
امروز: -
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: در سال ۹۹ حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان به بنیانهای مالی قاچاقچیان ضربه زدیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار اسکندر مومنی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این میزان نسبت به سال ۹۷ سه برابر شده است، افزود: در سال ۹۸ کمیته مبارزه با بنیانهای مالی قاچاقچیان راه اندازی شد که هدف آن ضربه زدن به بنیانهای مالی قاچاقچیان بود، زیرا اگر این موضوع نبود ممکن بود که مجدداً قاچاقچیان حتی به رغم اینکه به زندان بروند باز هم کار خودشان را انجام میدهند و این کار موجب شد تا حدود زیادی ضربه اساسی به قاچاقچیان وارد شود.
وی گفت: مقابله هدفمند با ورود، توزیع و ترانزیت مواد مخدر که یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی است، سبب شد حجم ترانزیت از مسیر ایران کاهش یابد و ترانزیت مواد مخدر از مسیرهای دیگر و از کشورهای دیگر در حال انجام است.
سردار مومنی افزود: خوشبختانه اقدامات جدید و خوبی صورت گرفته که در دو سال اخیر موجب پیشگیری و مقابله با شیوه پدیده مواد مخدر شده است.
اسکندر مومنی در ادامه افزود: اقدام مهم ما ساماندهی معتادان متجاهر بود که باعث ناامنی شهر میشدند و با تلاش بسیج، سازمان زندانها و سازمان بهزیستی ۱۴ مکان برای نگهداری آنان راه اندازی شده است و بیش از ۷۰ درصد معتادان متجاهر در کل کشور ساماندهی شدند.
وی گفت: برای معتادان دارای بیماری خاص ۲ مرکز و برای زنان معتاد نیز ۲ مرکز نگهداری برپا شده است.
مومنی افزود:در تهران حدود ۱۵ هزار معتاد متجاهر نگهداری میشوند و ان شاء الله در سال آینده ۹۰ درصد این افراد ساماندهی خواهند شد و دغدغه خانوادهها برطرف خواهد شد.
وی گفت: اگر قانون مبارزه با موادمخدر به روز شود در مدت ۳ سال تمام افراد و معتادان متجاهر ساماندهی میشوند.
سردار اسکندر مومنی در نشست خبری با بیان این که تلاش شبانه روزی برای رفع دغدغههای مردم، در زمینه پیشگیری از اعتیاد و ساماندهی معتادان متجاهر در دستور کار است، افزود: ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر که در سال ۹۶ که حدود ۴ هزار و ۶۰۰ نفر بود، به ۱۶ هزار نفر رسیده است. یکی از مشکلات نبود ظرفیت کافی در اردوگاههای نگهداری، درمان و مهارت آموزی معتادان متجاهر بود که با تلاش شبانه روزی ۱۴ اردوگاه با تلاش سازمان بسیج، سازمان بهزیستی و سازمان زندانها راه اندازی شد.
وی گفـت: دو مرکز هم برای نگهداری بیماریهای خاص و عفونی راه اندازی شد و همچنین دو مرکز نگهداری زنان معتاد متجاهر نیز راه اندازی کردیم و ایجاد دو مرکز دیگر نیز در این زمینه در دست اقدام است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: همچنین ۲۷ مرکز جامع توانمندسازی و مهارت آموزی هم در استانهای مختلف راه اندازی شده است.
سردار مومنی ادامه داد: مقابله هدفمند، درمان موثر و اقدامات پیشگیرانه و درمان معتادان از اهداف ستاد مبارزه با مواد مخدر است که در این زمینه گامهای خوبی را برداشته است.
وی گفت: اگر قانون مبارزه با مواد مخدر به روز شود، در برنامه سه ساله خواهیم توانست به طور کامل بحث پیشگیری، ساماندهی معتادان متجاهر را به ثمر برسانیم.
سردار مومنی ادامه داد: اقدامات پیشگیری در اولویت کاری این ستاد است و تمامی نهادهای فرهنگ ساز و خانوادهها نیز باید کمک کنند.
وی گفت: در دنیا حدود ۳۰۰ میلیون نفر مصرف کننده مستمر وجود دارد که سازمان ملل در آخرین گزارش خود در برخی از زمینهها از بعضی از کشورها انتقاد کرد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در گزارش سازمان ملل آمده است برخی از کشورها مصرف مواد مخدر را آزاد کرده اند که این کار باعث افزایش مصرف، تولید و قاچاق مواد مخدر میشود و سازمان ملل در این زمینه به شدت انتقاد کرده است.
وی گفت: همچنین در گزارش سازمان ملل آمده است که قاچاق و توزیع مواد مخدر از طریق فضای مجازی در حال افزایش است و هشدار شدید داد که سه کشور اروپایی ۵۰ درصد توزیع مواد مخدر را در فضای مجازی به عهده دارند.
سردار مومنی گفت: متاسفانه در این گزارش آمده است مصرف مواد مخدر در میان بانوان و نوجوانان در کل دنیا رو به افزایش است و قاچاقچیان، این دو قشر را کانون هدف خود قرار داده اند.
وی افزود: خوشبختانه با اقدامات خوب جمهوری اسلامی توانسته ایم خیلی از این موارد را که موجب تهدید قشر جوان و نوجوان میشود کاهش دهیم.