بلکه ممکن است ازدواج صورت گرفته در موارد مشخص در قانون مدنی فسخ شود. در این باره لازم به ذکر است که در صورتی که برای هریک از زن و مرد بیماری حادث شود.
برای مثال ناتوانی جنسی آقا یا جنون هریک از طرفین، طرف مقابل می تواند نکاح را فسخ و منحل نماید.
البته لازم به ذکر است که تشریفات و مراحل فسخ نکاح بسیار کمتر و ساده تر از طلاق می باشد.
متارکه در قانون چه شرایطی را دارد
مطابق با عمومات و کلیات قانون مدنی، حق طلاق همواره با مرد می باشد و این حق همواره برای وی می باشد البته باید گفت که؛ در مواردی می توان این حق را محدود نمود.
و آن هم در صورتی است که آقا به صورت وکالت بلاعزل، اختیار طلاق و متارکه را به همسر خود انتقال دهد که در این صورت خانم می تواند بدون رضایت مرد اقدام به طلاق و متارکه نماید.
اما همه ی خانم ها از وکالت در طلاق بهره مند نمی باشند در این صورت برای جدایی یا باید با مرد توافق نمایند و یا تحت شرایط مقرر قانونی درخواست طلاق دهند.
منظور از عسر و حرج شرایطی است که تحمل آن برای خانم سخت و ادامه زندگی مشترک را با رنج و سختی فراوان رو به رو می کند و درصورت اثبات آن در دادگاه حکم به طلاق داد خواهد شد.
در خصوص عسر و حرج مصادیق زیادی وجود دارد.
مواردی از جمله؛ اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است، محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر، ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
و موارد بسیار دیگر …
سریع ترین راه طلاق کدام است
تمام موارد بیان شده دارای تشریفات و پیچیدگی های گسترده می باشد که در اکثر موارد توفیقی برای خانم حاصل نمی شود.
اما به هرحال اگر خانم تمایل داشته باشد تا سریع ترین زمان ممکن از همسر خود جدا شود چاره ای جز طلاق توافقی نخواهد بود.
طرفین در طلاق توافقی در خصوص ؛ فرزند مشترک، مهریه، نفقه زن و فرزند توافق نموده و در نهایت به درخواست مرد که دارای حق طلاق می باشد اقدام به طلاق صورت می گیرد.
البته لازم به ذکر است که مطابق با قانون حمایت از خانواده زوجین موظف به رجوع به مراکز مشاوره خانواده می باشند حتی اگر طلاق به صورت توافقی باشد.
طریقه ی اقدام برای متارکه
خانم اگر خواسته باشد که به هریک از موارد بیان شده (بجز طلاق توافقی که نیازمند رضایت مرد نیز می باشد)
اقدام به طلاق از همسر خود بنماید می بایست با به همراه داشتن عقدنامه و مدارک هویتی خود، به دادگاه خانواده محل سکونت خود مراجعه و با پرداخت هزینه دادرسی اقدام به ثبت دادخواست طلاق نماید.
لازم به ذکر است که، از آنجایی که طلاق یک دعوای غیر مالی محسوب می شود هزینه دادرسی آن هم نیز بر اساس دعاوی غیرمالی یعنی، از ۴۰۰ هزار ریال تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار ریال طبق بخشنامه رئیس قوه قضاییه خواهد بود. همچنین خانم می تواند به جای مراجعه به دادگاه برای ثبت دادخواست.
به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نموده و با پرداخت هزینه دادرسی اقدام به ثبت شکوائیه نماید.
نتیجه گیری
در پایان و به عنوان نتیجه گیری کلی از آنچه که بیان شد؛ متارکه و جدایی زوجین از یکدیگر یا به صورت طلاق و یا به صورت فسخ واقع می شود. در فسخ نکاح برخلاف طلاق، در مدت زمان کمتری این امر میسر خواهد شد مشروط بر اینکه شرایط فسخ نکاح وجود داشته باشد.
اما اوضاع در طلاق متفاوت از فسخ می باشد و در صورتی که طلاق به صورت توافقی و یا خانم وکالت در طلاق از سوی همسر خود نداشته باشد، برای طلاق شرایط بسیار سختی در انتظار وی خواهد بود.
سوالات متداول
آیا اگر مرد طلاق همسر خود را مشروط به بخشش مهریه و یا پرداخت مبلغی حتی بیش تر از مهریه نماید چنین شرطی صحیح خواهد بود؟
طرفین می توانند در هنگام عقد و طلاق شروط مختلفی را در نظر بگیرند مشروط بر اینکه نامشروع نباشد.
و درج چنین شرطی در هنگام طلاق توافقی شرط نامشروع و غیرقانونی نمی باشد.
منظور از شرط تنصیف دارایی چیست ؟
در قباله های ازدواج شرطی وجود دارد که، در صورتی که مرد، بدون دلیل موجه اقدام به طلاق همسر خود نماید، مالکیت نصف اموالی را که پس از ازدواج به دست آورده است را می بایست به خانم منتقل نماید.
سریع ترین راه طلاق کدام مورد می باشد؟
طلاق توافقی، در این طلاق مرد و زن با توافق بر کلیه امور ازجمله مهریه، حضانت و…به درخواست مرد از یکدیگر جدا خواهند شد.