معرفی الگوی جدید شخم و شیار زمین در مازندران
الگوی جدید شخم و شیار زمینهای کشاورزی خشکه زاری مازندران مشخص شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران از تغییر الگوی شخم و شیار سنتی اراضی خشکه زاری این استان با توسعه مکانیزاسیون خبر داد و گفت : شخم و شیار این زمینها هم اکنون سطحی و عمیق است که همواره با نگرانی کشاورزان برای ماندابی شدن زمینها و احتمال پوسیده شدن بذر را به دنیال دارد.
محمود رضا رمضانپور افزود : روش جدید بر اساس الگوی توسعه مکانیزاسیون در زمینهای خشکه زاری استان و مبتنی بر شخم و شیار جوی و پشته است که در این روش ، کشاورزان با استفاده از دنباله بندهای مخصوص به جای شخم و شیار سطحی و عمیق، شخم به صورت جوی و پشته را انجام میدهند.
او با بیان این که یکی از مهمترین دغدغه کشاورزان پوسیده شدن بذر محصولات مختلف زراعی کشت پائیزه مازندران مانند گندم، دانه روغنی کلزا، ذرت و جو، ناشی از بارندگیها و ماندابی شدن پس از کاشت است گفت: در شخم و شیار جوی و پشته نه تنها بذر و ریشه آن در فرایند رشد دچار پوسیدگی و بیماری قارچی نمیشود، بلکه در زمان کم آبی نیز میتوان از جوی تشکیل شده برای آبیاری استفاده کرد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران افزود: پس از شخم و شیار جوی و پشته که ارتفاع خاک در آن کمتر از ۱۰ سانتی متر است، همزمان کاشت مکانیزه آن در قالب ردیف کاری با تراکم مناسب بوته و یا بذر و با فاصله استاندارد انجام میشود و فراینده رشد گیاه مطلوبتر و در نتیجه عملکرد محصول نیز بیشتر خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
رمضانپور گفت: در روش شخم جوی و پشته، زهکش مناسبی برای آبیاری محصولات به وجود میآید و آب اضافی از زمین خارج میشود که میتوان آن را دوباره به مزارع برگرداند.
او با بیان اینکه جهاد کشاورزی استان امسال ۱۰ دستگاه دنباله بند و ردیف کار جوی و پشته، وارد زمینهای کشاورزی استان کرد افزود: ارزش هر یک از این دنباله بندها ۶۰۰ میلیون ریال است.