به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مسیب قبادیان مدیر عامل مخابرات منطقه کرمانشاه با اشاره به اینکه از ۳۲۴ هزار
دانش آموز در استان کرمانشاه ۳۲۰ هزار نفر در شبکه شاد هستند افزود: از ۲ هزار و ۴۳۴ روستا در استان کرمانشاه ۹۰ درصد به اینترنت همراه متصل هستند که اولویت با روستاهای بالای ۲۰ خانوار است و تنها ۱۹۰ روستا به اینترنت دسترسی ندارند که تا پایان دولت نیز مشکل آنها برطرف خواهد شد.
قبادیان در ادامه تصریح کرد: فعالی حوزه تلفن همراه از سال ۷۳ با شرکت ارتباطات سیار با برند همراه اول شروع شد و تا سال ۸۵ تنها اپراتور بود و ایرانسل در سال ۸۵ و رایتل در سال ۹۲ به اپراتورها اضافه شد.
او با اعلام اینکه ۶۵ درصد مشترکان تلفن همراه از اپراتور همراه اول استفاده میکنند و در استان کرمانشاه بر اساس شاخصهای آذر ۹۹ بیش از دو میلیون و ۸۳۰ هزار سیم کارت واگذار شده است ادامه داد: آمار سیم کارتهای فعال ۲ میلیون و ۷۰ هزار مورد است که ضریب نفوذ همراه اول ۱۰۶ درصد است که به طور متوسط هر نفر یک سیم کارت است.
مدیرعامل منطقه کرمانشاه گفت: تلفن ثابت ۶۹۰ هزار شماره منصوبه داریم که از این تعداد ۵۰۸ هزار شماره فعال است و با توجه به تمایل مردم به استفاده از تلفن همراه در حال حاضر تقاضا برای تلفن ثابت نداشته ایم، اما در یک سال گذشته با توجه به شیوع بیماری کرونا و تعرفههای تلفن بخش ثابت شاهد رشد بیشتری در این بخش بوده است.
او با بیان اینکه بیش از ۵۷ هزار مشترک تلفن ثابت ازای دی اس ال استفاده میکنند افزود: تکنولوژی مبتنی بر فیبر نوری در ۸ استان انجام شده که ظرفیت ایجاد ۲۰ هزار مشترک را داریم، اما به دلیل تعرفههای بالای آن هزار و ۳۰۰ مشترک واگذار شده است.
قبادیان ادامه داد: vdsl تکنولوژِی جدیدی که به تازگی برای مشترکان خانگی با پهنای باند ۱۰۰ مگابایت اضافه شده که ۴ هزار ظرفیت در این بخش وجود ندارد.
او همچنین با اشاره به اینکه در شرکت مخابرات ایران از سال ۹۲ بیش از ۴۳۴ میلیارد تومان در حوزه ارتباطات هزینه شده است که علاوه بر تقویت زیر ساختها زمینه اشغالزایی نیز ایجاد شده یادآور شد: در سال ۹۹ نیز ۹۳ میلیارد تومان برای پروژههای استانی هزینه شده است که ۵۷ سایت تلفن همراه و ۵۸۳ سایت ارتقا تکنولوژی نسل سوم و چهارم و چهارم و نیم انجام شده است.