تغذیه صحیح برای ایمنی در برابر کرونا
یکی ازموارد مهم برای مقابله با عوامل ویروسی و تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از استرس است، چون ترشح برخی هورمونها در بدن باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، یک
متخصص تغذیه و عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت : دریافت منابع غذایی ویتامین C در میوهها و سبزیها شامل پیاز خام، فلفل دلمههای رنگی، مرکبات مانند کیوی و پرتقال و دریافت آنها در طول به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
مرضیه زیلایی افزود: از آنجا که این ویتامین به نور، حرارت و گرما حساس است پس سبزی و میوه را خام مصرف کنید ؛ نیاز روزانه این ویتامین در زنان ۷۵ میلی گرم و مردان ۹۰ میلی گرم است و افراد سیگاری نیاز بیشتری دارند.
وی در خصوص مصرف ویتامین D گفت: این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد سیستم تنفسی موثر است، ولی منبع غذایی خوبی ندارد و به مقدار کمی در زرده تخم مرغ و ماهی سالمون وجود دارد و باید از طریق مکمل وارد بدن شود. این ویتامین محلول در چربی است و زیاده روی در مصرف مکمل مسمومیت ایجاد میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توصیه کرد: اگر از پایین بودن میزان این ویتامین در بدن خود آگاه هستید هفتهای یک عدد پرل ۵۰ هزار ویتامین D به مدت هشت هفته و پس از آن ماهانه یک بار مصرف شود و اگر کسی اطلاع ندارد ماهانه یک عدد پرل ۵۰ هزار و در کودکان در ۲ تا ۱۰ ساله هر ۲ ماه یک عدد پرل ۵۰ هزار کافی است.
وی در خصوص تاثیر گرمیها مانند زنجبیل، دارچین و زعفران گفت: برخی ترکیبات موجود در این مواد باعث تقویت سیستم ایمنی میشود و ترکیبات ضد التهاب در زنجبیل و دارچین وجود دارد، اما نمیتوان در خصوص نقش موثر آن برای مقابله با ویروس کرونا به صورت قطعی اظهار نظر کرد.
وی گفت: حبوبات و غلات کامل مانند نانهای با آرد سبوس دار منابغ غذایی روی هستند و برنج قهوه ای، گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ از منابع غنی زینک محسوب میشوند و اگر فردی در رژیم غذایی خود داشته باشد نیاز به مصرف مکمل ندارد.
زیلایی بیان کرد: ویتامین A نیز در تقویت سیستم ایمنی موثر است و در میوهها و سبزیها با رنگ زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، مرکبات و موز، جگر، قلوه، زرده تخم مرغ و لبنیات وجود دارد.