بررسی ظرفیت های توسعه مشاغل خانگی در ایران و دیگرکشورها
اگرچه آمار دقیقی از وضعیت شاغلان مشاغل خانگی در دسترس نیست، ولی پیش بینی میشود در حدود ۱۱ درصد از نرخ اشتغال کشور مربوط به مشاغل خانگی است و چنانچه این بخش مورد حمایت جدی قرار گیرد میتواند پاسخی روشن به نیازهای اشتغال کشور باشد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما:کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر دنیا محسوب میشوند و قابلیت انجام این نوع کسب وکار در منزل با مزایای بسیاری برای شاغلان آن همراه است. امروزه مشاغل خانگی و خرد، نقش بسیار زیادی در رفع معضل بیکاری ایفا میکنند و با دریافت تسهیلاتی اندک میتوانند اشتغال گستردهای را در جامعه ایجاد کنند.
در حال حاضر کسب و کار خانگی با بهره برداری از امتیازاتی، چون توسعه دانش و گسترش فناوری ارتباطات و اطلاعات حیطه گستردهای را در اکثر حوزههای اقتصادی به خود اختصاص داده و در زمره یکی از حیاتیترین و ضروریترین بخشهای اقتصادی جوامع به شمار میرود.
یکی از راههای تحقق سیاستهای "اقتصاد مقاومتی" توسعه مشاغل کوچک و متوسط به طور عام و توسعه مشاغل خانگی به طور خاص با هدف افزایش درآمد و ثروت در جامعه است؛ از همین رو در بند اول سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری نیز بر واگذاری امور به مردم تصریح شده است؛ تأمین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی و تأکید بر ارتقای درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط.
بنابر این با تکیه بر اقتصاد مقاومتی میتوان در بحرانهای رو به افزایش جهانی، الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشید و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کرد.