خبرگزاری رویترز
انتقاد شدید چین از شبکه تلویزیونی بی بی سی
انگلیس و چین بر سر پروندههای هنگ کنگ و هوآوی با هم جدال لفظی دارند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری رویترز از پکن، به دنبال لغو مجوز شبکه تلویزیونی چینی سی جی تی ان (CGTN) توسط نهاد تنظیم رسانهها در انگلیس (آفکام)، مقامات و شبکههای اجتماعی چین روز جمعه به انتقاد شدید از بی بی سی پرداختند.
انگلیس و چین از چند ماه پیش بر سر پروندههای هنگ کنگ، هوآوی با هم جدال لفظی دارند.آفکام روز پنجشنبه مجوز شبکه تلویزیونی چینی سی جی تی ان را با این استدلال که حزب کمونیست چین خط مشی اصلی این شبکه را تعیین میکند، لغو کرد.
تنها چند دقیقه بعد، وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه ای، شبکه بی بی سی را متهم کرد که در گزارش خود درباره کووید ۱۹ اخبار جعلی منتشر کرده است. وزارت امور خارجه چین از بی بی سی خواسته است بابت سیاسی کردن بیماری کووید ۱۹ عذرخواهی کند.
ادعای شبکه بیبیسی علیه دولت چین درحالی مطرح شده است که تیم تحقیقاتی سازمان جهانی بهداشت، متشکل از گروهی بینالمللی از کارشناسان، در این کشور در حال بررسی منشاء شیوع ویروس کرونا هستند.
دولت انگلیس بارها بهخاطر شیوع جهانی ویروس کرونا چین را مورد انتقاد قرار داده است، اما شکل جدید این ویروس که به کرونای انگلیسی معروف شده، تنها ظرف چند ماه در حدود هفتاد کشور جهان منتشر شده است.
سردبیر روزنامه چینی گلوبال تایمز که از حمایت حزب کمونیست چین برخوردار است با انتشار پیامی در توییتر گفت:”من به شدت مظنون هستم که آژانسهای اطلاعاتی آمریکا یا انگلیس بی بی سی را تحریک کرده اند. این شبکه انگلیسی تبدیل به پایگاه مقابله افکار عمومی با چین در غرب شده است“. بی بی سی اعلام کرده است که گزارش هایش درست و بی طرفانه هستند.
از سوی دیگر سخنگوی وزارت امور خارجه چین هشدار داده است که پکن حق پاسخ دادن به اقدام آفکام را برای خود محفوظ میداند.
پخش برنامههای شبکه بی بی سی مانند بسیاری از رسانههای غربی در چین ممنوع است. از سوی دیگر روزنامه انگلیسی تلگراف روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که در سال گذشته، انگلیس سه جاسوس چینی را که با روادید خبرنگاری در انگلیس به سر میبردند، اخراج کرده است.