پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: امروز ایران در حوزه علوم و فناوی های پیشرفته، جزو کشورهای پیشگام جهان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سعید سرکار با حضور در برنامه تیتر امشب با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه های کشور تنها نیروی انسانی مورد نیاز کارخانجات صنعتی برای چرخاندن چرخ مونتاژ و براورده کردن نیاز مردم را تربیت می کردند، افزود: دانشگاه های ما بعد از انقلاب وارد دوره های تکمیلی و تخصصی شدند بطوریکه شاهد این هستیم که امروز در حوزه پزشکی همگام با پیشرفته ترین کشورهای جهان تمام خدمات تخصصی و فوق تخصصی پزشکی در کشور ارائه می شود و دنیا ایران را در این عرصه ها به رسمیت می شناسد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی هم با بیان اینکه حلقه کامل برای جهش در علوم و فناوری نانو آموزش، پژوهش و فناوری است، گفت: اتفاق مثبتی که طی 10 تا 15 سال اخیر در کشور در حال اتفاق افتادن است این بود که خیلی معطل صنایع پیشرفته و تکامل یافته جهان نشدیم بلکه به سراغ فناوری هایی مانند سلول های بنیادی و نانوتکنولوژی که چند سال از بقیه جلوتر هستند رفتیم و همین عامل باعث جهش چشمگیر کشور در حوزه نانو در جهان شده است.
امیرعلی حمیدیه افزود: امروزه در علوم نانو و سلول های بنیادین شرکت هایی در کشور ایجاد شده است که اگر از نیروهای جوان و متخصص در آنها استفاده شود، مطمئنا ایران می تواند در آینده نزدیک جزو کشورهای صاحب نام جهان در این حوزه ها شود.
او گفت: یکی از اشتباهاتی که در سال های ابتدایی پس از انقلاب در کشور اتفاق افتاد این بود که زمانیکه کشورهایی که در اقتصاد حرفی برای گفتن داشتند دانش خود را تبدیل به ثروت می کردند، در ایران خانواده ها به دنبال ارسال فرزندان خود به دانشگاه ها و اخذ مدارک علمی بودند بطوریکه نهایت آرزوی خانواده ها اخذ مدرک دکترا توسط فرزندشان و حضور در هیئت علمی دانشگاه ها بود. این امر موجب عقب ماندن کشور در حوزه تولید علم و فناوری شد.
حمیدیه گفت: امروز تغییر نگرش دانشجوها در بدو ورود به دانشگاه ها باعث جهش ایران در علوم و فناوری نوین شده است.
عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان نيز در ازتباط تصویری با برنامه با بیان اینکه بحث تولید دانش و کاربرد آن یکی از کلیدهای اصلی موفقیت در عرصه نانوتکنولوژی است، کفت: اگر در این زمینه به موقع حرکت نکنیم وابستگی مان به مراتب بیشتر از قبل خواهد شد.
وی شناخت نیاز و حرکت به موقع از یک سو و آماده سازی زیرساختها و تربیت نیروی انسانی و نگاه به کاربرد را از سوی دیگر دندانههای زنجیره دستیابی به علوم نوین عنوان کرد.
او بحث پزشکی تولید مثل و ناباروری را یکی از مسائل جدید دانست که حدود ۴۲ سال از عمر آن میگذرد و ایران هم توانست به موقع در این عرصه حرکت کند.
شاهوردی با اشاره به شکل گیری ۷۰ مرکز درمان ناباروری در کشور گفت: امروز نه تنها بیماران ما برای درمان از کشور خارج نمیشوند بلکه میزبان بیماران خارجی به همین علت در کشور هستیم.