پخش زنده
امروز: -
اجرای طرح ملی شهید سلیمانی موجب کاهش چشمگیر مبتلایان به کرونا و همچنین فوتی ها در استان کرمان شده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کرمان، پایگاه بسیج امام علی علیه السلام در شهرستان فاریاب ، اینجا جمعی از داوطلبان دور هم جمع شده اند تا در اجرای بهتراجرا شدن طرح شهید سلیمانی مشارکت کنن.
بیش از دوماه میشود که آنها فعالیت خودشان را آغاز کردهاند و این جا یکی از صدها پایگاه در استان کرمان است که آستین همت را بالا زدهاند .
مراقبت
مرحله اول از این طرح مراقبت نامگذاری شده، این پایگاه در کنار چندین دستگاه همکار، کار شناسایی بیماران مبتلا به کرونا و مراقبت از آنها را به عهده گرفته است.
آقاحسین جوان ۲۴ ساله این گروه می گوید: تاکنون به صدها خانه روستاهای اطراف رفتیم و تک تک افراد را شناسایی و کُد گذاری شدهاند .
"نارمَند "از روستاهای سخت گذر اینجاست که همه ۸۰ خانواده اینجا مورد بررسی و بیماریابی قرار گرفتهاند.
آقای سهیلی پزشکی این تیم مراقبتی میگوید: خانم باردار هشت ماهه ای ، متاسفانه دچار ویروس کرونا شده و شوهرش نیز فوت کرده و نیازمند مراقبت بیشتری است .
به همین منظور ما در هفته سه نوبت او را تحت معاینه قرار میدهیم و تمام نیازهای آن توسط همین پایگاه شناسایی و تامین میشود .
او اضافه میکند :خوشبختانه با مراقبتی که انجام گرفته، خطر رفع شده و فرزند او نیز با آزمایش هایی که صورت گرفته سالم است و جای نگرانی نیست.
در مورد تقسیم مناطق ومحلات آقای سهیلی می گوید: تمام شهر به مناطق با جمعیت تعریف شده ، تقسیم و برای هر منطقه یک نفر مسئول تعیین شده است که با هماهنگی بسیج مقاومت ،یکی از پایگاه های بسیج به عنوان مرکز فرماندهی منطقه انتخاب و ارتباط آنها با مرکزجامعه سلامت منطقه برقرار شده است .
مرحله مراقبت از گروههای ۱۰ تا ۱۵ نفره تشکیل شده که شامل :یک پزشک، چهار پرستار و تعدادی مراقب سلامت است.
مرحله حمایت
دومین مرحله از برنامه طرح جامعه شهید سلیمانی است.
دراین برنامه خیرخواهانه بچههای مسجد هم برای کاهش شدت کرونا و گذر از این مرحله آستین همت را بالا زدهاند.
فرقی هم ندارد روحانی باشی یا جوانی که به قول معروف "پشت لبش سبز هم نشده" هدف خدمت به مردم است.
از آقا امید جوان هفده ساله و محصل می پرسم، شما سن و سال زیادی ندارید اما پای کار آمدهاید؟
میگوید: کار جهادی سن و سال ندارد پدر خودم رزمنده هشت سال دفاع مقدس بود و ۴۰ سال قبل، انقلاب از همین مساجد به پیروزی رسید .
در اعزام های مردمی نیز مسجد نقش کلیدی داشت، اکنون دوباره مسجد به عنوان پایگاهی وارد میدان شده است .
او اضافه میکند :مگر "حاج قاسم" از همین بچههای بسیج و مسجدی نبود، مگراو همواره بر رفع مشکلات مردم تاکید نمی کرد، مگر این طرح به نام او نام گذاری نشده، ما هم در حد توان خود مشارکت میکنیم .
حجت الاسلام الله وِردی مسئول این تیم به مشارکت خوب و با انگیزه بچهها در این کار خیر اشاره میکند و میگوید: در این مرحله حمایتی ما به منظور جلوگیری از تردد بیماران کرونایی و حمایت معیشتی از آنها اقدام می کنیم.
می پرسم چگونه ؟
می گوید: پس از شناسایی مبتلایان ،همه پایگاهها متعهد شدهاند اگر خانوادهای نیاز به خرید دارد و افراد خانواده سن بالایی دارند وامکان رفت و آمد ندارند پایگاهاین مسئولیت را برعهده گیرد و نیاز آنها را برطرف کند.
سرهنگ پاداش معاون سپاه ثارالله استان که ما را همراهی میکند، میگوید: فقط یک ماه گذشته بیست هزار بسته حمایتی و بهداشتی تهیه و برای نیازمندان ارسال شده است.
اوبیان می کند : در این مرحله بالای شش هزار نفر که به شدت دچار مشکل بودند ،حمایت شدند.
این که سلیمانی ها در خط مقدم دفاع از سلامت آمدهاند ،دلت گرم تر شده است، آنها بدون هیچ ادعا و توقعی کارشان را انجام میدهند ،گویی به کشورشان و مردمشان دینی دارند که هنوز ادا نکردهاند.
چه زیبا گفت ان نوجوان بسیجی : اگر سپهسالار ما "حاج قاسم" هم اکنون بود همین کار را و البته با سرعت بیشتری انجام میداد.
مرحله نظارت
سومین مرحله از این برنامه نظارت نامگذاری شده است .
در اینجا همه گروههای شرکتکننده کارها را رَصَد میکنند، تا اقداماتی که باید در حوزه پیشگیری از بیماری کرونا صورت گیرد به خوبی اجرا شود و از خانوادهها رضایتمندی مردم در مرحله مراقبت و حمایت نظر سنجی و پرسیده میشود.
بابایی مسئول یکی از همین گروه ها می گوید: وقتی با خانوادهای تماس گرفته میشود، به دقت نحوه مددکاری ورفع نیاز آنها بررسی و حتی آموزش به خانوادهها را نیز در برنامه داریم تا بتوانیم بهتر و سریعتر به آنها کمک کنیم.
او به سرکشی گروهها به دیگراماکن هم اشاره میکند و میگوید: ارزیابی و نظارت از اصناف ،ادارات و مراکز عمومی نیز به خوبی تاکنون صورت گرفته است و حتی بالای ۵۰۰۰ تذکر لِسانی برای رعایت بهداشت عمومی و اجرای ضوابط داده شده ،که البته کسی هم نگران نشده ، چرا که پای جان و سلامتی افراد در میان است.
اثرات کارساز
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت میگوید: تاکنون حدود ۶۵ درصد جمعیت هفت شهرستان جنوب کرمان غربالگری شده ، واینکه بعد از جنگ تحمیلی ، کرونا بزرگترین رزمایش جمعی بود که سبب پای کار آمدن همه دستگاهها با همه ظرفیت ها شده است.
آقای مکارم اضافه میکند:قصد ما این است در مرحله اول، کاهش بستری حداقل به میزان ۳۰ درصد در یک ماه، 50 درصد در سه ماه و کاهش مرگ و میر 10 در صد در یک ماه و۴۰ درصد در سه ماه باشد که به آن رسیدیم و پوشش حمایتی از گروههای در معرض خطر به میزان ۵۰ درصد در یک ماه و ۹۰ درصد در سه ماه باشد، که خوشبختانه به بسیاری از نتایج دست یافتیم.
وقتی رنگ ها تغییر می کند
تا سه ماه قبل استان کرمان از استانهای پرخطر و به اصطلاح در ردیف قرمز قرارداشت و سه شهرستان استان در مرحله بسیار خطرناک و بحرانی قرار گرفته بودند.
فرمانده سپاه ثارالله استان می گوید : از آبان ماه که طرح شهید سلیمانی آغاز شد خوشبختانه مبتلایان، بستریها و فوتی ها بسیار کاهش پیدا کرده واستانی که تا مدتها رنگ آن قرمز بود به آبی تغییر رنگ داد .
سردار معروفی به اهمیت این طرح بر محوریت خانواده و محله اشاره میکند و اینکه برای قبل و بعد از بیماری برنامه ریزی شده است .
او به اهمیت کارمدافعان سلامت در یک سال گذشته در کارزار کرونا اشاره می کند و می گوید: اگرچه آنها تلاش خود را به قیمت جان به کار گرفته اند، اما میدان وسیع نیاز به نیروهای بیشتر و تازه نفس دارد و با توجه به شرایط موجود این ویروس، اقتصاد ،مسائل اجتماعی ،فرهنگی و غیره را تحت تاثیر خود قرار داده و تا قطع زنجیره کامل انتقال ما پای کار ایستاده ایم.
اینکه شهرستانی مثل بردسیر که بحرانی ترین شهرستان استان کرمان بود و اکنون به الگویی برای اجرای این طرح شده نشان از اجرای موفقیت طرح دارد و بچهها کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشته اند.
ادامه یافتن کار و مشارکت مردم
در اجرای طرح شهید سلیمانی چه تعداد بیمارستان بیمار شناسایی شده است؟معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان میگوید: بالای ۵ هزار بیمار و از ۴۰ هزار نفر نیز نمونه گیری شده است.
آقای وحید طباطبایی به اقدام هزار تیم برای رهگیری بیماران اشاره میکند و میگوید: ۳۰۰ تیم نظارتی و هزار تیم حمایتی نیز مشارکت دارند و به بالای ۵۰ هزار خانوار آسیب دیده کمک رسانی و حمایت شده است .
او ازکاهش حجم بیماران کرونایی به مراکز درمانی استان خبر می دهد و بیان می کند: با این کار به جای اینکه بیماربه مراکز آلوده بیاید و چه بسا در آنجا مبتلا شود ،ما به سراغ آنها رفته ایم.
اما این احساس خطر وجود دارد که مردم با تصور اینکه کرونا پایان یافته عادی انگاری کنند و این بیماری دوباره از جایی سر باز کند.
آقای طباطبایی از ادامه این طرح موفق خبر میدهد و میگوید: مردم روزانه میتوانند یک بار با استفاده از درگاه www.salamat.gov.ir نسبت به ارزیابی علایم و نشانه های کرونا اقدام و به محض بروز هر نوع علائمی ، بهورزومراقب سلامت از طریق همین سیستم با فرد مذکور تماس و از رعایت جداسازی و اقدامات دیگر ورود پیدا می کنند.
این طرح در حال حاضر در ۲۳ شهرستان استان کرمان در حال اجرا است که با همت سلیمانی ها آمار فوتی ها در مواقعی به صفرهم رسید وتقریباً بالای ۶۰ درصد مردم غربالگری شده اند .
البته این رقم به گفته سرتیپ غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفان کشور به ۶۲ میلیون نفر در کشور می رسد که ۲۶۰ هزار بسیجی و ۴ میلیون سفیر سلامت دران مشارکت دارند.
عملکرد خوب و به موقع برنامه سلیمانی برای هر ایرانی نیاز به مشارکت بیشتر مردم هم دارد و البته بی خیالی و سهل انگاری هم نباید کرد ،این ویروس همواره در کمین است، مراقب باشیم تا این بیماری مرگبار خانواده ای را سیاهپوش نکند.