پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل آمریکا با تاکيد بر واقع گرايي در قبال دولت جدید آمریکا تصريح کرد : این ذهنیت یعنی دیدن آمریکا همان طور که واقعاً هست نه آنطور که بايد باشد.
آقای فواد ایزدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در خصوص کاری که دولت جمهوری اسلامی ایران باید با توجه به تیم سیاست خارجی آمریکا انجام دهد لزوم عبرت گرفتن از اتفاقات سالهای گذشته است.
وی افزود: دو مسیر حرکت در این زمینه وجود دارد، نخست مسیر حرکتی که به آمریکا اعتماد میکند، به مقامات این کشور خوشبین است و امضای آنان را برای ادامه تعهدات طرف مقابل ملاک میداند.
آقای ایزدی اضافه کرد: در این مسیر احساس میشود که اگر آمریکاییها به تعهداتشان پایبند نباشند، سازمانهای بین المللی با آنان برخورد خواهند کرد یا مثلاً کشورهای اروپایی به تعهداتشان ادامه میدهند و برجام اروپایی حاصل خواهد شد.
این کارشناس امور بین الملل؛ ذهنیت دوم را واقع گرا بودن در قبال دولت آمریکا دانست و گفت: این ذهنیت یعنی دیدن آمریکا همان طور که واقعاً هست و حساب باز کردن روی مقامات این کشور در حدی که تجربیات گذشته نشان میدهد.
وی افزود: نتیجه ذهنیت خوشبینانه به مقامات آمریکایی این است که قولهایی درباره لغو تحریم ها، چرخیدن چرخ زندگی مردم و حل مسائل کشور داده میشود، اما پس از چند سال تحریمها افزایش مییابد، فروش نفت کمتر و فشار روی مردم بیشتر میشود.
آقای ایزدی در ادامه گفت:، اما نتیجه مسیر دوم؛ یعنی واقع بینی در قبال دولت آمریکا این خواهد شد که در عمل بر توانمندیهای داخلی متمرکز میشویم و در حوزه سیاست خارجی نیز همکاری با کشورهایی که به تعامل با ما علاقه دارند، رو میآوریم.
وی افزود: ما متوجه شدیم که برخی کشورهای غربی حتی اگر به آنان امتیاز هم داده شود علاقهای به همکاری با کشورمان ندارند.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: این دو مسیر پیش روی دولت است و با توجه به تجربیات گذشته قاعدتاً به نظر میرسد که دولت میخواهد مسیر دوم را انتخاب کند.
آقای ایزدی تاکید کرد: بعید به نظر میرسد که کسی در کشور ما حاضر شود مسیر تجربه شده و شکست خورده نخست را پیگیری کند.
وی گفت: اگر برای طرف مقابل جا بیفتد که ایران در قبال برجام دغدغهمند نیست و کسی در این جا نگاه ناموسی به آن ندارد و صرفاً لغو تحریمهای ظالمانه ملاک سنجش کشورمان است؛ طرف مقابل احساس میکند که سیاست فشار حداکثری جواب نداده است و مجبور به لغو آن میشود.
آقای ایزدی افزود:، اما اگر طرف مقابل احساس کند که سیاست فشار حداکثری به نتیجه رسیده و ایران را در معضل قرار داده است، چرا این سیاست سخیف را عوض کند؟ پس باید آن را ادامه دهد.
این کارشناس مسائل آمریکا در پایان تاکید کرد: از این منظر به نظر میرسد این هوشمندی در کشورمان وجود دارد که از تجربیات گذشته درس گرفته شود و آمریکا را آن طور که هست ببینیم نه آن گونه که علاقه داریم.