پخش زنده
امروز: -
کاشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: چه ترامپ در انتخابات آمریکا رای بیاورد چه بایدن، برای کشورمان پیروزی تلقی میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای فواد ایزدی در نشست تخصصی وحدت اسلامی، رمز اقتدار و راه غلبه بر استکبار جهانی گفت: اگر ترامپ در انتخابات آمریکا پیروز شود، افول آمریکا تسریع میشود و این برای ما خوشحال کننده است.
وی افزود: اگر هم بایدن به قدرت برسد نشان دهنده شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا تلقی میشود و این واقعیت که سر قاتل سردار حاج قاسم سلیمانی به سنگ خورده است که باز هم باید خوشحال باشیم.
آقای ایزدی همچنین با اشاره به اهانت رئیس جمهور فرانسه به مقدسات اسلامی، آن را درس عبرتی برای کسانی در داخل کشورمان دانست که از صلح سخن میگویند؛ البته صلح و مذاکره خوب است، اما آمریکا و اروپاییها در پی صلح نیستند.
این عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، اهانت مکرون به ساحت پیامبر اعظم (ص) را نشانه نفرت او از اسلام و نگرانی از رشد این دین مبین در کشورش دانست.
آقای ایزدی تصریح کرد: این اقدام موهن شبیه اقدام ترامپ در ایجاد محدودیت برای مسلمانان است و درسی برای ما تلقی میشود که متوجه شویم، اختلاف اسلام و غرب به این راحتی قابل رفع نیست و هر چند ما نگاه اصلاح امور داشته باشیم، آنان عقبه جنگهای صلیبی را در ذهن دارند.
کارشناس مسایل آمریکا پیروزی ترامپ را در انتخابات ریاست جمهوری این کشور سبب تسریع در افول این کشور دانست.
آقای فواد ایزدی در نشست تخصصی وحدت اسلامی، رمز اقتدار و راه غلبه بر استکبار جهانی، گفت: اغلب کارشناسان مسایل آمریکا بر افول این کشور اجماع دارند و معتقدند که پیروزی مجدد ترامپ افول این کشور را تسریع میکند و وضع واشنگتن در حوزههای سیاسی، اقتصادی، قدرت نرم و نهادهای آنان دچار چالشهای جدی میشود.
وی افزود: در ماههای گذشته برخی رسانههای مشهور آمریکایی به تبیین فروپاشی احتمالی آمریکا پرداخته اند که تازگی دارد و قبلا چنین حرفهایی گفته نمیشد به عنوان نمونه واشنگتن پست دو ماه قبل به مصاحبه با برخی کارشناسان سازمان سیا در این باره پرداخت که مسئولیتشان بررسی مسایل و وضع آینده کشورهاست.
آقای ایزدی گفت: در سازمان سیا شاخصهایی درخصوص فروپاشی کشورهای مختلف گردآوری شده است و کارشناسان سازمان جاسوسی آمریکا در این مصاحبه اعلام کردند که شاخصهای فروپاشی درباره کشورشان وجود دارد.
وی افزود: اینکه آیا فروپاشی آمریکا رخ خواهد داد یا نه محل بحث است، اما اینکه در واشنگتن پست چنین موضوعی مطرح شود موضوع جدیدی است.
کارشناس مسایل آمریکا با طرح این پرسش که اقدامات جمهوری اسلامی ایران در ۴۳ سال گذشته چه تاثیری بر افول آمریکا داشته است، گفت: در این حوزه پژوهشهای بسیاری انجام شده و میان کارشناسان مشهور در این عرصه چنین پرسشی مطرح است که پس از جنگ سرد و فروپاشی شوروی، نظام تک قطبی بر جهان حاکم و چه شرایطی ایجاد شد که آمریکا وضع ایده آل دهه ۹۰ اکنون به جایی رسیده است که درخصوص فروپاشی آن سخن گفته میشود.
آقای ایزدی، جنگ عراق را یکی از دو علت عمده افول قدرت آمریکا در جهان دانست و افزود: درخصوص حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان این توجیه وجود داشت که آنان در پاسخ به حادثه ۱۱ سپتامبر به آن کشور حمله کرده اند، اما درخصوص عراق هیچ توضیحی وجود نداشت و کاخ سفید برای حمله به آن کشور نتوانست مصوبه شورای امنیت را بگیرد و حتی برخی متحدانش مانند فرانسه با آن مخالفت کردند.
وی بحران اقتصادی سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ را از دیگر علل افول قدرت آمریکا برشمرد و گفت: در آن سالها مجموعهای از بانکهای آمریکایی ورشکست شدند، زیرا قیمت نفت در آن سالها به حدود ۱۵۰ دلار رسید.
عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با تاکید بر نقش جمهوری اسلامی ایران و مقاومت اسلامی در افول آمریکا، تصریح کرد: علت اصلی اینکه آمریکا نتوانسته به اهدافش در عراق برسد قطعا فعالیت عزیزانی مانند سردار سلیمانی بود پس نقش کشورمان در شکست پروژههای آمریکا در غرب آسیا و به ویژه عراق، نقش کلیدی بود.
آقای ایزدی افزود: البته برخی جریانهای مخالف دیگر در منطقه نیز مخالف آمریکا بودند، اما کاخ سفید اغلب آنان را مدیریت میکرد و آنچه سبب رشد فزاینده افول آمریکا در جهان شد مقابله جمهوری اسلامی ایران و مقاومت اسلامی بود.
وی گفت: در موضوع بحران اقتصادی آمریکا در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ نیز، تلاشهای کشورمان در حوزه افزایش قیمت نفت موثر بود که توانست با هماهنگی کشورهای همسو در اوپک قیمت جهانی نفت را افزایش دهد که ضربهای جدی بر اقتصاد آمریکا وارد کرد.
آقای ایزدی، شکست آمریکا در عراق و نیز در عرصه اقتصادی را سبب تشدید نارضایتی داخلی در این کشور دانست و افزود: همین نارضایتیها سبب پیروزی اوباما و پس از آن ترامپ در رقابتهای انتخاباتی شد که با شعارهای ضدجنگ توانستند آرای مردم را جمع کنند.
وی گفت: شعار اصلی ترامپ در رقابتهای انتخاباتی قبل مبارزه با جریان پول وال استریت در صحنه سیاسی و مخالفت با جنگهای بی پایان آمریکا بود و همین شعارها سبب پیروزی او در انتخابات شد و اکنون نیز همان ادبیات را در پیش گرفته و مدعی است که میخواهد آمریکای اول را احیا کند.
کارشناس مسایل آمریکا افزود: البته واقعیت این است که ترامپ با سیاستهای غلطش، روند افول آمریکا را تسریع کرده است و اگر در انتخابات امسال هم دوباره پیروز شود این روند را سرعت میدهد.
آقای ایزدی گفت: در این چارچوب، نخبگان آمریکایی در روزنامه نیویورک تایمز هشدار دادند که اگر ترامپ دوباره رای بیاورد منجر به جنگ داخلی میشود، زیرا او با سیاست هایش، جامعه را به شدت دوقطبی کرده است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با طرح این پرسش که پیروزی بایدن برای کشورمان بهتر است یا ترامپ؟ تاکید کرد: چه ترامپ بیاید و چه بایدن هر دو، پیروزی برای ماست، زیرا اگر ترامپ دوباره به قدرت برسد روند افول این کشور ادامه مییابد و تسریع میشود و اگر بایدن پیروز شود نشان دهنده شکست فشار حداکثری ترامپ علیه کشورمان است.
آقای ایزدی افزود: هدف اعمال فشار حداکثری آمریکا علیه ایران سرنگونی نظام جمهوری اسلامی بود، اما نتوانستند به این هدف برسند چنانکه هدف دیگر این سیاست گرفتن امتیازات بیشتر از ما بود، اما در این زمینه هم به هدف نرسیدند، زیرا حتی امتیازهای دریافت شده قبلی نیز از دست دادند پس این سیاست با چالش مواجه شد و ناکامی آمریکا در این عرصه ناشی از مقاومت کشورمان و نشانه پیروزی ماست.
وی اضافه کرد: اگر بایدن به کاخ سفید راه یابد مجبور است سیاست فشار حداکثری علیه کشورمان را تغییر دهد.
این استاد علوم سیاسی تصریح کرد: دشمنی دموکراتها علیه کشورمان کمتر از جمهوری خواهان نیست، منتهی روش کار آنان متفاوت است و اگر بایدن پیروز شود چارهای جز کنار نهادن سیاست فشار حداکثری علیه کشورمان ندارد، این سیاست مرده است و باید او در پی اقدام و طرح دیگری باشد.
آقای ایزدی یکی دیگر از آثار رای آوردن بایدن را به سنگ خوردن سر قاتل شهید حاج قاسم سلیمانی دانست و افزود: البته ما ناراحتیم که جمعیت چند صدمیلیونی آمریکا گرفتار دو حزب دموکرات و جمهوری خواه هستند، زیرا نگاه جمهوری اسلامی مبتنی بر رافت اسلامی است و اینکه افرادی مانند ترامپ رئیس جمهور آمریکاییها میشوند فاجعه تلقی میشود.
وی گفت: روز ۱۳ آبان همزمان با شادی ما برای همه مناسبتهای این روز ملی باید بابت وضع کنونی آمریکا که افولش تسریع شده است خوشحال باشیم.
عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اهانت رئیس جمهور فرانسه به مقدسات اسلامی تصریح کرد: این رویداد هم درسی برای ماست، زیرا متاسفانه ذهنیتی در کشورمان وجود دارد که اگر با مقامات آمریکایی و اروپایی صحبت کنیم؛ با آنان شام و ناهار بخوریم میتوانیم مسایل را حل کنیم، اما واقعیت این است که دشمنی آمریکاییها و مقامات اروپایی با اسلام بسیار عمیقتر از حد تصور و متفاوت با نگاهی است که برخی در کشور ما دارند.
آقای ایزدی افزود: آقای مکرون حتما درباره سیاستهای کشورش در قبال جهان اسلام و تاثیر اظهارات موهنش بر افکارعمومی در کشورهای اسلامی اشراف دارد، اما وقتی اصرار بر تعرض به مقدسات اسلامی میکند نشان دهنده شکست تفکری است که در کشورش ترویج میشد و حاکی از نفرت مقامات اروپایی به دین مبین اسلام است.
وی اضافه کرد: بعید میدانم که آقای مکرون نداند که حمایت از کاریکاتوریست اهانت کننده به ساحت نبی مکرم اسلام (ص) چه معنایی دارد؟ اما اینکه چرا به مقدسات اسلامی اهانت کرد نفرتش از اسلام و دغدغه در قبال رشد اسلام در فرانسه را نشان میدهد.
آقای ایزدی تصریح کرد: این نگاه مشابه ادبیات و اقداماتی است که ترامپ علیه مسلمانان در آمریکا در پیش گرفت و این درسی برای ماست که متوجه شویم مشکلات اسلام و غرب به این آسانی قابل رفع نیست هرچند که ما نگاه اصلاح در امور داشته باشیم، اما عقبه جنگهای صلیبی و اسلام ستیزی در ذهن مقامهای آمریکایی و اروپایی است.
این کارشناس مسایل آمریکا همچنین اقدام رئیس جمهور فرانسه را نشان دهنده تناقض در ادعاهای آنان درخصوص آزادی بیان دانست و افزود: آنان در حالی که خطوط قرمز پیروان دیگر مذاهب را نفی میکنند مقدسات خود را خط قرمز میدانند اگر به مقدسات آنان در چارچوب مبانی لائیسیته اهانت شد و سکوت کردند آنگاه معلوم میشود که چقدر در ادعایشان درخصوص آزادی بیان صداقت دارند.
وی تصریح کرد: این درسی برای کسانی که فکر میکردند باید صلح کنیم البته صلح و مذاکره خوب است منتهی هم آمریکا و هم اروپا علاقهای به صلح ندارند.
آقای ایزدی گفت: به عنوان نمونه بررسی نقد دموکراتها به عملکرد ترامپ درخصوص برجام شاخص خوبی است برای آگاهی از سیاستهای ضد ایرانی مشترک دو حزب آمریکایی، چنانکه نقد بایدن به ترامپ درخصوص خروج از برجام این نیست که او کار غیراخلاقی کرده است.
وی افزود: اعتراض به دموکراتها به ترامپ این است که چرا از برجام خارج شد و اهرم فشار بر ایران را از دست داد و نگاهشان این است که اگر در برجام میماندیم میتوانستیم با اعمال فشار بیشتر بر ایران امتیاز بیشتری بگیریم.
آقای ایزدی اضافه کرد: آنان معتقدند اگر آمریکا در برجام میماند میتوانستند ایران را به پذیرش خواسته هایشان در حوزه موشکی ملزم و تهدید کنند که اگر به خواسته هایشان تن ندهیم از برجام خارج خواهند شد.
وی ادامه داد: دعوای دموکراتها با ترامپ بر سر این موضوع است که ایران را به خوبی نتوانسته است مدیریت کند.
عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران دعوای غرب با اسلام را ریشهای و عبرت آموز دانست.
آقای ایزدی با طرح این پرسش که برای مقابله با سیاستهای ضدایرانی آمریکا پس از اعلام نتیجه انتخابات این کشور چه باید کرد؟ گفت: چه ترامپ ابقا شود و چه بایدن به قدرت برسد هر دو حالت برای ما خوب است اگر ترامپ میآید خوشحال میشویم، چون افول آمریکا تسریع میشود و اگر بایدن به کاخ سفید راه یابد نشان دهنده شکست سیاست فشار حداکثری است.
وی همچنین با اشاره به رصد مسایل ایران از جانب آمریکاییها اظهارداشت: آنان دغدغه این را دارند که چه جریان سیاسی در ایران ممکن است به قدرت برسد که با استناد به تجربه برجام خواستار تامین منافع آمریکاییها و مدافع مذاکره نباشد.
آقای ایزدی با اشاره به این دغدغه آمریکاییها تصریح کرد: در چنین شرایطی صحبت از مذاکره و صلح قطعا کمک به سیاست فشار حداکثری آمریکایی هاست.
وی هشدار داد: به همین علت ذوق زدگی درباره موفقیت بایدن در انتخابات آمریکا به نفع ما نیست.
این کارشناس مسایل آمریکا همچنین برجام را کالایی در اختیار غرب دانست و افزود: هرگاه صحبت از بازگشت دوباره به برجام میشود به این معنی است که ارزش این کالا را برای طرف مقابل بالا میبریم و حال آنکه باید از پیامدهای برجام عبرت گرفته باشیم.
بایدن هم بیاید مجبور است از مواضع ترامپ کوتاه بیاید و این باز جایگا آمریکا را تضعیف می کند
و اگر ترامپ باشد صف بندی جهانی در برابر امریکا را محکمتر می کند