تقویت مهارت های چهارگانه دانش آموزان در قالب "طرح خوانا"
طرح خوانا برای تمامی مقاطع دوره ابتدایی در مهارتهای چهارگانه خواندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن تدوین شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، هر یک از معاونتهای وزارت آموزش و پرورش در راستای اجرای اهداف سند تحول بنیادین بستههای تحولی را تدوین کردند که در این میان ۲۵ برنامه تحولی طراحی شد، طرح خوانا بسته تحولی معاونت آموزش ابتدایی به شمار می آید.
مسئولان آموزش و پرورش و برخی از کارشناسان آموزشی معتقدند بسته تحولی خوانا در دوره ابتدایی با توجه به اینکه بهترین دوران برای تعمیق و اثربخشی آموزش
مهارتهای چهارگانه زبانی و زندگی، دوران کودکی است، انتخاب شده است تا با اجرای آن علاوه بر پرداختن به دغدغه اساسی موجود که آموزش مهارتهای پایه خواندن، نوشتن و آداب زندگی، میتوان شاهد اجرای یکی از برنامههای سند تحول بنیادین در مدارس نیز بود.چهار مهارت پایه زبانی «خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن» ظرفیت انسان را در ایجاد تعاملات اجتماعی گسترش میدهد. افراد به میزانی که بتوانند شنونده خوبی باشند و مقصود خود را به درستی بیان کنند و آنچه را در ذهن دارند، به بهترین نحو بنویسند، در تعاملات اجتماعی موفقتر و دقیقتر خواهند بود. بسته تحولی خوانا درصدد است این چهار مهارت پایه را در کودکان تقویت و آنان را برای زندگی اجتماعی آماده کند. دانش آموزان بیش از هر چیز نیاز دارند خوب بخوانند و بنویسند، خوب گوش کنند و خوب صحبت کنند.