پخش زنده
امروز: -
خواص و فواید میوه انجیر، شگفتانگیز است.
درباره انجير چه میدانيد؟
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، انجیر میوهای است که هر دو حالت خشک و تازه آن مفید و مغذی است.
برای درمان بسیاری از بیماریها کاربرد دارد، از منظر قرآن و اطبای قدیمی نیز به عنوان بهترین میوه همراه زیتون یاد شده است.
انجیر، یکی از قدیمیترین میوههای مصرفشده از سوی انسان بوده و خواص و فواید آن شگفتانگیز است.
انواع میوه انجیر
پنج گونه مشترک از انجیر وجود دارد، هر نوع، طعم و شیرینی خاصی دارد و انواع این میوه شامل:
۱. انجیر سیاه
این انجیر پوستی سیاه و داخل صورتی رنگ است. آنها فوق العاده شیرین هستند. برای خوردن به عنوان یک دسر و یا مخلوط کردن در کیک یا دستور العمل کوکی برای افزایش طعم مناسب هستند.
۲. انجیر کادوتا- Kadotas
گوشت بنفش رنگ و پوستی سبز رنگ دارند. آنها در میان تمام گونههای انجیر کمترین شیرینی را دارند.
۳. کالیمیرنا - انجیر Calimyrna
در خارج سبز مایل به زرد است و داخل آن، کهربایی است. آنها در مقایسه با انواع دیگری از انجیر بزرگتر هستند و عطر و طعم منحصر به فرد و قوی دارند.
۴. انجیر ترکی قهوهای
انجیر ترکی دارای پوست بنفش و گوشت قرمز است. عطر و طعم آنها ملایم و شیرینتر از انواع دیگر انجیرها است. آنها را در سالاد مصرف میکنند.
۵. آدریاتیک - انجیر Adriatic
دارای پوست سبز روشن هستند و در داخل آن صورتی است. آنها نیز به عنوان انجیر سفید نامیده میشوند، زیرا بسیار سبک هستند. آنها بسیار شیرین هستند و میتوانند به عنوان یک دسر ساده میوه مصرف شود.
مزایای تغذیهای انجیر
انجیرها، منبع غنی از مواد مغذی ضروری مختلف هستند؛ آنها غنی از مواد مغذی، آنتی اکسیدانها و ویتامینها میباشند. انجیر خشک شده در مواد معدنی و ویتامین بسیار متمرکز است. انجیر منبع غنی از قندهای طبیعی و فیبر محلول هستند.
مزایای بهداشتی انجیرها
۱. بهبود سلامت گوارش با مصرف انجیر
انجیرها یبوست را کاهش میدهند و سلامت کلی هضم را بهبود میبخشند. هر روز صبح انجیر مصرف کنید تا با مشکلات گوارشی خداحافظی کنید.
۲. خواص انجیر برای بهبود سلامت قلب
انجیرها سطوح تری گلیسیرید را در خون کاهش میدهند و به بهبود سلامت قلب کمک میکنند همچنین حاوی فنلها و اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ هستند که خطر بیماری قلبی را کاهش میدهند.
۳. کلسترول پایین با خوردن انجیر
انجیرها حاوی پکتین، فیبر محلول هستند که سطح کلسترول را کاهش میدهند. فیبر موجود در انجیر کلسترول بیش از حد در سیستم گوارش شما را از بین میبرد و آن را به روده منتقل میکند.
۴. خواص انجیر برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ
مصرف منظم انجیر میتواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. فیبر در انجیر به سرعت به حذف زبالهها در بدن کمک میکند که برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ مفید است.
۵. درمان کمخونی با مصرف انجیر
کودکان، نوجوانان در حال رشد و زنان باردار باید سطوح آهن خود را نظارت کنند تا از عوارض جلوگیری کنند. همچنین اگر بیمار هستید یا تحت عمل جراحی قرار داشته باشید، انجیر را در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا میزان آهن در بدن شما افزایش یابد و مشکل را زودتر برطرف کنید.
۶. انجیر با میزان قند پایین در بیماران دیابتی
نه تنها میوه، بلکه برگ نیز برای سلامت شما مفید است. برگهای انحیر دارای ویژگیهای شگفت انگیز هستند که به تنظیم میزان قند خون شما کمک میکند.
۷. جلوگیری از سرطان سينه با انجیر
انجیرها از جمله میوههایی هستند که دارای بیشترین مقدار فیبر هستند و مشخص شد زنانی که در طول نوجوانی و جوانی انجیر مصرف کردهاند، در خطر کمتری برای ابتلا به سرطان سينه قرار دارند.
انجیر و خواص آن برای درمان بیماریهای مختلف
۸. خواص بینظیر انجیر برای تقویت استخوانها
انجیرها حاوی کلسیم، پتاسیم و منیزیم هستند که موجب سلامتی استخوانها میشوند. انجیر تراکم استخوان را بهبود میبخشد و شکستگی استخوانها را کاهش میدهد، کلسیم برای حفظ استخوانهای سالم بسیار مهم است و انجیر یکی از بهترین منابع آن است.
۹. انجیر غنی در آنتیاکسیدانها
انجیرها منبع آنتیاکسیدانها هستند و آنها رادیکالهای آزاد را در بدن خنثی میکنند و با بیماریها مبارزه میکنند. انجیرها یک منبع غنی از آنتی اکسیدانهای فنولی هستند، آنتی اکسیدانها در انجیر لیپوپروتئینها را در پلاسما غنی میکنند و از اکسیداسیون بیشتر آنها را محافظت میکنند.
۱۰. تنظیم فشار خون بالا با انجیر
به غیر از پتاسیم، امگا۳ و امگا۶ در انجیر نیز به حفظ فشار خون کمک میکنند.
۱۱. خواص عالی انجیر برای جلوگیری از فشار خون بالا
هنگامی که پتاسیم کمتر و سدیم بیشتری مصرف میکنید، تعادل سدیم پتاسیم در بدن مختل میشود. انجیر تعادل این دو ماده را در بدن ایجاد میکند.
۱۲. افزایش استقامت جنسی با خوردن انجیر
انجیرها به عنوان باروری و مکملهای جنسی محسوب میشوند و غنی از کلسیم، آهن، پتاسیم و روی هستند. همچنین غنی از منیزیم هستند، ماده معدنی که برای تولید هورمونهای جنسی آندروژن و استروژن مورد نیاز است.
۱۳. خواص انجیر برای درمان بیماری آسم
یک روش کارآمد برای مقابله با آسم، این است که مخلوطی از پودر دانههای زغال اخته، عسل و انجیر را مصرف کنید، همچنین میتوانید آب انجیر را مصرف کنید، تا آسم را تسکین دهید.
فواید میوه انجیر و خواص آن برای سلامت بدن
۱۴. جلوگیری از بیماری وروئال با مصرف انجیر
مصرف یا استفاده از عصارههای انجیر برای پیشگیری از بیماریهای منتقله از راه جنسی در بسیاری از فرهنگها بسیار مفید است. انجیر برای کاهش بیماریهای مقاربتی استفاده میشود.
۱۵. خواص انجیر برای کاهش گلو درد
انجیرها حاوی موکلیاژ بالا هستند، که گلو درد را کاهش میدهند. آب طبیعی انجیر درد و استرس آکوردهای صوتی را تسکین میدهد.
۱۶. جلوگیری از پیدایش آب مروارید با انجیر
انجیر میتواند از ایجاد آب مروارید جلوگیری کند، که یکی از دلایل اصلی از بین رفتن بینایی در افراد مسن است.
۱۷. خواص انجیر در بهبود سلامت کبد
انجیرها کبد را از آلودگی پاک میکنند، بنابراین سلامت آنها افزایش مییابد.
۱۸. انجیر، ملین طبیعی مؤثر
انجیرها، به دلیل محتوای فیبر بالا، به عنوان یک ملین طبیعی عمل میکنند. آنها مدفوع را نرمتر میکنند، هضم را تسهیل میکند.
۱۹. خواص و تأثیر انجیر در درمان بواسیر
انجیر خشک بهترین درمان برای يبوست و بواسیر است. دفع مدفوع و فشار روی راست روده را کاهش میدهد. آن را دو بار در روز مصرف کنید.
۲۰. جلوگیری از بیماری قلبی ـ عروقی
آنتیاکسیدانها در انجیر و همچنین ویژگیهای پایینآوردن فشار خون آنها، رادیکالهای آزاد بدن را از بین میبرند و مانع از بیماریهای قلبی و عروقی میشوند.
۲۱. انجیر منبع خوبی از انرژی است
اضافه کردن انجیر به رژیم غذایی، یک روش مطمئن برای افزایش سطح انرژی است. کربوهیدرات و قند موجود در انجیر، درصد انرژی بدن را افزایش میدهد.
۲۲. درمان بیخوابی با انجیر
یک رژیم متعادل جهت خواب خوب ضروری است. از جمله انجیرها در رژیم غذایی، کیفیت خواب شما را افزایش میدهد. آنها حاوی تریپتوفان اسید آمینه است که موجب تولید ملاتونین میشوند که در نتیجه موجب خواب میشود.
۲۳. خواص انجیر در تقویت سیستم ایمنی
انجیر، باکتری را از بین میبرد که در غیر اینصورت میتواند باعث مشکلات سلامتی شود، آنها حاوی مواد مغذی، مانند پتاسیم و منگنز هستند که همراه با آنتیاکسیدانها سیستم ایمنی بدن شما را تقویت میکند.
خواص و فواید عالی انجیر برای پوست
۲۴. انجیر، مؤثر در جلوگیری از چین و چروک
یک مطالعه نشان داد که عصاره انجیر اثر ضدالتهاب و ضد کلاژنازی بر روی پوست و چین و چروک داشته و میزان چروک را کاهش میدهد.
۲۵. جوانسازی پوست با انجیر
انجیرها برای پوست عالی هستند. آنها را بخورید یا ماسک انجیر مصرف کنید که پوست را زیبا میکند.
۲۶. خواص انجیر برای درمان جوش و اکنه
شما میتوانید یک انجیر را به طور مستقیم روی پوست بمالید تا انواع مختلف التهاب پوست مانند جوش و آبسه را کاهش دهید.
۲۷. پوست خود را با انجیر نرم و لطیف کنید
انجیر حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C، یک آنتیاکسیدان قوی است که پوست را تسکین میدهد.
مخلوطکردن پنج عدد انجیر برای ایجاد خمیر. یک قاشق چایخوری پودر جوی دو سر و شیر و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل خشک را اضافه کنید، با هم مخلوط و بر روی پوست اعمال کنید.
مزایا و خواص معجزهگر انجیر برای مو
۲۸. خواص انجیر در جلوگيری از ریزش مو
انجیرها در صنعت مراقبت از مو بسیار محبوب هستند، زیرا عصاره آنها برای ایجاد موهای شگفتانگیز استفاده میشود. این عصارهها رطوبت را به مو میرسانند و از ریزش مو جلوگیری میکنند.
۲۹. با انجیر، رشد مو را افزایش دهید
از دست دادن مو به علت فقدان تغذیه مناسب رخ میدهد. انجیر حاوی مواد مغذی مو مانند منیزیم، ویتامین C و ویتامین E است که باعث رشد مو میشود. مواد مغذی ضروری موجود در این میوه گردش خون را در پوست سر تحریک میکنند تا سرعت رشد مو را افزایش دهند.
۳۰ - انجیر، مفید برای جلوگيری از ریزش و شوره موی سر
وجود گوگرد در انجیر باعث ازدیاد مو شده و از ریزش آن جلوگیری کرده و شوره سر را درمان میکند.
۳۱- انجیر و سلامت دهان و دندان
انجیر باعث سفید شدن دندانها و جرم گیری آنها میشود و در ورم لثه موجب تسکین درد و رفع التهاب میگردد و بوی بد دهان را از بین میبرد.
۳۲- خواص انجیر برای افزایش شیر مادر
انجیر، شیر مادر را افزایش میدهد و به دلیل اشتهاآور بودن و برخورداری از مقدار مناسب مواد مغذی، مصرف انجیر برای کسانیکه مایل به افزایش وزن هستند یا در دوره نقاهت بیماری بهسر میبرند، گزینه مناسبی است.
۳۳- درمان زگیل و میخچه با خواص فوقالعاده انجیر
شیره انجیر نیز خاصیت دارویی برای از بینبردن زگیل، میخچه و آثار جلدی دارد و داروی خوبی برای افسردگی است.
احتیاط و عوارض مصرف انجیر
از مصرف بیش از حد خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث واکنشهای آلرژیک، استفراغ و اسهال و حتی خارش پوست شود.
افرادی که دارای پوست حساس یا سابقه آلرژی هستند، نباید از انجیر استفاده کنند.
هرگز انجیر کال مصرف نکنید، آنها لاتکس سفید را تولید میکنند که حاوی ترکیبات فوکووماریس و (۵-MOP) است که میتواند حساسیت شدید در اطراف دهان و لب را ایجاد کند و میتواند به سرعت به سایر قسمتهای بدن گسترش یابد.