به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنتی روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی به قلم راب مریک نوشت: یک بررسی نشان داد حدود ۱/۳ میلیون مهاجر انگلیس را ترک کرده اند که بزرگترین کاهش جمعیت از زمان جنگ جهانی دوم است و گمان میرود شیوع ویروس کرونا علت اصلی این مهاجرت باشد.
بر اساس این بررسی، گمان میرود فقط در لندن حدود ۷۰۰ هزار مقیمِ متولد خارج، این شهر را ترک کرده اند که باعث کاهش احتمالی ۸ درصدی جمعیت پایتخت انگلیس شده است.
مرکز عالی آمار اقتصادی انگلیس (ESCoE) که دولت بودجه آنرا تامین میکند این مطالعه را انجام داده است. این مطالعه ارتباط آشکاری با خسارت ناشی از همه گیری کرونا به بخشهایی از قبیل هتلداری، ترسیم میکند.
نویسندگان این مطالعه نوشتند: «به نظر میرسد مقدار زیادی از بار از دست دادن شغل طی همه گیری کرونا بر دوش کارگران غیر انگلیسی افتاده است و این مسئله خود را در مهاجرتِ معکوس و نه در بیکاری، نشان داده است.»
آنها افزودند: «اگر این مسئله حتی نزدیک به واقعیت باشد، این بزرگترین کاهش جمعیت از زمان جنگ جهانی دوم است.»
برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) به عنوان یکی از دلایل کاهش شدید جمعیت عنوان نشده است، اما هنگام بهبود اقتصادی، میتواند پیامدهایی برای پر کردن فرصتهای شغلی خالی داشته باشد.
بر اساس مقررات سختگیرانهتر مهاجرت، اتباع کشورهای اتحادیه اروپا برای بازگشت و اشتغال در انگلیس نیازمند روادید کار خواهند بود، مگر آنکه «وضعیت مقیم» به آنان داده شده باشد.
علاوه بر این، تغییرات بزرگ در جمعیتهای منطقهای میتواند کار توزیع منصفانه واکسنهای کووید-۱۹ در سراسر انگلیس را برای سازمان بهداشت ملی این کشور (NHS) دشوار کند.
این مطالعه با استفاده از دادههای اشتغال، تغییرات جمعیتی را بین سه ماهه سوم ۲۰۱۹ (حدوداً تابستان ۱۳۹۸) و همان دوره در سال ۲۰۲۰ (حدوداً تابستان ۱۳۹۹) بررسی کرده است.
این بررسی دادههای منتشر شده توسط اداره آمار ملی انگلیس (ONS) را - که نشان دهنده کاهش ۵۰۰ هزار نفری با افزایش اشتغال افرادِ متولد انگلیس در لندن است - رد کرد و آنرا «به سختی امکان پذیر» دانست.
مایکل اُکانر (Michael O’Connor) و جاناتان پورتس (Jonathan Portes) نویسندگان این بررسی، دشواریهای مربوط به آمار گیری مهاجرت در زمان همه گیری کرونا را علت این کاستیها دانستند.
در حالی که مسئولان نمیتوانند به علت همه گیری کرونا، دادهها را به طور معمول در فرودگاهها و دیگر مراکز حمل و نقل جمع آوری کنند، اداره آمار ملی انگلیس به وجود دشواریهای شدید در اندازه گیری اعداد و ارقام مهاجرت، اذعان کرد.
پورتس که استاد اقتصاد دانشگاه کینگز کالج لندن است، گفت ممکن است برگزیت تاثیری «حاشیه ای» داشته باشد. وی هشدار داد این تاثیر ممکن است افزایش یابد.
وی در توئیتی نوشت: «تاثیراتی که ما در اینجا توصیف میکنیم، به طور خاص در سه ماهه اول ۲۰۲۰ (حدوداً زمستان ۱۳۹۸) تا سه ماهه سوم ۲۰۲۰ (حدوداً تابستان ۱۳۹۹) روی داده است.»
وی افزود: «در سال ۲۰۲۱، فعل و انفعالات برگزیت، کووید-۱۹، بهبود اقتصادی و نظام جدید، غیر قابل پیش بینی است.»