گزارش علمی
بیهوشی عمومی، خطر ابتلا به زوال عقلی را تشدید نمیکند
محققان دریافتند بین بیهوشی عمومی و خطر ابتلا به زوال عقلی، رابطه معنی داری وجود ندارد و نباید در این باره نگران بود.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد در اینترنت، از آنجا که سالخوردگان پس از بیهوشی عمومی، دچار تغییراتی در حافظه و تفکر میشوند ممکن است نگران شوند که بیهوشی، خطر ابتلاء به زوال عقلی را تشدید میکند.
ولی در مطالعهای که به تازگی نتایج آن منتشر شد محققان دریافتند بین بیهوشی عمومی و خطر ابتلا به زوال عقلی، رابطه معنی داری وجود ندارد و نباید در این باره، نگران بود.
محققان با بررسی حدود ۷ هزار و ۵۰۰ فرد ۶۶ ساله و مسن تر، که هیچ نشانی از زوال عقلی در آنان نبود و تحت جراحیهایی با بیهوشی عمومی یا بی حسیهای موضعی قرار گرفته بودند به نکات جالبی دست یافتند.
دانشمندان این گروه چند هزار نفری را به مدت ۵ سال مورد مطالعه و بررسیهای بعدی قرار دادند و در نهایت دریافتند بیهوشی عمومی، از نظر آماری، هیچ تاثیری بر افزایش خطر ابتلا به زوال عقلی ندارد.
محققان اعلام کردند سن بیمار در زمانی بیهوشی عمومی نیز تاثیری بر خطر ابتلا به زوال عقلی و آلزایمر ندارد.
بر اساس آمارها برآورد میشود حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر در آمریکا به بیماری آلزایمر مبتلا باشند که هیچ درمانی ندارد، ولی برخی داروها، قادرند شرایط قوای شناختی بیماران را کنترل کنند.
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش مییابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل میشود.
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان میدهد.
خاطرهها ترکیبی هستند از یادآوری دیدهها و شنیدهها و احساسات که برای یاداوری آنها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخشها دارد.
به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطرهها کمرنگ یا فراموش میشوند.
در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش مییابد، اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلولها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلولهای مغز میشود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.
آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرسها و اسمها آغاز میشود و کم کم تا آنجا پیش میرود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش میکند.
بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد، اما میتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.