به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن، رفتن یک رئیس جمهور و آمدن رئیس جمهور دیگر در آمریکا و بلوای انتقال قدرت در این کشور که مضحکه جهان شده است در محافل سیاسی و رسانهای انگلیس، کشور دوست و متحد سنتی آمریکا نیز بازتاب گستردهای داشته است.
روزنامه گاردین در این باره نوشت: پلیس امریکا که هر گونه تظاهرات عدالتخواهان مردم این کشور را سرکوب میکند در وقایع اخیر امریکا تماشاگر وحشی گریهای هواداران رئیس جمهور امریکا بود.
ایندیپندنت هم در تیتری پرسشگرانه نوشت: اگر اشغالگران کنگره سیاه پوست بودند چه میشد؟
الفونسو لوپز سیاستمدار امریکایی در مصاحبه با بی بی سی گفت: من شوکه شدم از چیزی که دیدم، ناامید، متنفر و منزجرم.
وی افزود: این روش مسالمت امیز انتقال قدرت نیست.
برخی مخاطبان رسانههای انگلیسی میگویند این امریکایی نبود که ما میپنداشتیم، به تاکید انان دونالد ترامپ برای این اشوب باید محاکمه شود.
روزنامه ایندیپندنت نوشت: شماری از تحلیل گران با ابراز شادمانی از بد بختی ایالات متحده میگویند امریکا اکنون مزه بی ثباتی را که سالیان سال است که به دیگر کشورها صادر میکند میچشد.
ایندیپندنت افزود: متحدان قدیمی امریکا اکنون با ترس و دلهره وقایع امریکا را پیگیری میکنند.
مارتین لوتر کینگ سوم، نوه مارتین نیز در مصاحبه با شبکهای تی وی نیوز با بیان اینکه نظام دموکراسی در امریکا فرو ریخته است گفت: از نظر من مسئول این بحران شخص رئیس جمهور امریکاست که هواداران خود را علیه رئیس جمهور منتخب به خشونت، آشوب و شورش دعوت کرد و اکنون واقعه فاجعه باری برای امریکا رقم خورده است.
روزنامه دیلی میرور هم نوشت: در این شرایط هم ترامپ همچنان دروغ خود را درباره پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری تکرار میکند.
دیلی تلگراف هم نوشت: انچه در واشنگتن روی داد تظاهرات نبود بلکه اشوب و هرج و مرج بود.
الیوت برنان پژوهشگر موسسه مطالعات امریکا در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفت: روند دموکراسی در امریکا به چالش کشید شده است.
وی افزود: با این شرایط امنیت مراسم سوگند و انتقال قدرت هم در خطر است و در ان روز هم خشم بالا خواهد گرفت، زیرا طرفداران ترامپ معتقدند نتیجه انتخابات سرقت شده است.
برخی رسانههای انگلیس به نقل از توبیاس الوود رئیس کمیته امور دفاعی پارلمان انگلیس اعلام کردند: ترامپ با یک پنهان کاری اطلاعاتی غیر قانونی و فاجعهای برای امریکا کنار خواهد رفت اطلاعاتی که ممکن است درباره ایران و یا دیگر اقدامات مربوط باشد.
با صداها:
۱ – الفونسو لوپز – سیاستمدار امریکایی
۲ – مارتین لوتر کینگ سوم – تحلیلگر مسائل امریکا
۳ – الیوت برنان – پژوهشگر موسسه مطالعات امریکا
لندن: مجتبی قاسم زاده