به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی و فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سورنا ستاری در آیین بهره برداری از طرحهای ملی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: در طول هفت سال سعی کردیم تغییر نگرش و فرهنگ را ایجاد کنیم و ما اعتقاد داریم که بودجه کشور سه پایه آموزش، بهداشت و دفاع دارد و اگر ما در آموزش خرج میکنیم باید پنج سال دیگر نتیجه آن را در اقتصاد ببینیم.
وی گفت: اگر این اتفاق رخ ندهد حتماً یک جای کار مسأله دارد و کمتر کشوری مثل ما در آموزش هزینه میکند، ولی هدف از آموزش، اقتصاد بهتری است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان این که تغییر فرهنگ جدی در تمام دستگاهها اتفاقی بوده است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرده هر چه زودتر رقم بخورد، افزود: در وزارت جهاد کشاورزی و با تلاش وزرا و مسؤولان این وزارتخانه برنامه مفصلی در رابطه با امنیت غذایی را آغاز کرده است.
آقای ستاری گفت: تمام مواد کشاورزی از جمله بذر، کود و سم براساس برنامه ریزیها با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است.
وی ضمن اشاره به دارو و واکسنهای تولید شده در وزارت جهاد کشاورزی افزود: تعداد زیادی از شرکتهای خصوصی در بخش تولید واکسن دام و طیور و آبزیان تلاشهای بسیاری کرده اند و تلاش شده یک تحول جدی در این عرصه رخ دهد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به این که تا پایان دولت ۱۵ واکسن را تحویل میدهیم، گفت: هم اکنون ۵ واکسن به تولید انبوه رسیده و امروز شاهد افتتاح یک شرکت هستیم که دو واکسن تب برفکی و واکسن آنفلوانزای طیور را تولید کرده هستیم.
آقای ستاری ضمن اشاره به این که واکسنهای تب برفکی و آنفلوانزای طیور از جمله بزرگترین واکسنهای وارداتی به کشور بودند، افزود: در سال بیش از ۲۰۰ میلیون یورو واردات واکسن دامی داریم و تا پایان دولت بیشتر این واردات حذف میشود و در داخل کشور واکسنها تولید میشود.
وی گفت: واکسنهای آبزیان هم آماده است و امروز در سیستمهای پژوهشی کشور قراردادهای جدیدی را در قالب تفاهم نامه آغاز و چند مرکز نوآوری در این بخش را افتتاح میکنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه به سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش انرژی هستهای صلح آمیز اشاره کرد و افزود: بزرگترین سرمایه گذاری در حوزه علمی و پژوهشی توسط بخش خصوصی است و مراکز فناوری در بخش انرژی هستهای صلح آمیز و شتاب دهندههای گاما چند ماه است که فعالیت خود را آغاز کردند و حتی تلاشهای زیادی برای موضوع کرونا شکل گرفته است.
آقای ستاری گفت: سرمایه گذاری کامل توسط بخش خصوصی در چهارمحال و بختیاری و شهرکرد رخ داده است و امروز شاهد افتتاح کارخانه نوآوری توسط بخش خصوصی در مشهد و شیراز هستیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در پایان با اشاره به این که تهران چهل و سومین شهر نوآور دنیا محسوب میشود، افزود: در آمارهای منتشر شده شاهد هستیم که تهران حتی از برلین هم جلوتر است و در این راستا حتی فناوریها و نوآوریهای زیادی در مشهد رخ داده است.