دانستنی های خودرو
چرا نباید موقع رانندگی دستتان روی دنده باشد؟
دست گذاشتن روی دنده هنگام رانندگی، به گیربکس خودرو آسیب زیادی وارد میکند.
قرار گرفتن دست شما بر روی دسته دنده، مدتزمان تماس دوشاخهها با چرخدنده را بیشتر میکند. قطعه سازان این دوشاخهها را از جنس فولاد سخت میسازند تا بر اثر فشار معمولی در حین تعویض دنده دچار شکستگی نشوند، اما قرار دادن دست به مدت طولانی بر روی دنده خودرو موجب ساییدگی محل تماس دوشاخهها میشود.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، اغلب رانندگانی که با خودروهایی گیربکس دستی کار میکنند عادت دارند دست خود را بر روی دنده خودرو میگذارند. این کار به مدت طولانی انجام میشود و گاه در طی چند ساعت رانندگی ادامه دارد، اما بد نیست بدانید که این کار به گیربکس خودرو آسیب زیادی وارد میکند.
با نگاهی به درون گیربکس خودرو میلهای کنترلی را میبینید که به دوشاخههایی متصل است. هر دوشاخه نیز بین دو دنده مشترک است و وظیفه درگیر شدن با چرخدندهای که در شفت گیربکس در حال چرخش است را بر عهده دارد. این تماس کوتاه موجب تعویض دنده خودرو میشود.
میزان تماس دوشاخهها با چرخدنده در حال چرخش بسیار اندک است، اما قرار گرفتن دست شما بر روی دسته دنده این مدتزمان را بیشتر میکند. قطعه سازان این دوشاخهها از جنس فولاد سخت میسازند تا بر اثر فشار معمولی در حین تعویض دنده دچار شکستگی نشوند، اما قرار دادن دست به مدت طولانی بر روی دنده خودرو موجب ساییدگی محل تماس دوشاخهها میشود.
___________________________________________________
بیشتر بخوانید:
__________________________________________________
البته همیشه خسارت به سایش خلاصه نمیشود. ادامه این کار به مدت طولانی احتمال شکستگی دوشاخههای درون گیربکس را نیز افزایش داده و امکان حرکت دادن خودرو را از شما میگیرد؛ بنابراین از گذاشتن دست راست خود بر روی دسته دنده اجتناب کنید.
حتی در دورههای آموزشی که پیش از اخذ گواهینامه طی میکنید نیز دائماً به شما گوشزد میشود که فرمان خودرو را با دو دست بگیرید. این کار بهطور غیرمستقیم به این موضوع نیز اشاره دارد چراکه اگر به آن عادت کنید بسیاری از کارهای نادرست مانند همین قرار دادن دست بر روی دنده را مرتکب نمیشوید.