رسانههای مصری اعلام کردند دادستان کل، مدیر بیمارستان الحسینیه در استان الشرقیه و شماری از پزشکان را برای اجرای تحقیقات در خصوص جان باختن چهار تن از بیماران کرونایی در این بیمارستان احضار کرد.
برخی فعالان مصری با انتشار تصاویر ویدیوئی از داخل بیمارستان، گفتند این تصاویر نشان میدهد بیماران در بخش مراقبتهای ویژه به سبب قطع اکسیژن جان باختند.
این در حالی است که وزارت بهداشت مصر وجود ارتباط بین مرگ و کمبود اکسیژن در بیمارستان را تکذیب کرد.
هاله زاید وزیر بهداشت گفت گاز اکسیژن پزشکی به مقدار کافی در همه بیمارستانهایی که بیماران کرونایی را میپذیرند، وجود دارد.
مصریها با فاجعه دیگری مواجه شدند. هنوز چند ساعت از فاجعه بیمارستان «زِفتی» نگذشته بود که همین فاجعه در بیمارستان الحسینیه در استان الشرقیه تکرار شد.
بار دیگر، مرگ بر بخش مراقبتهای ویژه مبتلایان به ویروس کرونا حاکم شد؛ علت هم همان علت مرگ در بیمارستان زفتی یعنی قطع اکسیژن است. تصاویر بیمارستانی که باید با نظارت دولت برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا مجهز باشد، نشان دهنده حالت ترس و ناتوانی کادر پزشکی بیمارستان است؛ در حالی که آنها با ابزارهای ابتدایی برای نجات بیماران تلاش میکردند. آن هم در حالی که اجساد برخی از بیماران به سبب نرسیدن اکسیژن به آنها در این بخش دیده میشود.
در این شرایط، نه فقط قربانیان بیمارستانهای زفتی و الحسینیه بلکه همه مردم مصر دچار حالت خفگی شدند. مصریها میگویند این فاجعهها چیز جدیدی نیست؛ فقط از واقعیت خدمات پزشکی در بیمارستانهای دولتی و فروپاشی بخش پزشکی در برهه اخیر از زمان شیوع ویروس کرونا پرده برمی دارد.
به طوری که بیمارستانهای دولتی از کوتاهی که شاید عمدی باشد، رنج میبرند و این موضوع با بحران شیوع ویروس کرونا و وخامت بحران کمبود اکسیژن فاش شد؛ تا آنجا که بازار سیاهی در مصر وجود دارد که کپسول اکسیژن را به کسانی که توانایی پرداخت هزینه آن را دارند، به فروش میرساند.
در حالی که دادستانی مصر با هدف آگاهی از علت مرگ بیماران، برای اجرای تحقیقات درباره این حادثه دستور صادر کرد، مقامات بهداشتی کمبود اکسیژن را که به مرگ قربانیان منجر شد، تکذیب کردند.
از مسائل قابل توجه در فاجعه بیمارستان الحسینیه، نحوه رفتار مقامات در خصوص این موضوع بود؛ به طوری که مسئول شرکت امنیت بیمارستان را برکنار و این ادعا را مطرح کردند که وی با اجازه دادن به یکی از همراهان برای تصویربرداری از اتفاقی که در بخش مراقبتهای ویژه روی میداد، آشوب ایجاد کرد. این در حالی است که خانوادههای قربانیان خواستار محاکمه مسئول مرگ عزیزان خود بودند.
سیاست سرپوش گذاشتن بر مشکلات و سانسور، روش مقامات مصر از زمان آغاز بحران ویروس کرونا است. طی ماههای شیوع ویروس کرونا شفافیت در خصوص آمار وزارت بهداشت درباره شمار مبتلایان و جان باختگان وجود ندارد. برخی نظام مصر را متهم میکنند که اقتصاد را بر منافع شهروندان ترجیح میدهد.
برخي از پزشکان مصر با تجمع اعتراض آمیز، اعلام کردند مقامات مصر آمار واقعی شمار قربانیان کرونا را مخفی میکنند، زیرا نگران هستند ناچار به اتخاذ اقداماتی شوند که برای آنها بسیار هزینه بردار باشد. نبود شفافیت به این معناست که آمار واقعی از آنچه ویروس کرونا بر سر مردم مصر آورد، وجود ندارد.
به گفته وزیر بهداشت، آمار اعلام شده مبتلایان فقط یک چهارم شمار مبتلایان به این ویروس است.
دکتر محمد النادی عضو کمیته علمی مقابله با ویروس کرونا در این باره سخن دیگری را مطرح میکند. وی فاش کرد شمار واقعی مبتلایان به ویروس کرونا در مصر، ده برابر آمار اعلام شده است.