تأثیر میوه و سبزیجات در کاهش عوارض آلودگی هوا
کارشناسان علم تغذیه توصیه میکنند هنگام آلودگی هوا، مصرف برخی مواد غذایی ویژه در سبد غذایی افراد قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ کارشناسان علم تغذیه براین باورند که در هنگام آلودگی هوا، لازم است شهروندان برای تأمین ویتامینهایی مانند ویتامین C و E که نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در مقابل آلودگی هوا دارند، مصرف برخی مواد غذایی ویژه نظیر سبزیجات تازه و انواع میوهها مانند سیب و مرکبات را در سبد غذایی این روزهای خود قرار دهند.
تأثیر میوه و سبزیجات در کاهش عوارض آلودگی هوادر میان میوهها، سیب بیشترین جذب سرب را دارد و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود و پرتقال، لیمو شیرین و لیمو تُرش، هویج، کیوی، گریپ فروت، انبه، کدو تنبل، فلفل دلمه، اسفناج، انواع کلم و گوجهفرنگی نیز کم و بیش از این خاصیت برخوردارند.
یکی از بهترین مواد غذایی توصیه شده در هنگام آلودگی هوا، مصرف سیر و پیاز تازه است که دارای آنتی اکسیدانهای قوی هستند و میتوانند از ایجاد التهاب در سینوسها و بروز آلرژیهای ناشی از آلودگی هوا جلوگیری کنند.
متخصصان تغذیه به شهروندان توصیه میکنند در روزهای آلوده، مصرف انار با توجه به غنی بودن آن از آنتی اکسیدان و همچنین، کلم بروکلی را در برنامه غذایی خود قرار داده و سهم سالاد و سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه خویش افزایش دهند، ضمن اینکه مصرف شیر و لبنیات میتواند در پیشگیری از آثار و عوارض ناشی از آلودگی هوا مؤثر باشد.