گزارش فرانس پرس از انتخابات نیجر
راهیابی رئیس جمهور پیشین نیجر به دور دوم انتخابات
نامزد حزب حاکم نیجر در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در دور اول بیشترین آرا را کسب کرد و به اتفاق رئیس جمهور پیشین نیجر که در این انتخابات نامزد شده است، به دور دوم راه یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیامی، نامزد حزب حاکم نیجر در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در دور اول بیشترین آرا را کسب کرد و به اتفاق رئیس جمهور پیشین نیجر که در این انتخابات نامزد شده است، به دور دوم راه یافت.
طبق گزارشی که کمیسیون انتخابات نیجر روز شنبه منتشر کرد، محمد بزوم نامزد حزب حاکم نیجر در دور اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور که بیست و هفتم دسامبر برگزار شد، ۳۹.۳۳ درصد آرا را به دست آورد و به همراه ماهامان عثمان رئیس جمهور پیشین نیجر که ۱۶.۹۹ درصد آرا را به دست آورده بود، به دور دوم انتخابات راه پیدا کرد.
محمد بزوم که در گذشته وزیر کشور نیجر و دست راست محمدو ایسوفو رئیس جمهور فعلی نیجر بوده است، انتظار داشت در همان دور اول انتخابات نتایج لازم را برای پیروزی قطعی به دست آورد. اما اکنون باید برای دور دوم انتخابات که قرار است بیستم فوریه در این کشور برگزار شود، با برخی احزاب و گروهها متحد شود تا بتواند بر رقیب خود پیروز شود.
نیجر که از کشورهای فقیر و ناامن منطقه ساحل آفریقا محسوب میشود در در دهههای اخیر با کودتاهای متعدد و حملات گروههای افراط گرای مختلف مواجه بوده است.
میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری نیجر که ۲۳ میلیون نفر جمعیت دارد، ۶۹.۶۷ درصد اعلام شد. طبق اعلام کمیسیون انتخابات نیجر از ۷.۴ میلیون نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات این کشور ۵.۲ میلیون نفر شرکت کردند.
در دور اول انتخابات ریاست جمهوری نیجر پس از محمد بزوم نامزد حزب حاکم و ماهامان عثمان رئیس جمهور پیشین این کشور، سینی عمرو و البده ابوبا نخست وزیران پیشین نیجر به ترتیب با کسب ۸.۹۵ درصد و ۷.۰۷ درصد آرا ردههای سوم و چهارم را به دست آوردند؛ و ابراهیم یاکوبه وزیر امور خارجه پیشین نیجر با ۵.۳۸ درصد آرا در جایگاه پنج قرار گرفت.
سالو جیبو رئیس جمهور سابق نیجر نیز از دیگر نامزدهای دور اول انتخابات بود که با ۲.۹۹ درصد آرا جایگاهی بهتر از ششم به دست نیاورد.
در تاریخ سیاسی نیجر این اولین بار است که یک رئیس جمهور منتخب جانشین یک رئیس جمهوری میشود که خود منتخب مردم بوده است چرا که در اکثر موارد کودتاهایی که در این کشور صورت گرفته منجر به جابجایی افراد در مقام ریاست جمهوری شده است.
یکی از مهمترین چالشهایی که رئیس جمهور آتی نیجر با آن روبرو خواهد بود مقابله با موج حملات افراط گرایان است که از سال ۲۰۱۰ تا کنون صدها قربانی برجا گذاشته و طبق اعلام سازمان ملل متحد نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر را آواره کرده است.