آش کارده محبوب ترین غذای زمستانی در بهبهان + فیلم
آش کاردین (آش کارده) (آش حُره) نوعی از انواع آشهای ایرانی است که در محدودهٔ جنوب غربی زاگرس به ویژه در مناطق لُرنشین پخته میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، در طبخ این آش از گیاهی مخصوص بنام کاردین یا کارده استفاده میشود. این آش مانند نامش در مناطق مختلف روشهای پخت متفاوتی دارد؛ از روشهای تخمیری در کهگیلویه و بویراحمد وچهار محال بختیاری تا پخت همراه گوشت در اقلید استان فارس.
این آش در مناطق چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان به نام کاردین (یا کاردیم) شناخته میشود و در کهگیلویه و بویر احمد و استان فارس شهرستانهای:شیراز، نورآباد ممسنی، اقلید، کامفیروز، بیضا و سپیدان به نام «کارده» و در منطقهٔ بهبهان و هندیجان به نام «حُره» مشهور است.
گیاه کارده در ارتفاعات کوههای زاگرس به وفور یافت میشود. فصل رویش آن اواخر زمستان و دو ماه اول بهار است.