پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی: حتما باید تعداد شرکتهای دانش بنیان در صنعت غذا برای ارتقای اصالت موادغذایی افزایش پیدا کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا زالی در مراسم بهره برداری از دستاوردهای بخش تحقیق و توسعه برنامه جامع سلامت غذای کشور که در مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد، افزود: باید از فناوریهای پیشرفته برای تشخیص موادغذایی تقلبی از اصل استفاده کنیم و ما نمونههای زیاد تقلب را در آبلیمو، رب گوجه فرنگی، عسل و زعفران میبینیم که علاوه بر تقلب؛ آلایندههای زیادی هم میتواند در موادغذایی باشد.
وی گفت: در بحث آفت کشها هم ما نیازمند فرهنگ سازی هرچه بیشتر برای کشاورزان هستیم و متاسفانه کشاورزان به صورت ترکیبی از این آفت کشها استفاده میکنند که در برخی موارد ماندگاری سموم بالا میرود.
دکتر زالی یکی از روشهای بررسی اصالت موادغذایی را طیف سنجی خواند و افزود: از سال ۲۰۱۲ اقبال بسیار زیادی درباره حرکت به سمت موادغذایی فاقد آنتی بیوتیک صورت گرفته که در کشور ما هم اقداماتی شده است.
وی به موادغذایی صادر شده به کشورها اشاره کرد و گفت: قطعا اگر موادغذایی اصیلی را صادر نکنیم؛ میتواند وجاهت سیاسی و بین المللی ما را تحت تاثیر قرار دهد چرا که اقلام غذایی صادراتی ما چندین بار در کشورهای دیگر کنترل میشود و اعتبار ما نباید مخدوش شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: در این بخش ما نیازمند استفاده هرچه بیشتر از فناوریهای نوین هستیم و مثلا در بحث زعفران اگر بتوانیم اسانسهای غیرمجاز در آن را تشخیص دهیم دیگر جایگاه این محصول ایرانی در جهان به خطر نمیافتد.
دکتر زالی گفت: قطعا ما دانشگاههای بسیار صاحب نامی در جهان داریم که باید ارتباط هوشمندی با آنها برقرار کنیم.
وی از همکاریهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این بخش قدردانی کرد و افزود: از استفاده هرچه بیشتر از شرکتهای دانش بنیان و هوش مصنوعی هم نباید غافل شویم.