به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مشاور رییس شهرک علمی و تحقیقاتی گفت: یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرک موفق به طراحی و راه اندازی خط تولید منسوج ملت بلون شد که به عنوان لایه اصلی و فیلتراسیون ماسکهای پزشکی کاربرد دارد.
حسن خاکباز افزود: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری این طرح فناورانه را در بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار و هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت که بیست و هفتم تا سی ام آذر به صورت مجازی برگزار شد، رونمایی کرد.
مدیرعامل شرکت طراحی کننده خط تولید منسوج ملت بلون گفت: این خط تولید قابلیت تولید ۳۵۰ کیلوگرم منسوج ملت بلون را در روز دارد و قیمت تمام شده محصولات آن در مقایسه با نمونههای مشابه خارجی، کمتر است.
امیرعلی شریفیان با بیان اینکه این شرکت در زمان حاضر قادر به فروش خط تولید و منسوج ملت بلون است، افزود: ماده اولیه خط تولید ملت بلون که ترکیب پلیمری خاصی از پلی پروپیلن است، در همین شرکت تولید و به کار گرفته شده است.
وی با بیان اینکه کار طراحی خط تولید منسوج ملت بلون از اردیبهشت امسال آغاز شد و تا مهر امسال ادامه یافت گفت: در ماههای اولیه شیوع ویروس کرونا، کشور با کمبود ماده ملت بلون برای تولید ماسک روبرو بود و تصمیم به طراحی و ساخت این خط تولید برای رفع نیاز داخلی کشور گرفتیم.
مدیرعامل شرکت طراحی کننده خط تولید منسوج ملت بلون افزود: نازِلی که در این خط تولید، مواد از آن پاشِش (پخش) و تبدیل به فیلامنتهای (رشته ها) پارچه میشود از نوع خاصی است که باعث افزایش کیفیت مسنوج ملت بلون خواهد شد.
هم اکنون روزانه بین ۲ تا سه میلیون ماسک سه لایه پزشکی در استان اصفهان تولید میشود و قیمت آن هر عدد هزار و ۳۰۰ تومان برای مصرف کننده است.
لایه ملت بلون یکی از قسمتهای مهم در ماسکهای پزشکی است که نفوذناپذیری بالایی در برابر میکروبها و ذرات نانومتری و ریز در هوا و در صنعت فیلتراسیون و تولید ماسکهای تنفسی و فیلترهای صنعتی کاربرد دارد.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهعنوان نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت و هدایت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان آغاز کرد و اکنون بیش از ۵۸۰ شرکت دانشبنیان و واحد فناور با اشتغال بیش از هفت هزار دانشآموخته دانشگاهی در آن مستقر است.
این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار است.