معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کرمانشاه خبر داد:
تسهیلات کرونایی جدید در راه است
چهار حوزه حمل و نقل، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و فرهنگ و هنر بیش از هشت هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت میکنند
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمانشاه، عیسی منصوری معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به کرمانشاه سفر کرده است
در نشست کارگروه اشتغال استان کرمانشاه امروز (دوم دی)، با اشاره به پرداخت تسهیلات کرونایی جدید در کشور گفت: در این مرحله برای چهار حوزه پرداخت تسهیلات در نظر گرفته شده که سهم بخش حمل و نقل ۳۵۰۰ میلیارد تومان، بخش گردشگری و صنایع دستی دو هزار میلیارد تومان، بخش ورزش ۸۰۰ میلیارد تومان و بخش فرهنگ و هنر ۱۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات است.
منصوری با تاکید براینکه ثبت نام متقاضیان این تسهیلات باید از بستر سامانه کارا صورت گیرد، اعلام کرد: کار پرداخت تسهیلات متوقف نشده و بانکها مکلف هستند که به همه متقاضیانی که شرایط لازم را دارند، تسهیلات را پرداخت کنند.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: البته در این مرحله تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تغییری در سهم بانکها داشته ایم که آن هم به دلیل عملکردی بوده که تاکنون بانکها داشته اند.
وی افزود: باتوجه به اینکه حدود ۷۰ درصد از شاغلینی که به دلیل کرونا شغل خود را از دست داده اند را بانوان تشکیل میدهند، برای همین میتوانیم از محل تسهیلات اشتغال خانگی برای آنها اشتغالزایی کنیم.
منصوری در ادامه خواستار تشکیل بانک اطلاعاتی بیکاران استان کرمانشاه شد و اعلام کرد: هرچند اخیرا سامانه ملی اشتغال و کسب و کار کشور را راه اندازی کرده ایم تا جمعیت فعال کشور را در آن ثبت کنیم، اما از مسئولین استان میخواهم علاوه بر توجه به این سامانه، بانک اطلاعاتی بیکاران استان را هم تشکیل دهند.
وی خاطرنشان کرد: شناسایی دقیق و ثبتی بیکاران استان اولویتی است که از مسئولین استانی میخواهیم به آن توجه کنند که البته از دل این اقدام میخواهیم افرادی را که قبلا شاغل بوده اند و به دلیل کرونا بیکار شده و بیمه هم نبوده اند را شناسایی کنیم تا طبق فرمایش مقام معظم رهبری حمایت بیمه بیکاری هم از این افراد صورت گیرد.
به گفته معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حدود یک میلیون شاغل رسمی بدون بیمه در دوران شیوع کرونا از کار بیکار شده اند که به دستور مقام معظم رهبری بیمه بیکاری به این افراد هم تعلق خواهد گرفت.
منصوری در ادامه از مسئولین استانی خواست تا تعداد بیمه شدگان استان را افزایش دهند و گفت: زمانی که بیمه شدگان استان افزایش پیدا کند، نشانه افزایش آمار اشتغال در استان هم خواهد بود.
وی تاکید کرد: طبق آمارها حدود ۶۲ درصد از شاغلان سالهای اخیر ما بیمه شده نیستند که باید روی این گروه هم تمرکز داشته باشیم.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه اعلام کرد: همچنین از مسئولین استانی میخواهیم که نسبت به فعال سازی واحدهای نیمه فعال و فعال موجود استان برای افزایش راندمان آنها اقدام کنند.
وی در خاتمه از تلاش برای اختصاص اعتبارات جدید سیل و زلزله به استان کرمانشاه خبرداد و گفت: در نشست آتی شورای عالی اشتغال کشور اختصاص اعتبارات جدید سیل و زلزله به کرمانشاه را مصوب خواهیم کرد.
همچنین در ادامه این جلسه عزیزی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه نیز گفت: در نظر داریم با اجرای طرح ضربتی اشتغال بیش از ۳۹ هزار شغل در استان ایجاد کنیم.
او به بالا بودن نرخ بیکاری استان، اشاره کرد و افزود: هرچند جزء استانهایی هستیم که نرخ بیکاری بالایی داریم، اما طی چندسال گذشته با اجرای برخی برنامهها توانسته ایم تا حدودی آن را کنترل کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه بااشاره به نقش اجرای برنامههای مختلف همچون سند اشتغال در کاهش نرخ بیکاری استان عنوان کرد: طبق سند اشتغال استان باید سالانه ۲.۵ درصد از نرخ بیکاری استان کاهش پیدا کند و برای تحقق این هدف امسال باید بیش از ۴۷ هزار شغل ایجاد کنیم که خوشبختانه تاکنون ۸۳ درصد این هدف محقق شده است.
عزیزی در ادامه به اجرای طرح ضربتی اشتغال در استان هم اشارهای کرد و گفت: برای اجرای این طرح ۲۴۴۸ طرح را در یازده حوزه که قابلیت سرمایه گذاری دارند پیشنهاد داده ایم تا در آنها اشتغالزایی داشته باشیم.
عزیزی مبلغ تسهیلات مورد نیاز برای اجرای این طرحها را حدود ۸۷۱۸ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرحها حدود ۳۹ هزار و ۴۱۵ شغل در استان ایجاد خواهد شد که در کنار اجرای سند اشتغال میتواند نرخ بیکاری استان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.