پخش زنده
امروز: -
عضو شورای سیاسی جنبش النجباء عراق، سفارت آمریکا در بغداد را پادگانی نظامی دانست و گفت: سفارتی در جهان وجود ندارد که بر فراز بناهایش سلاح سنگین کار گذاشته باشند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، «حیدر اللامی» عضو شورای سیاسی جنبش النجباء عراق در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین گفت، جنبش النجباء، سفارت آمریکا را سفارت نمی داند و نام نمایندگی سیاسی براساس معاهده وین، برای این ساختمان مصداق ندارد.
اللامی افزود، سفارت آمریکا در عراق، یک پادگان نظامی است، زیرا سفارتی در جهان وجود ندارد که بر فراز بناهایش سلاح سنگین کار گذاشته باشند و کاردارانش به قوانین عراق و کشورهای میزبان احترام نگذارند.
وی همچنین با رد حمله گروه های مقاومت به سفارت آمریکا در عراق تصریح کرد، برخی از گروه های داخلی و خارجی با هدف پیچیده کردن امور، درصدد اتهام زنی به گروه های مقاومت هستند، اما باید گفت، به دلایل مختلفی، این حمله در شرایط کنونی، عقلانی و منطقی نیست.
عضو شورای سیاسی جنبش النجباء عراق با اشاره به استقبال مردم از برگزاری مراسم پاسداشت اولین سالگرد شهادت فرماندهان پیروز تاکید کرد، شاید همین روند موجب تحرک سفارت آمریکا شده است تا این سفارتخانه با تحریک مزدوران داخلی، آنان را به هدف قرار دادن سفارت خانه یا اطراف سفارتخانه اش وادارد.
اللامی تصریح کرد، به روال قبل باز هم در این حملات ساختمان سفارت آمریکا آسیب ندید و تنها به شهروندان عراقی آسیب رسیده است و این کار فقط برای پیچیده کردن شرایط، تحریک افکار عمومی علیه گروه های مقاومت، فشار برای خلع سلاح این گروه ها، افزایش قیمت دلار آمریکا در داخل عراق و تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان انجام می شود.
وی با بیان اینکه حمله به سفارت آمریکا ابعاد سیاسی نیز دارد که به فعالیت های انتخاباتی مرتبط می شود اظهار کرد، برخی گروه های سیاسی، مخالف حضور آمریکا در عراق هستند و حمله به سفارت آمریکا با هدف از دور خارج کردن این گروههای سیاسی است، حتی برخی گروههای سیاسی دیگر در پی آن هستند تا با سوء استفاده از چنین حملاتی، از آن برای ضربه زدن به رقبای سیاسی داخلی بهره ببرند و میدان انتخابات را به سود خود خالی کنند.
برداشت واضح و شفاف ایران از حمله به سفارت آمریکا
اللامی درباره واکنش وزارت امور خارجه ایران که حمله به سفارت آمریکا را مشکوک خواند گفت، این برداشت درست، واضح و شفاف است، زیرا وقتی به پادگان موسوم به سفارت آمریکا حمله شد بیانیه ای که از وزارت امور خارجه آمریکا صادر شد به گونه ای بود که گویا این بیانیه از پیش آماده شده بود.
عضو شورای سیاسی جنبش النجباء عراق با بیان اینکه به نظر می رسد این حمله از قبل طراحی شده بود و نیروهای آمریکایی به خوبی عوامل اجرایی حمله را می شناسند تاکید کرد، تا به حال چندین جنایت توسط آمریکا در عراق رخ داده است که می توان به نفوذ داعشی های دست پرورده آنان، هدف قرار دادن گروههای امنیتی، هدف قرار دادن گروههای وابسته به حشد الشعبی که بخشی از نیروی رسمی عراق است تا هدف قرار دادن فرماندهان پیروز در اوایل سال جاری میلادی، به عنوان برخی از این اتفاقات اشاره کرد.
وی تصریح کرد، همه این اتفاقات، نقض قوانین بین الملل است، زیرا این جنایات تروریستی که دولت آمریکا مرتکب شد نشان می دهد نیروهای آنان در عراق، نیروهای اشغالگر هستند و برای قوانین داخلی عراق احترامی قائل نیستند، چون این نیروها اشغالگرند و ما این حق قانونی و دینی را داریم که با آنان مقابله کنیم و این حق براساس قوانین بین المللی برای ما محفوظ است.
اللامی همچنین ابراز امیدواری کرد، دولت عراق تمام گروه های نظامی اعم از گروه های وابسته به وزارت دفاع یا وزارت کشور و حتی بسیج مردمی را مامور پیگرد عوامل حمله به سفارت آمریکا کند، زیرا این رخداد ابهامات زیادی دارد و اطلاعاتی وجود ندارد که بتواند ابعاد مبهم آن را آشکار سازد.
گروههای مقاومت از آمریکا ترسی ندارند
عضو شورای سیاسی جنبش النجباء عراق، درباره این سئوال که برخی می گویند واکنش منفی گروههای مقاومت به حملات اخیر به دلیل نگرانی این گروهها از اقدام انتقامی آمریکاست، گفت، چنین نیست، زیرا گروههای مقاومت از دولت آمریکا ترسی ندارند.
وی تاکید کرد، دولت آمریکا از امکاناتی که گروههای مقاومت عراق در اختیار دارد آگاه است و ما با امکاناتی که داریم می توانیم به اهداف مورد نظرمان با دقت ضربه بزنیم، ما موشک ها و راکت هایی نداریم که وقتی شلیک کردیم بر سر شهروندانمان فرود بیاید، این راکت ها و موشک های غیر دقیق برای ما نیست بلکه ما موشک های دقیقی در اختیار داریم که می توانیم در صورت لزوم به نیروهای اشغالگر ضربه بزنیم.
عضو شورای سیاسی جنبش النجباء عراق تصریح کرد، اشغالگران از سال تا ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ ضربه خوردن با این موشک ها را تجربه کرده اند، ما نه تنها از دولت آمریکا هراس نداریم بلکه سخن ما به گروههای سیاسی حاضر در عراق این است که نیروهای آمریکایی نه تنها در عراق بلکه در منطقه روند افولی و نزولی گرفته اند و سزاوار نیست به چنین نیروهایی اعتماد شود، یا نباید اینگونه باشد برای رسیدن به اهداف سیاسی، در پی جلب رضایت چنین نیروهایی باشیم، چون آمریکا نه در عراق ماندنی است و نه در منطقه باقی خواهد ماند، تصمیم برای اخراج این نیروها از عراق و غرب آسیا، از تدابیری است که از زمان شهادت فرماندهان پیروز ما اتخاذ شده است.
آمریکا در منطقه شکست خورده است
وی درباره خبر ورود ناو هسته ای آمریکا به آب های خلیج فارس گفت، این تحرکات در چارچوب جنجال های رسانه ای است که هدفش بیان این پیام به افکار عمومی داخل و منطقه است که آمریکا همچنان قدرتمند است و هر کاری بخواهد می تواند انجام دهد، اما واقعیت چیز دیگری است، چون دولت آمریکا در عراق شکست خورد، آنان در پی آن بودند تا به واسطه داعش در عراق خرابکاری کنند یا با وارد کردن گروههای تروریستی مختلف در سوریه، این کشور را ویران کنند، اما همچنان نظام سوریه در راس امور است و این شکستی برای آمریکاست، در لبنان نیز شکست خورده اند.
اللامی تصریح کرد، سیاست کنونی آمریکا تحریم و گرسنگی دادن مردم منطقه به ویژه گروههای مقاومت و مخالف با سیاست های ویرانگر واشنگتن است اما ملت ما وقتی از حاکمیت می گوید، از حاکمت دولت نمی گوید بلکه مقصودش حاکمیت مردم است، این مردم هستند که صاحب اصلی حاکمیتند و مردم عراق هم وقتی برای مخالفت با حضور نظامیان آمریکایی به تظاهرات میلیونی اقدام کردند حرفشان را زده اند، اگر اصرار نیروهای آمریکا تداوم حضور در عراق باشد آنگاه مردم عراق مجبورند حرف خود را بزنند.