وب گردی
چگونه مقاوم باشيم؟
توصیههایی برای انعطافپذیری و تاب آوری در برابر مشکلات زندگی را در این مطلب وب گردی دنبال کنید.
به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما؛ همه ما داستانهای الهام بخشی شنیده، خوانده یا شاهد بوده ایم که چگونه افرادی پس از سختیها و چالشهای ناخوشایندی، چون مرگ یکی از عزیزان، از دست دادن شغل، بیماریهای جدی جسمی جدی، تصادفات، بلایا یا جنگ دوباره و حتی قویتر از قبل به زندگی بازگشته اند؛ اما وقتی خودمان با چنین سختیهایی روبرو میشویم چه خواهیم کرد؟ چگونه باید با با درد خود کنار خواهیم آمد؟ آیا میتوانیم خود را برای چنین تجربههای اجتناب ناپذیری آماده کنیم؟
چگونه مقاوم شویم؟ پاسخ این سوالات ساده نیست، اما مفهوم روانشناختی «تاب آوری» میتواند به ما کمک کند. با توجه به اینکه همه ما در حال حاضر درگیر وضعیت ناخوشایند بیماری همه گیرکرونا (COVID-۱۹) هستیم درک و آگاهی از انعطاف پذیری به کارمان میاید. انعطاف پذیری را به عنوان توانایی زندگی در شرایط استرس زا یا شرایط بحرانی و عبور از آن به روشی که منجر به عملکرد سالم در طول زمان شود، تعریف میکنند. به عبارت دیگر انعطاف پذیری نه تنها به عقب برگشتن نیست بلکه نوعی تجربه رشد، (مانند یافتن معنا و هدف)، خودآگاهی یا تجربه بهبود روابط بین فردی است.
در ادامه با برخی از اساسیترین موارد برای مقاوم سازی و بالابردن تابآوری آشنا میشوید:با دیگران ارتباط برقرار کنیدافرادی که تصمیم میگیرند با دیگران ارتباط برقرار کنند و به جای منزوی کردن روابط خود را پرورش دهند، در کنار آمدن با مشکل و یادگیری از تجربه ناخوشایند خود بهتر عمل میکنند. همچنین بازخوردی که از حمایت اجتماعی -عاطفی و روابط صمیمی خود میگیرید، میتواند برای کنترل استرس به روشی سالم به شما انگیزه بدهد.
بنابراین، هنگامی که مشکلات طاقت فرسا هستند، سعی کنید با دیگرانی که میتوانند از شما پشتیبانی کنند تماس بگیرید. کند.
مشکل را بپذیرید و روی آنچه میتوانید کنترل کنید تمرکز کنیدامروزه مطالعات علمی نشان داده که هرچه بیشتر شرایط و درد خود را بپذیرم، ناراحتی کمتری احساس میکنم و امکان بهبود بیشتر میشود.
توجه داشته باشید که پذیرش به معنای انصراف یا ترک مساله نیست. این مسئله در مورد مشاهده آرام وقایع و اجازه دادن به درک تجربیات ناخوشایند بدون تلاش برای تغییر یا انکار آنهاست. با پذیرش، میتوانید آنچه را واقعاً برای شما مهم است انجام دهید و ارزشهای خود را به راحتی دنبال کنید.
تمرین کنید که با احساسات ناخوشایند کنار بیایید
مطمئناً، در شرایط خاص اجتناب از احساسات ناخوشایند اشکالی ندارد، اما اجازه ندهید که این امر به صورت عادی درآید. در عوض، سعی کنید نوع متفاوتی از رابطه را با احساسات خود برقرار کنید. به عنوان مثال، دفعه بعد که احساسات سختی را تجربه کردید، به جای اینکه آنها را از خود دور کنید، از خود بپرسید دقیقاً چه احساسی دارید.
از افکار خود فاصله بگیرید
ما دائماً درباره روابط یا زندگیمان داستانهایی راجع به اینکه چه جور آدمی هستیم، تعریف میکنیم. اگرچه این روند مفیدی برای درک افکار ما است، اما بعضی از آنها مفید نیستند. به عنوان مثال، برخی از افراد پس از شکست در یک رابطه عاطفی میگویند که دیگر هرگز رابطهای عاشقانه نخواهند داشت و یا اینکه همیشه انتخابهای اشتباهی انجام میدهند. با این حال، این افکار فقط افکار هستند و لزوماً واقعیت کامل را منعکس نمیکنند. وقتی مردم به این نوع افکار مربوط به خود ایمان دارند، اغلب موجب میشوند که این افکار واقعیت پیدا کنند.
وقتی با مشکلی روبرو شدید، با مشاهده داستان خود و دیدن افکار خود صرفاً به عنوان یک فکر، نه واقعیت، از داستان خود خارج شوید. به یاد داشته باشید، لازم نیست به هر داستانی که به خود میگویید اعتقاد داشته باشید.
فرصتهای نهفته در دل مشکلات را کشف کنید
استراتژی دیگر برای ایجاد انعطاف پذیری یافتن فرصتهای رشد در ناملایمات است. مثلا در طی چند ماهی که به خاطر همه گیری کرونا مجبور به دورکاری در خانه شده ایم وقت بیشتری برای حضور در کنار همسر و فرزند داشته ایم.
به طور کلی افرادی که عوامل استرس زا را به عنوان چالش و فرصتی برای رشد تلقی میکنند، در مقابل اینکه آنها را تهدید بدانند، بهتر میتوانند با بحرانها و سختیها کنار بیایند. اگر این نگاه را در خود تقویت کنید تعجب خواهید کرد که در موقعیتهای استرس زا، یا حتی یک واقعه آسیب زا در زندگی، میتوانید چه تعداد فرصت پیدا کنید.