به گزارش گروه اقتصادی
خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛
چگونه میشود شخصی با پرداخت مبلغی بسیار ناچیز بیش از هزار میلیارد تومان منافع کسب کند؟ چرا وقتی کسی حقوق دولت را نمیدهد سازمان خصوصی سازی اقدامی نمیکند؟
اینها صحبتهای مدیرعامل ایران ترانسفو در جلسه شورای اداری استان زنجان در سفر رییس قوه قضاییه به زنجان بود.
سود بری با کمترین آورده
بهزاد ظهیری در این جلسه گفته بود: مشکل شرکت ایران ترانسفو، واگذاری ۲۸درصد سهام شرکت با ۱۵درصد پیشپرداخت در سال۹۴ به بخش خصوصی است که علیرغم اینکه کل ارزش سهام واگذاری حدود ۳۲۰میلیارد تومان بوده، در حال حاضر معادل همان مبلغ به سازمان خصوصی سازی بدهکار است. [سهامدار بخش خصوصی]در این مدت صدها میلیارد تومان از سهام شرکت را واگذار و ۱۰۸ میلیارد تومان از محل سود سهام منتفع گردیده و ارزش سهام در دست ایشان حدود ۸۵۰ میلیارد تومان است. چگونه میشود شخصی با پرداخت مبلغی بسیار ناچیز بیش از هزار میلیار تومان منافع کسب کند؟ چرا وقتی کسی حقوق دولت را نمیدهد سازمان خصوصی سازی اقدامی نمیکند؟»
رئیس دستگاه قضا در آن جلسه شنوای مشکلاتی شد که از سوی افراد دغدغهمند و دلسوز استان مطرح شد که مشکلات شرکت ایران ترانسفو به عنوان قلب تپنده صنعت برق کشور از جمله آنها بود.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی با اشاره به گزارشات رسیده به ایشان در خصوص ترانسفو و مشکلات این برند صنعت برق گفت: بخشی از سهام ایران ترانسفو به فردی بدون هیچ گونه آوردهای واگذار شده که صاحب هزار میلیارد تومان شده است، موضوع مهمی که نه تنها مورد پذیرش سهامداران و شاغلین و مردم استان نیست، بلکه باید هرچه سریعتر پیگیری شود تا به یک جای روشنی برسیم..
دقیقا روزهای پایانی سال گذشته بود که خبر خوشحال کنندهای از همه خبرگزاریها مخابره شد.
مالک خصوص ایران ترانسفو دستگیر شد
سهامدار بخش خصوصی ایران ترانسفو که با آورده بسیار ناچیز صاحب بیش از هزار میلیارد تومان منفعت مالی شده بود، دستگیر شد.
این اتفاق نیک از برکات سفر آیتالله رئیسی به زنجان بود که حاکی از عزم جدی قوه قضائیه و سربازان گمنام امام زمان نسبت به مبارزه جدی با فساد اقتصادی است.
این خبر نه تنها باعث خوشحالی صدها مدیر و کارگر این شرکت و شرکتهای تابعه شد بلکه موجبات شادمانی مردم استان و همچنین سهامداران عام این شرکت را فراهم کرد و موجی از امید در دل هزاران نفررا فراهم کرد که دستگاه قضا همچنان یار و حامی حق و حقیقت است
احیای چرخه تولید از زبان قاضی القضات شهر
نیارکی میگوید: اهم اقدامات دبیرخانه ستاد استانی اقتصادمقاومتی در قوه قضائیه از ابتدای سال۱۳۹۸ تا کنون برگزاری ۵۵جلسه دبیرخانه و کمیته حقوقی ستاد استانی به منظور بررسی مشکلات تولید کنندگان با تصویب۹۶ مصوبه است.
۱۳ واحد تولیدی عمدتا بزرگ و متوسط استان با کمک قوه قضاییه که در تعطیلی کامل بودند دوباره به چرخه تولید برگشتند
رییس کل دادگستری زنجان میافزاید: تا کنون از ۵۲واحد تولیدی و صنعتی استان جهت بررسی مشکلات این واحدها بازدید انجام شده که به حمدا.. ۱۳واحد تولیدی عمدتا بزرگ و متوسط استان که در تعطیلی کامل بودند دوباره به چرخه تولید برگشتند.
نیارکی اتخاذ سیاست احیای واحدهای تولیدی تملک شده توسط بانکها که در این مسیر تا کنون از مجموع ۱۸واحد شناسایی شده، ۹واحد راه اندازی شده یا در شرف راه اندازی میباشند و ورود به موضوع اعتصاب کارکنان شرکت پارس سوئیچ زنجان و مدیریت موضوع و جلوگیری از وخیمتر شدن اوضاع و پیگیری مطالبات کارکنان این شرکت و مبارزه با مفاسد اقتصادی را از جمله اقدامات مهم در این راستا عنوان میکنند.
وی میگوید: همچنین در این مدت از تعطیلی ۱۵واحد تولیدی که به علت مشکلات مختلف در آستانه تعطیلی قرار داشتند از جمله شرکت ایران ترانسفو و زیر مجموعهها جلوگیری شده است.
حجت الاسلام نیارکی با اشاره به مساعدت جدی در حل مشکل شرکت ایران ترانسفو و جلوگیری از تعطیلی این واحد بزرگ تولیدی میگوید: شرکت ایران ترانسفو به عنوان یکی از بزرگترین صنایع تولیدی استان و کشور مطرح است.
وی میافزاید: این واحد صنعتی در پی واگذاری ۲۸درصد از سهم دولت به بخش خصوصی با چالشهای مدیریتی جدی مواجه شد تا جایی که با تجمعات کارگران و اختلال در تولید، این واحد صنعتی تا آستانه تعطیلی پیش رفت.
قاضی القضات شهر ادامه میدهد: مشکل اصلی بر سر اقدامات مالک جدید سهام شرکت بوده که در نهایت موضوع در جلسه شورای اداری همزمان با سفر رییس محترم قوه قضائیه به استان مطرح شد و دستوراتی نیز در این زمینه صادر شد.
وی میافزاید: متعاقبا با تشکیل پرونده کیفری در خصوص شخصی که سهام دولت به وی منتقل شده بود، تحقیقات مقدماتی در دادسرای زنجان در این خصوص انجام و به لحاظ وقوع جرم در حوزه قضائی تهران پرونده به مرجع صالح ارسال شد که در نهایت به بازداشت شخص مذکر منجر شد و در نهایت خلع ید نام برده از سهام واگذار شده به وی به دلیل ایرادات قانونی، منجر به باز گشت آرامش به شرکت شد.
کارخانه ایران ترانسفو لنگری مطمئن برای صنعت برق کشور
کارخانه ایران ترانسفو لنگری مطمئن برای صنایع برقی کشور محسوب میشود این شرکت با بیش از ۵هزار نیروی کار و ۴۰هزار مگاوُلتآمپر ظرفیت تولید در سال، حدود ۸۵درصد نیاز صنعت برق و سایر صنایع کشور به انواع ترانسفورماتورهای توزیع، فوق توزیع و قدرت و نیز انواع راکتور و پست برق را تامین میکند.
ایران ترانسفو حدود ۸۵ درصد نیاز صنعت برق و سایر صنایع کشور به انواع ترانسفورماتورهای توزیع، فوق توزیع و قدرت و نیز انواع راکتور و پست برق را تامین میکند
حالا پس از وارد شدن قوه قضاییه به پرونده ایران ترانسفو مسیرهای توسعه و رونق جهش تولید در شرکت ایران ترانسفو با همت نیروهای نخبه، کارگران پرتلاش و مدیران دلسوز این شرکت به سرعت در حال پیمودن است.
پس از رفع مشکل این غول آهنی زنجان، علاوه بر سیر مسیرهای جهش تولید در این کارخانه مقدمات جذب ۳۰۰نیروی تازه نفس هم در این کارخانه فراهم شد.
با انجام هماهنگیهای لازم راهی این کارخانه میشویم کارخانهای بزرگ در شرق زنجان.
از ورودی کارخانه که میگذری میتوانی به عینه ببینی گامهای فولادین کارگران پر امیدتر از همیشه به سوی جهش تولید طی میشود.
نواختن سمفونی کار و تلاش در کارخانه ایران ترانسفو
به سمت سالنهای بزرگ تولید ترانس میروم کارگران سخت مشغول کارند آن هم با رعایت تمام دستورالعملهای بهداشتی.
ضرب آهنگ این کارخانه با پشت سر گذاشتن روزهای سخت از جنس تولید است و تکاپوی کارگرانش از نوع غیرت ایرانی.
خانم جوانی که متوجه حضور ما میشود میگوید: چند ماهی هست در این کارخانه مشغول به کار شدم خیلی خوشحالم که توانستم در آزمون ویژه این کارخانه موفق شوم حالا با تمام قوا و علاقه فراوان سعی میکنم کاری که به من سپرده شده را بنحو احسن انجام دهم.
به سراغ یکی دیگر از کارگران میروم آنقدر سخت مشغول کار است که متوجه حضور ما نمیشود صدایش میزنم آن هم با یک خدا قوت؛ نگاهی به سوی ما میکند: میگوید با کمک خدا دست به دست هم دادیم وبا همدلی همکاران نگذاشتیم روند تولید برای لحظهای در این کارخانه متوقف شود.
در گوشهای از کارخانه جمعی از نیروهای جوانی را میبینم که در حال استراحت بودند البته با رعایت فاصله اجتماعی و دستورالعملهای بهداشتی.
به سراغشان میروم از آنها درباره اوضاع کار و کارخانه میپرسم برق چشمانشان گواه رضایت از شغلشان را دارد.
میگویند از نیروهایی هستند که چند ماهی بیشتر نیست که وارد این مجموعه شدند، ولی در طول این مدت سعی کرده اند آموزشهای لازم را از افراد با تجربه کسب کنند تا همچنان روند پیشرفت را ادامه دهند.
با علی آقا یکی از نیروهای قدیمی هم کلام میشوم، میگوید بیشتر از چند ماه به بازنشستگیش نمانده و ادامه میدهد خدا روشکر با وجود همه مشکلات قطار تولید و پیشرفت این کارخانه متوقف نشده است و همچنان با قوت به مسیر توسعه خود ادامه میدهدالان هم این عرصه را به نیروهای جدید واگذار میکنیم جوانانی که تازه با ما همکار شدند با انگیزه و علاقمند وظایف محوله را انجام میدهند.
ساخت ترانسفورماتورهای هوشمند (نسل جدید ترانسهای برق)
رضایی مدیر نگهداری و تعمیرات شرکت ایران ترانسفو هم نوید روزهای پُررونق تولید را میدهد او میگوید: امسال در راستای افزایش تولید ۴میلیون دلار صرف خرید دستگاهها شده که با افزودن این ماشین آلات به خط تولید که شامل دستگاههای برش طولی و برش هسته فرم ورق هسته میباشد بیش از ۵۰درصد تولید ورق هسته افزایش مییابد و در نتیجه افزایش تولید ترانس خواهد شد.
بیگدلی مدیرعامل موسسه تحقیقات ترانسفور ماتور ایران هم از همکاری این کارخانه با شرکتهای دانش بنیان در جهت تحقق شعار سال میگوید.
همکاری شرکت ایران ترانسفو با شرکتهای دانش بنیان در جهت تحقق شعار سال
او میافزاید:شرکت ایران ترانسفو چند سالی است که هوشمندسازی ترانسفور ماتورهای توزیع و در گام بعدی ترانسهای قدرت را در دستور کار خود دارد و در این راستا با شرکتهای دانش بنیان همکاری تنگاتنگی دارد.
او با اشاره به مزیت ترانسهای هوشمند میگوید:
ترانسفورماتورهای هوشمند در هر لحظه وضعیت کیفی دستگاه را ارسال میکنند و ما با سرویسهای مانیتورینگ از وضعیت لحظهای ترانس مطلع میشویم و گزارش لحظهای مشکلات و رفتار ترانس مشاهده و در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام میشود.
ساخت بزرگترین ترانسفورماتور کشور در زنجان
مقدمی مدیر مهندسی و طراحی و ساخت شرکت ایران ترانسفو زنجان هم بر این باور است گامهای خوبی در جهت تولید ترانسهای با قدرت بالا در این کارخانه برداشته شده است و همزمان با سال جهش تولید ساخت این نوع ترانسها در خط تولید این شرکت قرار گرفته است.
او ادامه میدهد: ساخت این گونه ترانسها دارای پیچیدگی و جزئیات فنی بسیاربالایی است و از صفر تا صد این دستگاهها بدست توانمند مهندسین و نیروهای نخبه این مجموعه انجام میشود.
او با اشاره به ساخت ترانسی با قدرت ۴۰۰آمپر برای نیروگاه پاسارگاد میگوید: این ترانس بزرگترین ترانسفورماتور ساخته شده در کشور
محسوب میشود.
مقدمی میافزاید: با ساخت این ترانسها در داخل کشور میلیونها دلار صرفه جویی ارزی حاصل میشود.
ایران ترانسفو تامین کننده ۸۵درصد از نیاز صنعت برق کشور
مدیرعامل شرکت ایران ترانسفو گفت: گروه صنعتی ایران ترانسفو با تقدیر از ورود قاطع و ارزشمند رییس قوه قضاییه و پیگیریهای دادگستری استان در جهت حل مشکل این شرکت میگوید:
امروز با حل مشکل شرکت ما در مسیر افزایش خط تولید شرکت هستیم که حمایتهای جدی قوه قضاییه امید، انگیزه و تلاش مضاعف را در میان اعضای هیئت مدیره و کارگران افزایش داده است.
ظهیری میافزاید: علی رغم چالشهایی که تحریمها و کرونا چه در داخل و چه در خارج از کشور بوجود آورده در شرایط کاری خوبی بسر میبریم واز جهت تامین مواد اولیه با مشکل خاصی روبه رو نیستیم.
وی ادامه میدهد: امسال حتی با توجه به شرایط خاص کشور بر اساس آخرین پایشهای صورت گرفته در بحث تولید و فروش جلوتر از برنامه ریزیها هستیم.
محصولات تولیدی ایران ترانسفو رقیبی قدر برای محصولات اروپایی
مدیرعامل شرکت ایران ترانسفو میگوید: سال گذشته شرکت در حوزه صادرات نیز بسیار موفق عمل کرده، ولی امسال در ابتدای سال با یکسری محدودیتهای حمل و نقل و بسته شدن مرزهای صادراتی مواجه بودیم که الحمدالله این محدودیتها برداشته شده و امیدواریم که بدون وقفه در آمد و بودجه صادرات محقق شود.
ظهیری میگوید: هم اکنون بسیاری از سفارشات، تولید و آماده صادرات هستند و در حال حاضر ۴کشور بصورت فعال بازار صادراتی ما هستند و مذاکره با ۳ کشور دیگر ادامه دارد.
وی میافزاید:
محصولات تولید شده این کارخانه از جهت کیفی و قیمتی توان رقابت با شرکتهای بزرگ اروپایی را دارند ودر یکی از کشورهای هدف صادرات در مناقصهای برنده شدیم که رقبایمان بیشتر از کشورهای اروپایی بودند و جالب این است که ما هم از جهت شاخصهای کیفی رتبه بسیار خوب کسب کردیم و هم از جهت قیمتی که منجر به حدود۵ / ۱۳میلیون یورو قرارداد شد.
جذب ۳۰۰نیروی تازه نفس از طریق آزمون ظهیری در ادامه میافزاید: با توجه به آمار کم نظیر فروش مرداد ماه امسال، آمار بالای تولید و شرایط خوب تامین مواد اولیه، این شرکت برای تداوم این آمارها و نیز تحقق شعار سال(جهش تولید) اقدام به جذب ۳۰۰نفر از طریق آزمون برای تکمیل نیروی انسانی خود کرد.
وی میگوید:
دستیابی به ساخت راکتور برای اولین بار در منطقه با استفاده از دانش کاملا بومی و با نوید بازار صادراتی مناسب و رفع نیاز داخلی کشور، تولید روغن ترانسفو ماتور بعد از نیم قرن با صرفه جویی ۱۵میلیون یورو ارز در سال، دانش تولید مقرهای سیلیکونی با همکاری شرکتهای دانش بنیان در جهت رفع اختلات شبکههای برق رسانی در استانهای رطوبتی کشور از جمله موفقیتهای بزرگ این شرکت است.
تولید روغن ترانسفو ماتور بعد از نیم قرن با صرفه جویی ۱۵ میلیون یورو ارز در سال از موفقیت های بزرگ شرکت ایران ترانسفو است
طرحهای توسعهای با قوت در حال اجراست
مدیرعامل شرکت ایران ترانسفو ادامه میدهد:
طرحهای توسعهای شرکت همچنان با قوت فرایند اجرایی آنها در حال انجام است و ماشین الات خط برش طولی و عرضی ورق هسته که بسیار خط پیشرفته و بروز است در حال نصب و راه اندازی است.
او میگوید: خط رنگ مکانیزه شرکت زنگان نیز آماده بهره برداری است و کلیه ماشین آلات خط رنگ هم خریداری و آماده استقرار در کارخانه زنگان است.
ظهیری با بیان اینکه این کارخانه اواخر امسال در زنجان به بهره برداری میرسد میافزاید: امیدواریم با بهره برداری از این کارخانه بروز و مجهز زمینه اشتغال ۱۰۰نفر فراهم شود.
پای خصوصی سازی بر گلوی غولهای اقتصادی
نمایی از خصوصی سازی در کشور نشان داد که خصوصی سازی که قرار بود محرک اقتصادی کشور شود حتی نتوانست مرهمی بر زخم های آن شود، چون در واگذاریها نه اهلیت مورد توجه قرار گرفت و نه توان.
قربانیان خصوصی سازی در کشور یکی دو تا نیستند، و ایران ترانسفو تنها شرکت بزرگی نیست که میرفت قربانی غفلت و بی توجهی سازمان خصوصی سازی کشور شود؛ که اگر به خوبی مشکلات این شرکت مدیریت نمیشد چه بسا امروز شاهد افزایش ۱۰۰درصدی تولید این شرکت و رشد ۳۰۰درصدی صادرات آن با وجود تحریمها و اشتغال حدود ۵هزار نفر در شرکت مذکور، نبودیم.
اما یک ورود به موقع نفسهای به شمار افتاده را دوباره چاق کرد.
گفتههای ظهیری حکایت از حال خوب این کارخانه پس از پشت سر گذاشتن مشکلاتی که درزیر سایه غفلت و بی توجهی برای این شرکت بوجود آمده بود داشت حالا به همت قوه قضاییه بارقههای امیدبا ر دیگر در دل کارگران و مدیران این کارخانه دمیده شده و این غول فولادین همچنان با قوت تمام نه تنها در کشور بلکه در خاورمیانه میدرخشد.
حمایتهای دستگاه قضای از چرخه تولید فضای اقتصاد کشور را برای تولیدکنندگان امنتر میکند که این یعنی همان فراهم آمدن زمینه جهش تولید.
*نویسنده زهرا نصیری