به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک از مسکو، متخصصان بیماریهای همه گیر در آفریقای جنوبی، گونه تازهای از ویروس کرونا پیدا کرده اند که ممکن است موجب بوجود آمدن موج دوم شیوع این بیماری در کشور شود هر چند تغییرات در رفتار انتقال آن هنوز ثابت نشده است.
زولی مخیز وزیر بهداشت آفریقای جنوبی گفت تغییری در تصویر همه گیری بالینی وجود دارد که در آن بیماران جوان بیشتری به بیماری شدید مبتلا میشوند. موج دوم که ما اکنون با آن روبرو هستیم به سبب وجود این گونه از ویروس کرونا است.»
سلیم عبدالکریم کمیته مشاور وزیران آفریقای جنوبی در امور ویروس کرونا گفت: «این نوع از ویروس کرونا که ۵۰۱ از نوع v۲ نام دارد، احتمالا موجب افزایش انتقال ویروس میشود، ولی هنوز مشخص نیست آیا این ویروس جدید موجب افزایش میزان مرگ و میرها شده باشد.»
وی افزود: «هنوز در این مرحله خیلی زود است صحبت کنیم و اطلاعات اولیه نشان میدهند ویروسی که اکنون در موج دوم غالب شده است، نسبت به موج اول سریعتر گسترش مییابد. مشخص نیست آیا در موج دوم افراد کمتر یا بیشتری جان خود را از دست میدهند. به عبارت دیگر شدت وخامت اوضاع هنوز کاملاً مشخص نیست. ما پیش بینی میکنیم با ویروسی با شدت کمتر روبرو باشیم، ولی در این برهه شواهد روشنی در اختیار نداریم.»
گونههای جدید سارس- کووید ۲ که همان ویروسی است که موجب کووید ۱۹ میشود، در سراسر جهان کشف شده است. مطالعات نشان میدهد جهش این ویروس در شیوع اولیه آن در شهر ووهان چین آن را مسریتر کرده و موجب گسترش آن در سراسر جهان شده است.
همانطور که قبلا گزارش شده بود، آفریقای جنوبی همراه با شش کشور اروپایی، جزایرفارو و آمریکا، ویروس کروناي مربوط به راسوها را گزارش کرده اند. این وضعیت، انتقال ویروس را از راسوها به انسان تایید میکند.
آفریقای جنوبی بیشترین موارد ابتلای افراد به ویروس کرونا در قاره آفريقا را دارد. ۹۰۰ هزار نفر در آفریقای جنوبی به کرونا مبتلا شده و دستکم ۲۴ هزار و ۲۸۵ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.