بسته سلامت ؛
مایکروویو برای پخت مرغ کامل مناسب نیست
دستگاه مایکروویو محیط مناسبی برای پخت مرغ کامل و قطعات بزرگ گوشت فراهم نمیکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: امواج تولید شده در دستگاه مایکروویو نوعی تابش الکترومغناطیسی است که باعث لرزش مولکولهای آب در غذا شده و این ارتعاشات در ماده غذایی گرما تولید میکند.
مینا زارعی افزود: این امواج از شیشه، کاغذ، پلاستیک و مواد مشابه عبور کرده و جذب غذا میشوند. در واقع مایکروویو نوعی تابش غیر یونیزه است و خطرات مشابه پرتوی ایکس یا انواع دیگر تشعشعات یونیزه را ندارد.
وی تصریح کرد: تشعشعات یونیزه پرتوهای پرانرژی هستند که میتوانند باعث ایجاد تغییر در سلولهای بدن انسان شوند؛ بنابراین لازم است پیش از استفاده از دستگاههای مایکروویو، دستورالعمل دستگاه به دقت مطالعه شود تا از قدرت مایکروویو، دمای مناسب پخت و دستورالعمل دستگاه مطلع شد.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: تنها از ظروف، در بسته بندیهایی استفاده شود که مخصوص مایکروویو هستند. قبل از گرم کردن، مواد غذایی را از هر بسته بندی که برای مایکروویو مناسب نیست، مانند سینیهای فومی یا برخی از ظروف پلاستیکی خارج شود. این نوع بسته بندیها میتوانند ذوب شده یا تغییر شکل دهند و به طور بالقوه میتوانند در حرارتهای بالا، مواد غذایی را به ترکیبات شیمیایی مضر آلوده کنند.
ماده غذایی موردنظر را در ظرف مخصوص گذاشته و روی آن را با در مخصوص مایکروویو بپوشانیم، این عمل موجب حرارت دیدن کامل و یکنواخت ماده غذایی میشود. در این حالت شکاف کوچکی را در بالای ظرف باز بگذاریم تا بخار ایجاد شده خارج شود.
مواد غذایی را در حجم کم در داخل دستگاه قرار دهیم تا در حین فرآیند پخت و یا گرم کردن از حرارت دادن بیش از حد ماده غذایی پرهیز شود. در حین عمل پخت، غذا را چندین بار جابجا کرده و یا هم بزنیم تا از حرارت دیدن تمام نقاط ماده غذایی اطمینان حاصل شود.
هنگام گرم کردن ماده غذایی اطمینان یابیم که نقطه مرکز ماده غذایی به دمای ۷۴ درجه سانتیگراد برسد. (می توانیم برای اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه چند مدت یک بار از دماسنج دیجیتال استفاده کنیم و دمای مرکز ماده غذایی را بررسی کنیم).
زارعی اظهارداشت: مواد غذایی را بیش از یک بار گرم نکنید و بکوشیم مقدار موردنیاز ماده غذایی را داخل مایکرویو قرار داده و مابقی را در یخچال نگهداری کنیم.
دستگاه مایکروویو برای پخت مرغ کامل و پرشده مناسب نیست، چرا که به دلیل سایز بزرگ و چگالی بالا، این دستگاه محیط مناسبی برای پخت مرغ کامل و قطعات بزرگ گوشت فراهم نمیکند. همچنین در صورت پخت قطعات کوچکتر گوشت، لازم است استخوان را قبل از پخت از گوشت جدا کنیم. برای پخت گوشت، مرغ و غذاهای دریایی بهتر است از قدرت ۵۰ درصد استفاده شود تا امکان پخت طولانی برای اطمینان از پخت کامل را فراهم کند.
وی تصریح کرد: برای نیم پز کردن گوشت از مایکروویو استفاده نشود. بهتر است گوشت را با مایکروویو یخ زادیی کرده و سپس با روشهای دیگر مانند آون، گریل و یا فر اجاق گاز عمل پخت انجام شود.