به منظور افزایش نفوذ نظامی در آفریقا
روسیه در سودان پایگاه نظامی ایجاد می کند
روسیه در چارچوب تلاش برای گسترش حضور نظامی در خاورمیانه و شمال آفریقا، بر سر ایجاد یک پایگاه دریایی در سودان با خارطوم به توافق رسید.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، پایگاه اینترنتی نشریه فارن پالسی در گزارشی نوشت روسیه در چارچوب تلاش برای گسترش حضور نظامی خود در خاورمیانه و شمال آفریقا، بر سر ایجاد یک پایگاه دریایی در سودان با این کشور توافقنامهای منعقد کرده است.
این توافق که در ۸ دسامبر علنی شد، به روسیه اجازه میدهد تا چهار فروند کشتی و حداکثر ۳۰۰ نفر پرسنل را در قالب توافق ۲۵ ساله در بندر سودان در دریای سرخ مستقر کند. این اولین پایگاه دریایی روسیه در آفریقا خواهد بود.
این پایگاه به عنوان مرکز پشتیبانی تدارکات و محل تعمیر و تأمین مجدد مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این معامله همچنین به مسکو این حق را میدهد تا از فرودگاههای سودان برای حمل "سلاح، مهمات و تجهیزات" مورد نیاز برای پشتیبانی از این پایگاه استفاده کند.
بندر سودان به طور قابل توجهی کوچکتر از پایگاه روسیه در طرطوس سوریه - تنها تأسیسات دریایی مسکو در خارج از اتحاد جماهیر شوروی سابق است –، اما پایگاه دریایی به روسیه جایگاهی استراتژیک در امتداد دریای سرخ خواهد داد. چین اولین پایگاه نظامی خود در خارج از کشور را در جیبوتی در دهانه دریای سرخ تأسیس کرد. (تنها پایگاه نظامی دائمی آمریکا در این قاره نیز در جیبوتی واقع است).
در برهههای مختلف جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی در یمن جنوبی، سومالی و اتیوپی پایگاه داشت -، اما پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی این پایگاهها از دست رفتند.
مقامات روسی پیش از این احتمال ایجاد جایگاه نظامی در جیبوتی و اریتره را بررسی کرده بودند، اگرچه این مذاکرات با پیشرفتی همراه نبوده است.
عمر البشیر، رئیس جمهور پیشین سودان، در دیدار سال ۲۰۱۷ با سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه، احتمال میزبانی پایگاه روسی در این کشور را مطرح کرد. پس از برکناری بشیر در سال ۲۰۱۹، مذاکرات با رئیس شورای نظامی انتقالی سودان ادامه یافت. مسکو و خارطوم از مدتها قبل از روابط نزدیک برخوردار بوده اند و روسیه عمدهترین تامین کننده سلاح برای این کشور به شمار میرود.