به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، مصطفی شاهحسینی افزود: دامداران باید هویت گذاری دامهای خود را جدی بگیرند و برای اجرای این طرح مهم اقدام کنند.
وی افزود: در زمینه دام سبک و سنگین شامل
دام صنعتی، نیمهصنعتی و عشایری نیز در آیندهای نزدیک با طرح هویت گذاری دام و پلاک دار شدن همه دامها تخصیص نهاده به انجام میشود.
وی گفت: همانطور که در بخش طیور گوشتی، تخمگذار، مادر گوشتی و اجداد بهصورت سیستمی و اتوماتیک و از طریق لینک شدن با سامانه «
سماصط» بر اساس جوجه ریزی تعیین سهمیه و نهاده موردنیاز تخصیص ، توزیع و مستقیماً به بهرهبردار تحویل میشود، برای دام نیز همین شیوه اجرا میشود.
هویت گذاری ضامن امنیت دام... این طرح علاوه بر بالا بردن امنیت دام و جلوگیری از سرقت و کاهش قاچاق دام و اختصاص سهمیه نهاده به بهرهبرداران به برنامهریزی برای تولید نیز کمک میکند.
شاهحسینی افزود: در طرح هویت گذاری دام، یک پلاک با
شماره ۱۵ رقمی به هر دام اختصاص مییابد و بر روی
گوش دام نصب میشود که در واقع
پلاک ملی دام محسوب میشود.
شاهحسینی با بیان اینکه در حال حاضر طرح هویت گذاری دام در استان سمنان در حال انجام است افزود: استان از نظر تعداد و نسبت به جمعیت دام در اجرای طرح هویت گذاری دام جزو استانهای
برتر کشور است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: دامداران استان سمنان برای
هویت گذاری دامهای خود میتوانند به شرکتهای تعاونی دامداران، نمایندگی صندوق بیمه محصولات کشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی شهرستان خود مراجعه و نسبت به هویت گذاری و
پلاک گذاری دامهای خود اقدام کنند.