خواص جادویی هل برای سلامتی
هل از خواص و فواید باورنکردنی برخوردار است و در درمان بیماری ها بسیار موثر است .
این گیاه شگفت انگیز برای درمان بیماری های دندان و عفونت های دستگاه ادراری مانند بیماری های مثانه، نفریت و گونوره مفید است.
هل داراي خواص تقویت قوای جنسی بوده و همچنين براي درمان ناتوانی جنسی، اختلال نعوظ و انزال زودرس استفاده می شود.
هل چیست؟
هل ادویه ای است که در هند، نپال و بوتان تولید شده است.
امروزه در اکثر مناطق گرمسیری آسیا، از جمله هند، چین، بوتان، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن، در دسترس است اما نزدیک به 80 درصد کل هل در دنیا در کشور هند تولید می شود .
هل را به عنوان ملکه ادویه ها و در لیست گرانترین ادویه ها در جایگاه سوم قرار دارد (رتبه اول زعفران و دوم وانیل است ).
درخت آن به صورت وحشی و پرورشی در مناطق کوهستانی و در سایه کوه ها یا درختان دیگر می روید.
ارتفاع درخت بین ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر است ، برگ های آن برگ های نوک تیز با گل های ریز سفید می باشد.
انواع آن شامل هل سفید و هل سیاه و هل سبز و هل رسمی است .
که طبیعت همه آن ها گرم و خشک و نوع سبز ان تند و معطر بوده و از دو نوع دیگر مرغوب تر است.
دانه های هل بویی قوی و طعمی مطبوع دارد از مغز و پوستش برای درمان و معطر ساختن غذاها و پختن شیرینی استفاده می شود.
دانشمندان معتقدند که مهد هل مناطق گرمسیری و مرطوب در هند است .
هل متعلق به خانواده Zingiberaceae است و نام علمی آن Elettaria cardamomum است.
در هند، هل به طور سنتی به عنوان گیاه طبی شناخته شد و یکی از دارو های معروف در طب آیوریدا (علم پزشکی هندی و شیوه زندگی) و طب سنتی چینی بود.
هندیان اعتقاد دارند که هل برای عفونت دندانها و لثه ، مشکلات گلو، احتقان ریه ها، سل ریوی، التهاب پلک ها، اختلالات دستگاه گوارش، کلیه های تخریب شده و سنگ های صفراوی، به عنوان درمان ضد باکتری برای سم و زهر استفاده می شود .
ارزش غذایی هل
طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده و پایگاه داده های ملی تغذیه برای مرجع استاندارد، 100 گرم
هل حاوی
300 کیلو کالری انرژی ، کربوهیدرات (68 گرم)، پروتئین (11 گرم)، فیبر رژیمی (28 گرم) و بدون کلسترول می باشد.
هل غنی از ویتامین ها و مواد مغذی مختلف نیز بوده که می توان به موارد زیر اشاره کرد
نیاسین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی است.
فواید هل از لحاظ سلامتی
هل یک ادویه ایده آل با فواید بسیار است.
بیشترین فواید آن در زیر آورده شده.
- از سرطان کولورکتال (کولون و راست روده ) جلوگیری می کند
سرطان، به ویژه سرطان کولورکتال، یکی از علل اصلی مرگ در سراسر جهان است.
هزینه افزایش درمان متعارف سرطان و عوارض جانبی پس از آن، پژوهشگران را تشویق به یافتن دارو های مفید برای سرطان می کند.
مطالعات انجام شده توسط Sengupta و همکاران. در موسسه ملی سرطان در کلکته نشان داده شده است که هل در درمان سرطان کولورکتال تا 48٪ تاثیر مثبت داشته است.
مطالعات نشان داده که مصرف هل منجر به ضربان قلب پایین و کنترل ضربان قلب همچنین باعث کنترل فشار خون بالا می شود. مواد مغذی موجود در آن می توانند موجب افزایش چربی ها در بدن شود.
در آزمایشات انجام شده در بخش فارماکولوژی و سم شناسی در پون، هند ، آنزیم های هل به موش هایی که رژیم غذایی پرچربی داشتند تزریق شد . در این آزمایش مشخص شد که هل تأثیری در میزان کلسترول داشته و به کنترل آن ها کمک زیادی کرد.
هل دارای خواص ضد افسردگی است.
روغن اسانس آن یکی از روغن های عمده ای است که در آروماتراپی استفاده می شود.
این می تواند نه تنها برای افسردگی بلکه به عنوان درمان برای بیماری های مختلف دیگری از اختلالات معده تا بیماری های ریوی استفاده شود.
- از بیماریهای دستگاه گوارش جلوگیری می کند
هل از قدیم به عنوان راه حلی برای اختلالات دستگاه گوارش مورد استفاده قرار گرفته است.
عصاره متانول كارداموم به كنترل اختلالات دستگاه گوارش مانند اسيديته، گرفتگي و گرفتگي معده كمك مي كند.
یک مطالعه انجام شده در دهلی نو، هندوستان نشان می دهد که روغن های فرار استخراج شده از هل اثرات مثبتی بر اختلالات گوارشی دارند.
هزاران سال است که خواصیت ضد عفونی کنندگی هل کشف شده است و در طب سنتی ریشه ای دیرینه دارد .
البته علم نوین نیز خواص ضد میکروبی هل را تایید می کند.
آزمایشات بر روی عصاره ی آن انجام شد. مشاهده شد که روغن هل قادر به مهار رشد و گسترش برخی از میکروب های بسیار خطرناک است که به طور مرتب باعث مسمومیت غذایی می شود.
خواص ضد اسپاسم و ضد التهابی
با توجه به آیورودا(طب سنتی هند)، هل برای درد عضلات و مفاصل مفید است.
اسپاسم عضلانی اغلب توسط افراد مسن گزارش می شود.
انقباض ناگهانی عضلات باعث این اسپاسم ها می شود.
هنگامی که عضلات می گیرند، می توانند موجب درد ناگهانی شود.
محققان تحقیقاتی بر روی حیوانات انجام داده و نتیجه گرفتند که می توان آن را به عنوان یک کنترل کننده برای اسپاسم عضلانی استفاده کرد.
شواهد تجربی اخیر نشان می دهد که هل دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانزا نیز می باشد.
هل در طب سنتی هندی و طب سنتی چینی برای مقابله با مشکلات دندان برای قرن ها استفاده می شده و پس از اختراع آنتی بیوتیک ها، مشخص شد که این آنتی بیوتیک ها دارای عوارضی هستند مانند از بین بردن باکتری های مفید روده هستند در حالی که هل برای بیماری های عفونی بسیار ایده آل است، زیرا تنها میکروب های عفونی را مهار می کنند، نه باکتری های مفید را .
مطالعات جدید نیز خواص ضد میکروبی هل را تایید می کند.
هل همچنین می تواند به عنوان راه حل برای آسم و سایر مسائل تنفسی مورد استفاده قرار گیرد.
یک مطالعه نشان داده است که عصاره های خام هل در بازکردن لوله های بادکنکی ریه ها بسیار موثر است.
همچنین در ایجاد آرامش در بافتهای فکری موثر بودند.
سم زدایی
فرآیندهای متابولیک در بدن ما ، سموم و رادیکال های آزادی ایجاد می کنند که باید از بین بروند.
در غیر این صورت، این سموم انباشته می تواند باعث بیماری های متعددی از جمله سرطان و پیری زودرس شود.
علم ثابت کرده است که هل می تواند به عنوان یک عامل سم زدایی عمل کند.
روغنهای ضروری و بیوشیمیایی موجود در هل اثرات ضد سمی دارند.
یک مطالعه انجام شده نشان می دهد که مصرف هل در برابر سلولهای سرطانی موثر است.
در درمان های سنتی مانند آروماتراپی، هل برای درمان علائم آسم و برونشیت به وسیله بهبود گردش خون مورد استفاده قرار می گرفت.
روغن اسانس استخراج شده از هل در گروه هایی از افراد مبتلا به استرس مورد آزمایش قرار گرفته و نشان که هل باعث بهبود گردش خون در بدن می شود. این تحقیق در دانشگاه نیوته در منگالور، هند انجام شد.
تهوع، گلو درد، و استفراغ را درمان می کند
در طب سنتی، هل به عنوان یک درمان برای حالت تهوع مورد استفاده قرار گرفته است و برای آرام کردن احساس تهوع و استفراغ مفید است.
این عمل به عنوان یک درمان خوب برای گلو درد می باشد .
هل و دارچین هر دو می تواند در آب جوشانده شود و هر روز صبح برای درمان گلو درد دردناک مصرف شود.
خواص دیگر
- خصوصیات تقویت کننده جنسی
از آنجایی که هل دارای عطر شیرین و خوش بویی است، در طب سنتی برای ناتوانی جنسی و انزال زودرس استفاده می شده است.
- درمان اختلالات ادراری
- در طب سنتی از هل برای درمان عفونت های ادراری مورد استفاده قرار می گرفت.
- سکسکه کسکه می تواند بسیار آزار دهنده باشد، خصوصا برای کودکان.
- برای رفع آن راه های فراوانی وجود دارد که یکی از محبوب ترین آن ها، هل است .
- چند قاشق چای خوری را بشویید و آنها را در آب جوش کنید. با نوشیدن این آب می توانید از سکته ها خلاص شوید.
- خوشبو کننده دهان
برای خوشبو کردن دهان می توان چند دانه هل را جوید.
طرز تهیه چای هل برای بهره مندی از خواص آن
مواد لازم:
- 1 قاشق غذاخوری از زنجبیل
- 1/2 قاشق چای خوری هل زمینی
- 1/8 قاشق چای خوری از گل میخک و فلفل سیاه
- 1 چوب دارچین
- 1/2 فنجان آب
- 2 کیسه چای سیاه
- 2.1/2 فنجان شیر کم چرب
2 قاشق غذاخوری عسل
- 2 قاشق غذاخوری پوست پرتقال، برای ظاهرش
دستورالعمل:
در یک کاسه کوچک، زنجبیل، هل، گل میخک و فلفل سیاه را ترکیب کنید.
یک کاسه را با آب پر کنید و آن را بجوشانید و کیسه های چای و دارچین را در آب قرار دهید. مخلوط ها را باهم مخلوط کنید و بجوشانید.
حدود 5 دقیقه اجازه دهید بماند و بعد کیسه های چای و دارچین را بردارید.
شیر و عسل را اضافه کنید.
باز گرم کنید و بجوشانید تا چای به اندازه کافی گرم شود.
چای را در لیوان بریزید و پوست پرتقال را اضافه کنید.