پخش زنده
امروز: -
دره نگاران در روستای ناهوک سراوان یکی از بزرگ ترین نگارخانه های سنگی در ایران است / نقوش اين سنگ نگاره ها به ادوار مختلف زندگي بشر و حدود 10هزار سال قبل تعلق دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، جلالزایی مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت : وجود نخلستانهای بسیار زیبا و سرسبز و بیش از ۵۰ سنگ نگاره شناسایی شدهٔ باستانی در شهرستان سراوان باعث شده است که این شهرستان، لقب سرزمین نخل و نگاره را به خود اختصاص دهد.
وی مهمترین و بیشترین محل قرارگیری سنگ نگارهها در محدوده این شهرستان را کوه مهرگان، دره کندیک، دره شیر و پلنگان، دره درو، دره هلی، کوه تونان در سیب و سوران و نقاشیهای صخرهای پیرگوران و همچنین شامل روستای ناهوک، سنگ نگارههای سر دشت ناهوک، دره نگاران و گشت بیان کرد.
به گفته جلالزایی مهمترین این سنگ نگارهها که بر روی کوههای منطقه سردشت دردرهای بنام دره نگاران در محدوده روستای ناهوک واقع شدهاست و بر اساس بررسیهای تاریخی و کارشناسیهای باستانشناسی در دره شکار مربوط به 10 هزار سال پیش است.
وی بیان داشت:در مجموع سنگ نگاره ها، نماد ومعرف زندگي قديم بشر هستند .
به نقل از مدیر کل میراث فرهنگی ، ۴۲۰ اثر تاریخی در سراوان وجود دارد.
مهمترین محصول این شهرستان با توجه به موقعیت آب و هوایی آن، محصول استراتژیک خرما است.
سراوان با دارا بودن نخلستانهای عظیم به عنوان قطب تولید خرما و در نوع خود بهترین خرمای مضافتی ایران را داراست.
به گفته جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان : ۶۰ نوع مختلف خرما در این شهرستان کشت میشود که در نوع خود بینظیر است.
دیگر محصولات از قبیل گندم، و جو، انار، انگور، برنج، پرتقال، لیمو، گوجه نیز در سراوان کشت میشودو ظرفیت کشت و تنوع محصولات گلخانهای در حال افزایش است.
شهرستان سراوان درجنوب سیستان و بلوچستان داراي آثار تاريخي فراواني است كه تعدادي از اين آثار را سنگ نگاره ها تشكيل مي دهد كه در مناطق مختلف سراوان به صورت پراكنده وجود دارد.
امروزه کارشناسان باستان شناسی و گردشگری از سنگ نگارهها به عنوان «اکو موزه» یا موزههای طبیعی یاد میکنند و به همین دلیل مورد توجه بسیار گردشگران و محققان قرار گرفتهاند، چرا که گردشگران برای دیدن سنگ نگاره هم به طبیعتگردی دست میزنند و هم از آثار تاریخی و باستانی بازدید میکنند.
تا کنون کمتر از ۱۰ درصد این تعداد سنگ نگارههای ایران به ثبت ملی رسیده است و حتی از آن دستهای که به ثبت ملی رسیدهاند نیز کمتری مراقبت و محافظتی صورت نمیگیرد.
این اثر در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۸۵۰۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.