پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن باشگاه داران تهران: باشگاههای ورزشی بدترین روزهای خود را پشت سر میگذارند.
کاوه صدقی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اخبار ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، گفت: باشگاههای ورزشی بدترین روزهای خود را پشت سر میگذارند، روزی نیست شاهد جمع آوری اماکن ورزشی که با هزینههای هنگفت تاسیس شدند، نباشیم.
وی افزود: هیچکس نمیدانست این ویروس تا چه زمانی وجود خواهد داشت و به مرور در حال از پا درآوردن باشگاه هاست، به خصوص کسانی که روی درآمدِ مجموعههایشان حساب و کتاب کرده بودند و برای سرمایه گذاری که انجام داده بودند تعهداتی داشتند.
رئیس انجمن باشگاه داران تهران گفت: هم اکنون مجوز بازگشایی باشگاهها را ستاد ملی مبارزه با کرونا صادر کرده است، اما معلوم نیست که دوباره شرایط چه زمانی تیره و تار و مبهم شود البته هنوز وضعیت بازگشایی استخرهای سرپوشیده و ورزشهای پربرخورد مثل رزمی و کشتی مشخص نیست.
وی ادامه داد: گرفتاری اصلی ما در صنعت باشگاه داری این بود که هیچ متولی نداشتیم تا درد آشنای باشگاه دارها باشد و مسائل را در جلسات مطرح و دنبال کند.
صدقی گفت: سختترین روزهای تاریخ باشگاه داری را طی میکنیم، در ایران مجموعاً بیش از ۳۰ هزار باشگاه داریم که از این تعداد حدود ۵ هزار باشگاه در تهران فعالیت میکنند که ۲۵ درصد صاحبان آن ملک را از دولت اجاره کرده اند.
رئیس انجمن باشگاه داران تهران اظهار داشت: اوایل سال بود که هیئت دولت بخشنامه بخشودگی اجاره بهای اماکن دولتی را در ۶ ماهه اول سال تصویب کرد و بلافاصله معاونت اداری مالی وزارتخانه دستور عملی شدن این مصوبه را صادر کرد، اما متاسفانه این امر اجرا نمیشود.
وی گفت: متاسفانه شرکت توسعه و تجهیز مصوبه را قبول ندارد به همین علت آن را عملیاتی نمیکند و همین امر باعث شده که چکهای مستاجران شرکت توسعه در حال برگشت خوردن است این موضوع در بین باشگاه دارانی که موجر شهرداریها هم هستند، وجود دارد در این شرایط راهکار ما این است که نهادها و شرکتهای وابسته به دولت این دستورالعمل و مصوبه را بدون کم و کاستی اجرا کنند.
رئیس انجمن باشگاه داران تهران افزود: طبق این بخشنامه این امکان به مدیران داده شده است، اما الزامی در اجرای آن وجود ندارد و بهتر است مدیران دولتی برای حمایت باشگاههای ورزشی در اجرای این مجوز تا حدودی دست و دلبازانهتر رفتار کنند و برای حفظ اماکن ورزشی گام موثری را بردارند.
صدقی ادامه داد: اگر اماکنی که موجر دولتی دارند فقط اجاره بهای سال ۹۹ را شامل بخشودگی کنند باشگاه داران میتوانند دوباره سر پا شوند و سال آینده را بتوانند بهتر آغاز کنند.
وی گفت: برای رفع مشکلات باشگاه داران بخش خصوصی ۲ پیشنهاد داریم و پیگیر آن هستیم در وهله نخست باید بگویم که هم اکنون براساس قانون مالیات بر اجاره از موجر ۲۵ درصد مالیات اخذ میشود که رقم قابل توجهی است پیگیر آن هستیم که این امر توسط سازمان امور مالیاتی مورد بخشودگی قرار بگیرد، چون آنها کسب و کاری نداشته اند که از آن درآمد کسب کنند.
رئیس انجمن باشگاه داران تهران افزود: در گام بعدی به دنبال آن هستیم تا وامهایی که در سیستم کارا در نظر گرفته شده برای موجرین بخش خصوصی با رویکرد تسهیل در روند پرداخت وام اتفاق بیفتد.
صدقی گفت: تا حدی برای گرفتن وام پیچیدگی عجیب و غریبی قرار داده شده است که تاکنون ۹۵ درصد همکاران ما موفق به دریافت آن نشده اند.
وی تصریح کرد: در یک بند ساده در "سامانه کارا" اعلام کردند کسانی مشمول دریافت وام میشوند که فروردین و اردیبهشت امسال حقوق و حق بیمه کارکنان خود را پرداخت کرده باشند این در حالی است که باشگاهها بنابه دستور ستاد ملی کرونا در ماههای مذکور تعطیل بودند و اگر بیمه برای کارمندانشان پرداخت میکردند، تخلف کرده بودند.
رئیس انجمن باشگاه داران استان تهران افزود: حدود یک ماه از تاسیس انجمن باشگاه داران پایتخت میگذرد در این مدت برای رفع برخی مشکلات جلسات مختلفی را با مسئولان مربوطه برگزار کردیم در نشستی که با مدیر کل ورزش تهران داشتیم قرار شد آنها هم برای رسیدن به اهداف انجمن اقدام کنند.
صدقی گفت: آمار مدون و دقیقی از تعداد مربیان فعال ورزشی در رشتههای مختلف در دسترس مان نیست، اما با توجه به تعداد باشگاهها میتوان پیش بینی کرد که حدود ۲۰۰ هزار مربی ورزشی فعال در دوران قبل کرونا در ایران حضور داشتند که حالا به نوعی بیکار شده اند.
وی افزود: اشکال دیگری که بندهای پرداخت وام در سامانه کارا وجود دارد این است که مربیان متقاضی باید از فدراسیون معرفی نامه دریافت میکردند این امر در حالی است که این مربیان غالبا فقط در زمان گرفتن کارت مربیگری، تمدید و یا بازآموزی به فدراسیونها مراجعه میکنند، ای کاش برای تسهیل در دریافت این وام باشگاهها میتوانستند مربیان فعال خود را به همراه کارت معرفی کنند این در شرایطی است که حتی یک مربی تا به حال نتوانسته وام دریافت کند.
رئیس انجمن باشگاه داران تهران گفت: کاهش زمان فعالیت در باشگاهها نمیتواند صدق کند، چون آنها در طول یک روز کاری ۱۰ ساعته میتوانستند ۱۰۰ نفر را پذیرش داشته باشند حال همان تعداد را باید در ۲۰ ساعت پذیرش کنند و این امر به طور عملی فاصله اجتماعی و فیزیکی را از بین میبرد.
صدقی افزود: متاسفانه چند وقتی است که شهرداریهای مناطق مسئولان باشگاهها را مجبور به تغییر کاربری از فضای ورزشی به تجاری و یا خدماتی میکنند.
وی گفت: سال ۱۳۸۴ شواری شهر مصوبهای را برای ساماندهی اماکن ورزشی و توسعه زیرساختها تصویب کرد که به مرحله اجرا هم درآمد این امر در حالی است که هم اکنون سرانه زیرساخت ورزشی کشورهای جهان ۲ و نیم متر است و در ایران این عدد تنها ۵۸ سانتی متر است.