به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه فوریه با ده صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۸ دلار و ۸۴ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه ژانویه با سه صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۵ دلار و ۶۰ سنت رسید. با این حال همین قیمت نیز برای این شاخص نفتی بالاترین قیمت از شش ماه پیش تاکنون است. بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، در پایان معاملات روز کاری جمعه گذشته حتی به ۴۹ دلار و ۹۲ سنت نیز رسیده بود.
فیل فلین (Phil Flynn)، از شرکت مشاور سرمایه گذاری و ارائه خدمات مدیریتی «پرایس فیوچرز» (Price Futures) در تحلیل نوسان قیمت نفت در معاملات امروز میگوید: قیمت نفت در بازار جهانی به طور فنی در روند افزایشی قرار دارد و برای رسیدن به سطحی جدید به کمک پالایشگاهها و تاسیسات نفتی آمریکا نیاز است. این کارشناس افزود انتظار میرود ظرفیت پالایش و تبدیل نفت خام به فرآوردههای نفتی مانند گاز مایع، نفت سفید، بنزین، گازوئیل، نفت کوره، قیر و ... در پالایشگاهها و تاسیسات نفتی در روزها و هفتههای آینده افزایش یابد.
بر اساس برآورد میانگین کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی که این خبرگزاری نظر آنها را در این باره جویا شده است میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا این هفته احتمالا یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است و ظرفیت پالایش و تبدیل نفت خام به فرآوردههای نفتی مانند گاز مایع، نفت سفید، بنزین، گازوئیل، نفت کوره، قیر و ... در پالایشگاهها و تاسیسات نفتی نیز با شش صدم درصد افزایش نسبت به هفته گذشته به ۷۸ و هشت دهم درصد خواهد رسید.
تاماس وارگا (Tamas Varga) از شرکت کارگزاری "پی وی ام " (PVM) که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در این باره میگوید: قیمت نفت در بازار جهانی بین دو گرایش در نوسان است: از یک سو کساد فوری اقتصاد مطرح است و از سوی دیگر برخی امیدوارها حاکی از آیندهای بهتر برای قیمت نفت در بازار جهانی است. وی در توضیح بیشتر خود اقتصاد احتمالا در آیندهای نزدیک دوباره کساد خواهد شد، چون بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) ادامه دارد و این خود تهدیدی برای تقاضا برای نفت در سطح جهان و ظرفیت ذخیره سازی نفت در کشورهای مختلف جهان در کوتاه مدت است.
با وجود چشم انداز و سمت و سوی مثبتی که کارزارهای واکسیناسیون گسترده در برابر ویروس کووید-۱۹ ارائه میدهند اوضاع از نظر شیوع کرونا در کشورها به ویژه در آمریکا همچنان نگران کننده است.
به عنوان مثال ۲۰ میلیون نفر در کالیفرونیای جنوبی برای آنکه از بار بیمارستان کاسته شود دوباره تحت محدودیتهای قرنطینهای برای مهار بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، قرار گرفته اند.
آوتار ساندو کارشناس شرکت کارگزاری و خدمات سرمایه گذاری فیلیپ فیوچرز (Phillip Futures) در این باره میگوید: افزایش تنش میان چین و آمریکا دیگر عاملی است که در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی ۲۰۲۱ تاثیر گذاشته است. همچنان که آمریکا روز دوشنبه تحریمهای جدیدی علیه چین اعمال کرد.