به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک، به علت نبود تقاضا کافی برای نفت در سطح جهان کاهش یافت.
در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه فوریه با ۸۳ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۵۰ دلار و ۸۶ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه فوریه ۴۷ دلار و ۶۶ سنت رسید.
بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان مرجع قیمت گذاری نفت در بازار اروپا استفاده میشود و نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا به کار برده می شود، بعد از آنکه در معاملات روز کاری دوشنبه به بالاترین حد از حدود ده ماه پیش تا این زمان رسید با توجه به اینکه بازار لندن به علت روز باکسینگ تعطیل بود رو به کاهش گذاشت.
روز باکسینگ (Boxing day) یک روز تعطیل عمومی در اتحادیه کشورهای همسود بویژه انگلیس، استرالیا، نیوزلند و کانادا است. این روز که در ۲۶ دسامبر هر سال میلادی جشن گرفته میشود یک روز پس از کریسمس است و اغلب کشورهای مذکور روزهای کریسمس و باکسینگ را تعطیل و جشن میگیرند.
رابرت یاوگر کارشناس گروه خدمات مالی و بانکداری میزوهو سکیوریتیز Mizuho Securities در این باره میگوید: سرمایه گذاران و کارگزاران بازارهای نفتی در معاملات روز کاری گذشته به اظهارات الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه که دومین تولید کننده بزرگ نفت در جهان بعد از آمریکا به حساب میآید، واکنش نشان دادند. اظهارات وی موید این اندیشه و نظر بود که بازار قادر به جذب مرحله دوم افزایش تولید ۵۰۰ هزار بشکهای که قرار است از اول ماه فوریه ۲۰۲۱ روی دهد خواهد بود. این مسئله قرار است در نشست آینده اعضای گروه کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن به ویژه روسیه، موسوم به اوپک پلاس {OPEC+}، در چهارم ژانویه مورد بررسی قرار گیرد.
طبق توافق اوپک پلاس در دوم دسامبر ۲۰۲۰، از اول ژانویه ۲۰۲۱، میزان کاهش تولید آن از هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به پنج میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه خواهد رسید. حال آنکه قبلا همین گروه تصمیم گرفته بود میزان کاهش خود را به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز برساند.
یاوگر در همین باره با ابراز نگرانی میگوید: افزایش عرضه نفت به بازارهای جهانی به مثابه این است که یک اصل مهم باید خدشه پذیر شود. آنهم در زمان و شرایطی که میزان نفت خام ذخیره سازی شده در آمریکا و دیگر اقتصادهای مطرح جهان که نفت زیادی مصرف میکنند در بالاترین حد خود قرار دارد.
چه بسا که ممکن است موج دوم شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، بعد از جشنهای سال نو در بسیاری از کشورها آغاز شود و این بدون شک تقاضا برای نفت در سطح جهان را کاهش خواهد داد. ادامه شیوع ویروس کووید- ۱۹ در جهان و محدودیتهای ناشی از آن که باعث کاهش رشد اقتصادی در کشورهای مختلف جهان و به تبع آن، کاهش تقاضا برای نفت در بازار جهانی شده که این خود در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است.
توافق نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه در کنگره آمریکا برای اعطای کمک هزینه ۶۰۰ دلاری به هر آمریکایی که درآمد پایینی دارند نیز مبلغ چندانی نیست که بستر ساز رشد اقتصادی و از سرگیری تولید ناخالص داخلی قابل توجهی در آمریکا باشد.
این کارشناس نفتی در بخش دیگري از سخنان خود گفت: عرضه نفت به بازارهای جهان اکنون به حدی زیاد است که تقاضای کافی برای آن نیست. به عبارت دیگر اکنون میتوان گفت که در اوضاع و شرایط کنونی هم عرضه نفت به بازارهای جهانی بیش از حد زیاد است و هم شیوع ویروس کووید-۱۹، در جهان بیش از حد زیاد شده است.